šunka v testu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kaya2007 -> šunka v testu (1.4.2010 18:01:15)

jo bom prvič delala, pa imam nekaj dilem...

recept, ki mi ga je dala sorodnica (njena šunka je odlična) pravi, da šunko le namakaš čez noč, v nekaterih drugih receptih pa sem zasledila, da se jo lahko prej tudi pokuha. torej, kaj je bolje, da jo kuham ali ne?

je bolje, da kruh delam s svežim kvasom ali s kvasom v prahu? so sploh kakšne razlike, razen da je s prahom mogoče lažje delati?

imate mogoče še kakšen nasvet, glede na to, da vse delam prvič-tudi testo [sm=zmeden.gif]

hvala [sm=bravo.gif]




baguSka -> RE: šunka v testu (1.4.2010 18:05:19)

to pa tud mene zanima.. [sm=smiley1.gif]




2.2. -> RE: šunka v testu (1.4.2010 18:22:42)

jaz nič ne kompliciram in delam:
testo naredim isto kot za kruh, šunko skuham. testo ko je že vzhajeno malo potlačim(razvaljam) dam noter šunko zavijem-oblečem in to je to pustim malo vzhajati in dam peč.




susica -> RE: šunka v testu (2.4.2010 7:42:59)

hej!
ta šunka tudi mene zanima! ob nekaterih receptih piše da je kruh okli šunke zajest le topel, saj naj bi bil potem pretrd!
zdaj pa me zanima pa tudi kayo2007 verjetno, kakšen preizkušen recept te šunke.
rada bi da je testo zajest tudi še drugi dan, in da mi testo sladko!
punce na plano z recepti!




loremi -> RE: šunka v testu (4.4.2010 12:09:47)

Kadar šunko pečem v testu, je predhodno ne kuham, ker se mi zdi škoda, da bi sok od mesa odtekel v vodo, jo pa prejšn ji večer dam samo v vodo, tolk da se malo razsoli do drugega dne.
Zamesim testo kot za (bel) kruh (jaz običajno delam s svežim kvasom, s suhim nimam prakse). Ko vzhaja, ga razvaljam, ampak na sredini pa pustim višje testo in na ta višji del položim šunko, testo pa s strani potem ovijem okoli mesa. Pečem okoli dve uri (za lepši lesk testa ga ob koncu pečenja lahko premažemo z razžvrkljanim jajcem ali pa samo rumenjakom). Režem hladno, da se drugače kruh in meso preveč ne sušita. Kruh je sicer malo bolj pečen in posledično malo trši, ampak vseeno užiten tudi naslednje dni. Sploh dober je spodnji del, ki je bolj prepojen s sokom od šunke.




Stran: [1]