Porodnišnica Brežice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


divans1 -> Porodnišnica Brežice (27.3.2010 13:26:15)

Pozdravljene! Hm, zanimajo me predvsem vaše izkušnje, kako vam je kaj bilo, glede na to, da se počasi odpravljam rodit lepega meseca maja v Brežice.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




oži -> RE: Porodnišnica Brežice (27.3.2010 20:40:56)

Tam sem rodila že 3x in če bo posreči bom julija še četrtič. In nimam nekih pripomb. Res je porodnišnica bolj stara, osebje je z redkimi izjemami super. Fajn je da če želiš ti otroka za par ur odnesejo ponoči, drugač pa itak zdržiš tiste 4 dni.




ninka80 -> RE: Porodnišnica Brežice (27.3.2010 20:43:48)

IZVIRNO SPOROČILO: oži

Tam sem rodila že 3x in če bo posreči bom julija še četrtič. In nimam nekih pripomb. Res je porodnišnica bolj stara, osebje je z redkimi izjemami super. Fajn je da če želiš ti otroka za par ur odnesejo ponoči, drugač pa itak zdržiš tiste 4 dni.



vse super, tudi sanitarje prenovljene, nove postelje...

oži...otrok več ne odnašajo ponoči, imajo 24-urni rooming.




soncnica 3 -> RE: Porodnišnica Brežice (16.5.2010 20:57:40)

Mamice, ki ste pred kratkih rodile v brežiški porodnišnici, kako ste se počutile? Kako je sedaj, ko imajo 24-urni rooming?




mala2001 -> RE: Porodnišnica Brežice (21.7.2010 13:57:20)

Pozdravljene!

Gotovo je med vami katera, ki je imela načrtovan CR v brežiški porodnišnici..... Prosila bi za informacije o tem kdaj (v katerem tednu) naredijo CR in potek pred (priprava) in med (EA, spinalna, splošna anastezija) CR...

Hvala!




divans1 -> RE: Porodnišnica Brežice (6.8.2010 13:47:37)

Evo, jst sm tudi rodila maja meseca v Brežicah in sem bila super super zadovoljna. Vse pohvale babicam, dr. Kočnarjevi in sestram na oddelku!!!!! Če bo bog dal, da bova z mojim mel aše kakšnega otročka, grem sigurno spet rodit v Brežice...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




stelak -> RE: Porodnišnica Brežice (24.4.2011 15:48:38)

Nekaj dni nazaj sem rodila v Brežicah in lahko posredujem le hvalospeve. Super osebje iz porodne sobe naprej, je sicer 24-urni rooming, a če so težave, otroka za par ur ponoči tudi vzamejo, da se mamica lahko naspi (zlasti v prvih nočeh).

Oprema je nova, zlasti postelje, čistoča v sobah, na WC in v kopalnici na zavidljivi ravni

Edino, kar me je nekoliko motilo, je neobčutljivost na obiske. Medtem ko je prisotnost očeta več kot le eno uro na dan dobrodošla, bi zaradi utrujenosti prišla prav večja občutjivost osebja na ostale obiske zunaj za to predvidenih ur.




ava_sa -> RE: Porodnišnica Brežice (3.8.2011 9:50:28)

Jaz sem bila zelo zadovoljna z odnosom babic in sester, ki so bile vse po vrsti res zelo človeške, ustrežljive, prijazne in razumevajoče. Nekoliko manj zadovoljna z zdravniki, ki se pač držijo svojih načel. Bila sem en teden po roku in so se odločili, da mi sprožijo. Ko sem predlagala, da bi še kakšen dan počakali (glede na to da je bilo vse ok), pa so me kr malo arogantno zabili - češ, kaj se pa ti greš... Sta mi pa dva zdravnika pomagala pri porodu, ker se je malo zakompliciralo in na koncu je pomembna samo njihova strokovnost, ne pa toliko prijazne besede.
Skratka, ne razumem kako je lahko brežiška porodnišnica na slabem glasu, ker je ravno zaradi svoje majhnosti zelo domačna in prijazna.




kaminek -> RE: Porodnišnica Brežice (10.8.2011 8:35:05)

ja super so tile odzivi[sm=bravo.gif]

sem drugače iz dolenjske in zelo resno razmišljam, da bi šla zdej v 2. rodit v brežice in ne več v novo mesto, k je totalno zastarelo-oprema, osebje, sveda razen enih cvetk, k ti pomagajo prebrodt prve trenutke z otročkom.

meni osebno je zelo pomembno, kako se mamica počuti prve dni po porodu, ker to vse naprej vleče. tko, da se še odločam, definitivno pa so brežice med top!!!




amyZ -> RE: Porodnišnica Brežice (27.11.2011 15:01:04)

Meni so zaenkrat Brežice druga možnost. Pod prvo dajem Trbovlje. Škoda da se ne morem odločiti kar takoj oz. da bo verjetno pretehtalo predvsem to, če imajo epiduralno na voljo tisti čas. Kar pa ne bom vedela dokler ne bom bila tam.




mojcakk -> RE: Porodnišnica Brežice (28.2.2012 22:33:25)

zdravo..
jaz sem rodila v brežicah oktobra 2011..porodnišnici,osebju,zdravnikom,..same pohvale..
postelje so nove,daljinsko nastavljive,kako je v porodni,nisem videla,ker sem rodila z načrtovanim CR..
nekatere informacije:
*na hodniku,na vozičku imaš vse,kar potrebuješ,če zmanjka,rečeš(vložki,spalne srajce,...)
*za otroka imaš v previjalni mizici v sobi vsega dovolj(oblekic,pleničk,kremice,...-če zmanjka,isto rečeš)
*hrana zadovoljiva-sem dosti izbirčna,nisem bila nikoli lačna
*če želiš,ti otroka odnesejo tako podnevi,kot ponoči..
*po potrebi dajo dodatek(jaz po CR nisem imela takoj mleka,ni bilo problema dobit dodatka)
*ker dojenje ni steklo,sem dobila črpalko
*mali je dobil termofor v posteljico,da ga ni zeblo,ker je bil mali
*zdravniki so super,isto babce,sestre..(da se z njimi kaj pogovorit,pošaliti-pripravljene svetovat,poslušat..)
*protibolečinskih sredstev dovolj-dali so toliko,kot so lahko
*higijena v redu
*kopalnice prenovljene
*prenovljena otroška sobica

v glavnem,porodnišnica za svojo starost izgleda v redu..je pa tako,da iz starih hlač nikoli ne moreš narediti novih.

pa tudi to dosti pripomore,če si v tistih dneh,ko si malo bolj razdražljiv,potreben "cartanja",da to tudi dobiš v neki meri,pa čeprav v stari porodnišnici,ne pa da si samo številka v novi,svetleči se stavbi..
moje mnenje..[sm=smiley1.gif]




mojcakk -> RE: Porodnišnica Brežice (28.2.2012 22:50:28)

pa še to..obiski so lahko kadarkoli..sploh očka,drugi pa tudi..(razen tistih par minut med vizito)




dekyloky -> RE: Porodnišnica Brežice (12.6.2012 15:12:57)

Tudi jaz sem nekaj mesecev nazaj rodila v Brežicah in nisem vedela, ali naj to napišem, ali ne, pa vendar se mi zdi, da so se zdaj stvari toliko umirile, da lahko na mojo izkušnjo, ki ni bila lepa, gledam bolj objektivno. Doma sem imela popadke na 5 minut, ko pa sem prišla v porodnišnico, so se ustavili. Poslali so me hodit, čeprav sem jim rekla, da so popadki bolj redni, ko ležim. Pa dobro, hoja naj bi pomagala. Po 4 urah hoje in stanja sem bila odprta 3cm in to so tako povedali, da sem se počutila kar krivo, v smislu: "Ja gospa! Samo 3cm ste se odprli! To še dveh prstov ne spravim notri!" Pa je babica rekla, da bojo dali umetne. Jaz sem bila proti, da nočem umetnih in, da nimam nič proti, če porod malo bolj počasi poteka. Potem pa mi je odtekla voda in je rekla babica: "No, zdaj pa kar v porodno, ne bo treba umetnih." Potem pa mi je v porodni dala glukozo, v kateri je bil sintocinon, ki ojača popadke oz. jih pospeši-tega mi ni povedala in, ko sem jo po porodu vprašala, ali so mi dali umetne, je rekla, da ne. Šele kasneje se je eni sestri zareklo. No, ne vem, ali so bili krivi umetni popadki, ali ne, ampak zgodilo se je, da sem bila jaz odprta, moja beba pa še ni bila spuščena. Tako je moje telo pritiskalo, bebe pa nikjer... Ko pa se je spustila, so se pa moji popadki popolnoma ustavili. Za carski rez je bilo prepozno, ker je že bila v kanalu, zato je bil potreben vakuum, jaz pa sem na suho potiskala. Aja vmes pa so se še skoz drli name, da ne potiskam prav in sem dobivala dve različni navodili, da sem bila čisto zmedena. Po 11 urah agonije, je bila moja beba končno zunaj, to pa še ni bilo vse. Prišlo je na vrsto zelo kruto šivanje dr. Šehovića, bolelo je bolj kot porod in še zdaj imam polno vozličev in me vse boli. Ok, porod je bil, kakršen je bil, ampak to, da niso upoštevali moje volje glede umetnih popadkov in mi povrhu še lagali in, da so me šivali kot bi bila žival za zakol, tega pa jim ne morem spregledati. Res je, da sem imela tako ekipo, druga ekipa je baje boljša... Nikogar nočem strašit, vem, da je veliko več lepih izkušenj, zaradi njih sem se tudi jaz odločila za Brežice, ampak mislim, da je prav, da se sliši tudi ta plat medalje. Srečno vsem, ki se še pripravljate na ta veliki dogodek, želim vam, da bi bil karseda lep in izpolnjujoč. Na koncu pa imate v rokah največji zaklad na tem svetu, zato se splača potrpeti.




nitta -> RE: Porodnišnica Brežice (3.9.2012 14:28:32)

Glede na to da sem nekje na sredini med Brežicami in Novim mestom...kaj predlagate da je bolša odločitev? Novo mesto me mika ker fant tam dela in bi lahko takoj po službi skočil do naju. Kako je z obiski v NM, Brežicah... V NM vem da je bol nova porodnišnica, pa bi raje videla stara okna kot pa sitno osebje. Predvsem tega me je strah da me bodo ves čas poroda kregali da sem nesposobna itd...




štrumfek -> RE: Porodnišnica Brežice (3.9.2012 15:19:19)

pozdravljene
Jaz sem pred tremi leti rodila v NM porodnišnici... sam porod... nobene pripombe, super... na oddelku pa čisto druga zgodba... neprijazne, zadirčne, nepripravljene pomagat, vglavnem mene tam ne vidijo več.

Zdaj sem dugič noseča in sem v 17T krvavela, bila sprejeta na oddelek Brežiške P.. in ne morem verjet kakšna sprememba.. sestre prijazne, pomagajo... noben novorojenček ni jokal več kot 10 min... če je kakšen malo dlje pojokal (max 5 min) je takoj ena od sester šla do sobe in pomagala mamici...
Januarja grem prav gotovo rodit v Brežice

Kar se tiče pa "starosti" Nm je res mlajša stavba amapk kar se tiče pa opreme pa.... vse je staro...
v Brežicah imajo pa novo moderno opremo. Postelje uravnavaš z pritiskom na gumb, kopalnica nova, čistoča na vrhuncu in kar je najpomembneje VEDNO je vsega v izobilju  vložkov, spalnih srajc, brisač, mrežastih hlačk.... kar za  NM ne morem trdit... ker jim je zmanjkalo vložkov, sem mojega prosila da mi jih je šel kupit...

toliko o mojih izkušnjah...




mala lizika -> RE: Porodnišnica Brežice (10.9.2012 15:53:44)

halo ;) jaz imam pa eno vprašanje. Zanimajo me mnenja o dr. Gruloviću... sedaj sem njegova pacientka, drug teden imam prvi pregled in me zanima kako se on zavzema za bodoče mamice, kako je pri porodu...??




aajda -> RE: Porodnišnica Brežice (11.9.2012 10:25:48)

Zdravo.

Jaz sem pri dr. Gruloviću in mi je ful vredu vsakič mi UZ naredi, sem v 29 tednu. Glede vprašanj,ki jih imam v zvezi z nosečnostjo mi vedno vse lepo razloži, tako da ga lahko samo pohvalim. Spremlja mojo drugo[sm=nosecka.gif] ,tako, da ne vem kako je pri porodu. Prej sem imela drugega ginekologa (ne v Brežicah)

Sem pa drugače prvič rodila v Brežiški porodnišnici in bila z odnosom osebja, nad opremo, vedno je bilo dovolj vložkov, plenic, skratka vsega zelo zadovoljna, tako da me bodo novembra že spet gledali.[sm=jezicek.gif].

Lep sončen dan[sm=bravo.gif]




mala lizika -> RE: Porodnišnica Brežice (11.9.2012 10:52:33)

hvala lepa aajda ;)) si me zelo potolažla. Sem klicala za pregled pa mi je sestra rekla, da je samo še on fraj, potem se ti pa takoj porajajo vprašanja zakaj je fraj itd... ;) Najbolj pomembno je, da je strokoven in da dela ultrazvoke, ker dost G jih baje ne za vsako.




aajda -> RE: Porodnišnica Brežice (11.9.2012 11:15:28)

Jaz sem si ga izbrala že takoj po prvem porodu (dve leti nazaj), ker sem imela slabe izkušnje s prejšnjim ginekologom. Že takrat sem lahko izbrala samo njega, nihče drug ni imel prostora. Mogoče je prišel med zadnjimi in ima zaradi tega prosto (nimam pojma). Skratka men je super. Glede tega kako se obnese pri porodu pa novembra[sm=smiley36.gif].




caramel -> RE: Porodnišnica Brežice (11.9.2012 14:04:07)


IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek
Jaz sem pred tremi leti rodila v NM porodnišnici... sam porod... nobene pripombe, super... na oddelku pa čisto druga zgodba... neprijazne, zadirčne, nepripravljene pomagat, vglavnem mene tam ne vidijo več.
/.../
in kar je najpomembneje VEDNO je vsega v izobilju  vložkov, spalnih srajc, brisač, mrežastih hlačk.... kar za  NM ne morem trdit... ker jim je zmanjkalo vložkov, sem mojega prosila da mi jih je šel kupit...

Jaz sem v NM rodila pred letom in pol, pa sem se v porodnišnici super počutila (sva bile s tamalo notri dober teden). Babica pri porodu (Tanja) je bila krasna, prav tako sestre na oddelku. Bile so prijazne in vedno pripravljene pomagat - tudi ponoči mi ni bilo panike pritisnit na zvonec, če sem kaj potrebovala. Veliko pa mi je pomenilo tudi to, da so mi vedno, ko so videle, da to potrebujem, izrekle kakšno besedo vzpodbude - je bila mala nedonošena in me je zaradi par težavic precej skrbelo. Prav tako sem dobila dovolj vložkov, hlačk, spalnih srajc... Sem se ful potila in zato tuširala tudi trikrat na dan, pa sem vedno brez problema dobila svežo pižamo.

No, decembra jih z veseljem ponovno obiščem.




natalija.bo23 -> RE: Porodnišnica Brežice (7.10.2012 16:12:50)

En lep pozdravček vsem,ki še delujete na tem forumu! Jaz sem letos julija rodila v brežiški porosnišnici [sm=bravo.gif] in sem bila zelo zadovoljna z osebjem[sm=smiley36.gif]. Rodila sem v 33. tednu nosečnosti (nepričakovano) in so mi zelo pomagali pri navajanju na mojga 2130g težkega [sm=duda.gif] Zelo sem bila zadovoljna z osebjem, sestre so enkratne,pa sem tam preživela kar nekaj dni [sm=jezicek.gif]e
Tak,da zelo velika pohvala vsem sestram na oddelku (posebej dvema,ki pa ne vem kako jima je ime, imajo pa rdeče lase)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mogoče kdo ve kako je jima ime ?[sm=zmeden.gif] Tako,da grem naslednjič definitivno v Brežiško porodnišnico [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ENKRATNI STE!!!!!!!!![sm=smiley1.gif]




Porodne zgodbe -> RE: Porodnišnica Brežice (21.1.2013 17:43:58)

MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!




moja čili -> RE: Porodnišnica Brežice (17.7.2015 20:19:49)

Dolgo sem razmišljala ali mi je bil porod v Brežiški porodnišnici lep dogodek mojega življenja.
Rodila sem v začetku februarja 2012. Z rezultatom sem zadovoljna in hvaležna za zdravega otroka, moje zdravje in počutje (niso me rezali niti se nisem raztrgala). Neizmerno sem hvaležna babici (sicer ni bilo vse čisto bp) in predvsem zelo dobrim sestram. Kapo dol osebju (sestre in negovalke), ki imaš večji del dneva stik z njimi.
Drugačne izkušnje imam s "stroko" (beri zdravniki).
Porod se je začel (vsaj mislim da) dan po PDP, ponoči me je začelo malo zategovati. Nikoli med nosečnostjo tega ni bilo, predvidevala sem da je to to. Poklicala sem v porodnišnico Brežice in vprašala ali naj pridem, ker me na 5 minut malo ščipa. So mi svetovali, da če lahko še spim naj ostanem doma in naj se naspim. Zaspala sem, zjutraj kota da nisem noseča, ves dan ne duha ne sluha o porodu. Naslednji dan brez sprememb v počutju. Bil je prvi delavni dan in dobila sem napotnico moje ginekologinje naj se grem pokazat kar v porodnišnico, ker je ona daleč stran. Naj omenim, da imam porodnišnico oddaljeno 5min peš.
Pridem na pregled, čakam 3 ure. Sprejme me dr. Grulovič, komaj da me je pogledal v obraz in pozdravil. Me poslal kar na mizo in hujšega (bolečega) pregleda še v svojem življenju nisem doživela. Sem pomislila da bom rodila kar tam . Popadki so bili zelo šibki, odprta sem bila 4 cm. Na podlagi tega ker sem klicala ponoči dva dni nazaj, me je poslal v porodno sobo. Prosila sem ga če lahko grem domov po torbo z mojimi stvarmi, ker sem zelo blizu. Nikakor ne, se je glasil odločen odgovor (danes bi pač šla in prišla nazaj, ko bi se mi zdelo).
Nihče mi ni povedal ne vprašal:
- Da mi mislijo porod pospešit z umetnimi popadki,
- ali nosim mogoče kontaktne leče,
- ali se strinjam z vsemi posegi, ki mi jih bodo opravljali,
- ali dovolim vaginalne posege med popadki,
- ali bi imela prenosni ctg, ki ga tako famozno oglašujejo, da se porodnice lahko premikajo.
Ko sem videla, da se jim zelo mudi, sem med klistiranjem babico prosila, če bi lahko imela naravni porod, brez pospeškov in nepotrebnih substanc, če se bom lahko premikala, ker na hrbtu res težko ležim in če se bo dalo da ne režejo presredka. Babica je bila zadržana z odgovori vprašale me je samo če sem to vse povedala zdravniku. Ne nisem, ker me je že odslovil, še predno sem lahko rekla adijo.
Pristala sem na porodni mizi, priklopljena na vse mogoče kable in če sem se premaknila je začelo piskati. V sobo se mi je pridružila še ena mamica. Kakšno uro po sprejemu v porodno pride gospod doktor (kot jih vsi kličejo) in babica plaho omeni, da bi obe s sosedo radi rodili naravno. Gospodu doktorju se je skoraj svet podrl, začel se je dreti, če smo zdaj ženske čisto znorele, kje da smo videle naravne porode in da če bi to hotele naj raje ostanemo doma. Seveda smo vsi molčali, medve zaradi popadkov, ki so se počasi krepili in prihajali vse pogosteje. In tista, ki je že rodila ve, da takrat ne veš niti kako ti je ime, kaj šele da bi se s kom pogovarjal. Babice pa verjetno zaradi avtoritete gospoda doktorja.
Hotela sem vstati, se premikati in ker sem jih ves čas prosila, so mi enkrat med popadkoma dovolili. Ko sem vstala, pa sem se samo izbruhala v bližnji koš. Potem so mi vzeli še vodo, ki mi je tako prijala. Partner je bil ves čas ob meni in me skušal bodriti in lajšati stiske, nenormalno intenzivnih popadkov. Vmes jih je vprašal o prenosnem ctg-ju in je babica smo skomignila z rameni in povedala da ga imajo v predalu in ga ne znajo uporabljati. OMG
Ugotovila sem, da se bojim popadkov zaradi vaginalnih pregledov , ki so sledili vsake toliko časa. Danes bi lahko trdila da so bolj boleči od dejanskega poroda.
Okoli 17 ure pride gospod doktor v sobo in ukaže naj pospešimo, ker je ob 18 uri šola za starše in mora it tja.
Ha, ha in ne boste verjeli, rodila sem zdravo deklico ob 18:00. Žal sem kmalu po čudovitem dogodku, ki bi moral trajati daj časa in biti brezskrben in nepozaben, najprej pomislila na živino v hlevu. Doma sem iz kmetije in imam veliko izkušenj z porodi krav. Ampak pri nas nobena ni tempirana na uro, kdaj naj skoti in vse skotijo naravno brez umetnih popadkov .
Z babico sem bila zelo zadovoljna, sicer se mi je zdelo kot da nisem čisto prisebna, bila pa sem ji na glas hvaležna za cel presredek in vso prijaznost, ki sem jo bila deležna.
S partnerjem vsa uživala z malo pikico, dokler ni prišel gospod doktor. Spet sem padla v čudne asociacije od doma. Prišel je v dolgem belem mesarskem predpasniku, ki mu je segal do gležnjev, samo škornjev ni imel. Začel je s pregledom, če je vse ok in naredil samo en notranji šivček za atija.
Dve uri po porodu bi morala direktno nazaj v svojo sobo. Pa sem babici povedala da moram nujno v kopalnico ker imam kontaktne leče. Babico je skoraj kap, najprej me je nadrla, če sem normalna, da grem z leči rodit. Potem pa sem ji povedala, da me nihče sploh ni vprašal če jih imam in kako naj sama vem, kaj lahko in kaj ne. Spremenila je ton glasu, in mi prijazno povedala kakšne komplikacije so že imeli zaradi tega. Očitno jih ni izučilo in se niso nič naučili, da še vedno dopuščajo takšne napake in ne komunicirajo z "gosti" hotela.
Sestre, babice, strežnice in čistilke so ljudje, kot jih potrebujemo vsi, ki smo krvavi pod kožo. Nikakršnih pripomb samo pohvale in zahvale. O ostalih v Brežiški porodnišnici , edino o dotičnemu gospodu doktorju, pa ne vem veliko komentirati, nimam izkušenj z njimi. Vedno znova sem presenečena in razočarana nad oholostjo do pacientov. O strokovnosti pa tako ne morem in nimam pravice sodit, ker nisem dr.
Moja izkušnja je bila takšna, še danes ne vem ali lepa ali manj lepa.
Imam pa čudovitega otroka in tudi naslednjega bomo kmalu dobili. Vendar bom, če mi bo namenjeno, ostala doma čim dlje, imela bom porodni načrt in bom veliko bolj odločna in zvedava.

Čilibili iz Brežic




moja čili -> RE: Porodnišnica Brežice (17.7.2015 20:31:31)


Jaz sem si ga izbrala že takoj po prvem porodu (dve leti nazaj), ker sem imela slabe izkušnje s prejšnjim ginekologom. Že takrat sem lahko izbrala samo njega, nihče drug ni imel prostora. Mogoče je prišel med zadnjimi in ima zaradi tega prosto (nimam pojma). Skratka men je super. Glede tega kako se obnese pri porodu pa novembrauser posted image .
Nekako imam občutek zakaj je edini ki ima prosto. En pregled sem imela pri njemu in mislim da sem doživela občutke žensk, ki so bile posiljene.
Upam da nikoli več ne pridem k njemu.




aajda -> RE: Porodnišnica Brežice (3.9.2015 9:02:55)

Zanimivo, moj ginekolog je skoraj 5 let in niti enkrat nisem imela bolečega pregleda pa tudi odnos je bil vedno zelo profesionalen.




Stran: [1]