| 
	   
	    | 
		    
			  | kenka ->  RE: korenčkova torta  (29.3.2010 21:24:07) |  
			  | meni se je zdela ful dobra korenčkova torta, ki jo delata Novak in žena v Odaji Ljubezen skozi želodec. poglej link: http://poptv.si/multimedia/ljubezen-skozi-zelodec-22-oddaja.html
 meni je res všeč. na žalost njune knjige nima, da bi ti recept prepisala.
 
 pa še Korenkova torta z mascarponejem od Jamia Oliverja:
 
 - 280g zmehčanega masla,
 - 280 g trsnega sladkorja,
 - 5 jajc  (rumenjake in beljake ločimo),
 - naribana lupinica in sok pomaranče,
 -  170 g presejane moke,
 - 2 žličke pecilnega praška,
 - 120 g grobo  mletih mandljev,
 - 120 g grobo mletih orehov,
 - zvrhana žlička  mletega cimeta,
 - ščep mletih klinčkov,
 - ščep muškatnega oreščka,
 -  1/2 žličke mletega ingverja,
 - 300 g olupljenega in grobo naribanega  korenčka.
 
 Za preliv:
 
 - 115 g maskarponeja,
 - 120 g  korenčka,
 - 220 g skute,
 - 90g sladkorja v prahu,
 - sok in  lupinica dveh limon,
 - pest grobo mletih orehov,
 - pest grobo  sesekljanih indijskih oreščkov oblitih s čokolado.
 
 Pečico  segrejemo na 180 stopinj. Maslo in sladkor  penasto stepemo, da dobimo svetlo  in rahlo maso. Enega po enega vtepamo  še rumenjake, potem pa dodamo še pomarančni sok in lupinico. Vmešamo  presejano moko s pecilnim praškom in dodamo mlete mandlje, orehe,  začimbe in naribani korenček. Beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg,  potem pa jih previdno vpotegnemo v korenčkovo testi. Naložimo ga v  namaščen model in pečemo 50 minut! Torta naj se v pekaču ohlaja 10  minut, nato jo zvrnemo na rešetko, kjer naj se ohlaja vsaj še eno uro.  Ko se popolnoma ohladi, pripravimo preliv, tako da vse sestavine v  skledi dobro zmešamo. Premažemo vrh torte, preden pa jo ponudimo, jo še  potresemo s prgiščem nasekljanih orehov in s čokolado oblitih oreškov.
 |   
	          | 
 |  |  |