mateya24 -> RE: otroški dodatek (9.6.2010 16:59:48)
|
V bistvu je ta punca o kateri sem pisala bila obe skozi brezposelna..ampak so ji letos zmanjšali otr.dodatek za en razred, ker je v lanskem letu prejela zraven DSP še Izredno DSP, kar pa je za neki res minimun preseglo pol tiste njihove kriterije...in kljub temu, da je bila brezposelna ni dobila polnega otr.dodatka..na kar se je pritožila, ampak ni bilo uspeha, so vztrajali pri tem, da se morajo gledati prispevki iz preteklega leta. Sedaj ko se je pa zaposlila, pa so ji na podlagi pogodbe o zaposlitvi v kateri je vpisana bruto plača izdali odločbo, po kateri je padla še v en razred nižje... Kar pa je pri vsem tem zbodlo mene v oči je bilo to...da so prejšnjič vztrajali pri tem, da se v vseh pogledih motra upoštevati dohodek preteklega leta...sedaj ko se je pa zaposlila, pa še niti prve plače ni prejela, pa so kar pozabili na tiste njihove poglede in niso upoštevali dohodke preteklega leta, ampak kar vsoto bruto plače, ki je zapisana v pogodbi. Za mene osebno so to dvojna merila..in zelo zelo ne fer... Razumem, da se ti mora upoštevati,če se ti zaposliš...ampak kot sem že tudi napisala, sem mnenja, da bi se moralo upoštevati tudi takrat to, da je bila brezposelna in bi takrat morala dobivati polni otr.dodatek..ne pa da da so se se zapičli v tistih 300 eur Izredne DSP, ki jih je prejela...saj konec koncev,je morala za tistih 300Eur predložiti tudi račun, za kaj jih je porabila...za golo preživetje...
|
|
|
|