| 
	   
	    | 
		    
			  | krokos ->  RE: Pasterizator  (6.7.2010 9:21:17) |  
			  | Tukaj je recept za pasterizacijo stročjega fižola - sicer ni za pasterizator, ampak mogoče pa ti bo kaj pomagalo...
 
 Stročji fižol v kisu
 Tri kg zelenega stročjega fižola očistimo in narežemo na dva dela. Fižol damo v večjo, plitvo posodo in posolimo s 7dkg soli, polijemo z 2dcl vinskega kisa, zapremo s pokrovko in kuhamo. Občasno pomešamo. Temperatura tega kuhanja ne sme biti previsoka (okoli 130 stopinj), ker fižol samo mehčamo. Ko se fižol zmehča, ga zložimo v kozarce in nanj enakomerno polijemo sok od kuhanja. Če ostane še nepokrit fižol, dolijemo razredčeni vinski kis (na en del kisa en del vode). Zapremo.
 Steriliziramo v pari, približno 30 minut.
 |   
	          | 
 |  |  |