ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


Anonimen -> ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 8:29:23)

Pozdravljene.

Že nekaj časa sem v takšni situaciji, ki je vsekakor zelo občutljiva in je težko o njej govoriti.

Namreč mož imam probleme glede izliva. Namreč vedno mu takoj pride, še manj kot v minuti. Pa ne glede na to kaj jaz počnem pred samim sexom. Poskusila sva tudi sex na hitro (brez predigre) pa je dejansko isto. Pa tudi če sexava dvakrat na dan, ni drugič nič boljše, mogoče nekaj sekund dlje traja.

Sedaj pa je največji problem še to, da ej postal s to zadevo obseden. Nikakor mu ne gr eiz glave, da ne more me zadovoljiti s sexom. Včeraj je potem začel, da noče videti, da bi si našla koga drugega.  Ampak dejansko js nisem še nikoli pomislila na to, da bi si zdej pa našla drugega. Seveda pa si vseeno želim malo več sexa, predvsem tako kot je bilo na začetku najine zveze. To se zdej dogaja že nekaj mesecev, pa rada bi mu pomagala, ampak ne vem kaj storiti.

Vsaki predlogi bodo dobrodošli. Ima mogoče že kdo podobne izkušnje in mi lahko pove, kako se je zadeva uedila.




Grlica -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 8:54:31)

Pozdravljena!

Mogoče ti bo pomagal kakšen nasvet iz spodnjega naslova!

www.lastovka.wordpress.com/2007/02/15/prehiter-izliv-semenske-tekocine/

Lep dan




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 12:55:20)

Glede na to, da tako ni bilo od zmeraj, bi bilo pametno, da gre do zdravnika - lahko je vzrok organski in se ga da odpravit s kakimi tabletami, vajami... Morda je začel jemat kakšne tablete, ki imajo take stranske učinke (navadno imajo sicer za učinek impotenco, ne pa prezogdnji izliv, samo ne poznam toliko tega, da bi vedela, da takih pa ni, ki bi prezgodnji izliv povzročale)?

Lahko pa je psihične narave in se ga tudi da odpravit, samo na drug način: najprej premislita, ali so bile v zadnjem času (malo predno se je to začelo dogajat) kakšne večje spremembe, ki bi lahko vplivale - da je zdaj bolj pod stresom, da sta se odtujila (glede na to, da ti niti pomislila nisi na drugega in glede na to, da je njemu veliko do tega, da bi te zadovoljil, je to sicer malo verjetno, ampak vseeno navajam kot možnost), itd... (lahko je dobil novo službo in je ves napet zato, sta se mogoče preselila, dobila otroka,... karkoli večjega). kako se sicer razumeta? Si zaupata (glede na to, da se o težavi pogovarjata, očitno si kar precej)? Morda se je tudi ujel v začaran krog - boji se, da bi se spet to zgodilo, zato je pod stresom in še prej odpove...

Jasno, da se boji, da bi mu ušla - ga čisto razumem, jaz bi se tudi na njegovem mestu. Verjetno tudi ti leta in leta ne bi tega mirno gledala, ne? Torej je pametno, da stvar rešita.

Glede na to,d a se o težavi pogovarjata, imata zelo zelo dobre šanse, da jo rešita, samo ne obupat - razlog gotovo obstaja in ko ga najdeta, bo tudi seks boljši!




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:06:58)

ronja hvala za tako izčrpen odgovor.

Sicer v življenju ni jemal nikoli nikakršnih zdravil, ni se zdraviil za kakršnokoli bolezen,........... sicer je zdrav in ne jemlje zdravil.

No tudi kakšnih drugih stresnih sprememb ni, služba je že zelo dolgo ni je menjal, otrok je star že 1,5 leta. Kakšne druge spremembe tudi nisva imela v življenju v tem obdobju. Stres pa bi lahko rekla, da je dejansko vedno prisoten, pri njemu zdej še v toliko večji meri, ker se ukvarja samo še s tem. Nekako ga poskušam potolažiti, mu povedati kakšno tolažilno besedo pa mi nekako najbolje ne uspeva. Sicer se o tej zadevi res skoz pogovarjava in si stvari resnično zaupava.

Res pa je da se boji tega, da bo zdej vedno tko, in da ne bo mogel reššiti težave. Seveda pa je tudi meni v interesu, da najdeva rešitev, ker pa si resnično želim, da bi sex bil takšen kot včasih.




Volga -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:08:00)

saj ne vem no, ampak, kaj pa če proba,  preden seksata, da si ga zmasturbira?




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:14:10)

KOliko je pa star? Je mogoče ravno v zrelih letih - 40-50? Tam začnejo moškim včasih moči opazno pešat, včasih že prej in nekateri se tega zelo ustrašijo in potem ta strah lahko igra zelo odločilno vlogo v spolnem življenju... Ali se je kdaj malo preden se je ta prezgodnji izliv začel dogajat, zgodilo, da ni mogel? To bi ga lahko ornk butnilo...

Aja, še odg. na izvorno vpr.: midva teh problemov še nimava, samo sva oba šele pri 30, tako da nas verjetno vse to še čaka...




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:23:55)

Moj bivši je imel podobne težave pa ni imel še 30 niti stresov niti česa podobnega. Potem pa so težave izginile kar naenkrat same od sebe. Ko sva se malo pogovarjala o tem, mi je priznal, da na začetku ne razmišlja o meni ampak o grdih, zavaljenih, na kratko ostriženih ženskah, takih, ki jim vamp visi čez pič... in joške do popka... :-), pa da majo zraven še težak karakter... medtem ga je sla minila, erekcija pa ne. Ko je prišlo meni, se je spet z mislimi "vrnil" name in stvar je stekla.




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:36:47)

Ja, da morajo oni kaj drugega, neseksi, vmes mislit, je itak jasno - če hočejo, da traaajaaa. Tudi je to (prezgodnji izliv) pogosto na začetku zveze, ko so hormoni čist naspidirani, pa oba zaljubljena do ušes... In takrat si fantje pomagajo z masturbiranje pred randijem, to je tudi znano. Vendar ona pravi, da tudi če seksata 2x zapored, ni nič boljše in da njen mož na začetku s tem ni imel problemov. Zato je bolj verjetno, da je kak drug razlog zadaj... Ti dve tehniki on verjetno že obvlada... (če pa še ne, pa mu ju seveda predstavi, anonimna, vsekakor je za probat)




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:38:49)

no ja. Bova poskusila z vsem kar sem danes prebrala na forumu, če pa še to ne bo, potem pa bova poiskala strokovno pomoč.

Drugače pa je star 37 jaz pa 27. Razmišljala sem tudi to, da mogoče ga je strah da pa kdaj ne bo mogu, pa ker sem js tolk mlajša od njega, da bi si potem js hotela poiskati drugega. V glavnem zdi se mi, da ga je vsega tega strah in je še pod večjih stresom in se potem to dogaja. Zaradi česa pa je do tega prišlo, pa si nekako ne znam razlagati.




ledenaa -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:48:30)

A ne more sexati dalje ko mu pride[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 13:53:20)

ja lahk sexa, sam filing pa meni ni več isti. Pa potem mu tud kr ne vstane ponovno takoj




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 14:10:52)

Pri naju se je pojavil ta problem, istočasno z motnjo erekcije. mož je star 39  let in nikoli prej ni imel teh težav, da ne rečem, da je bilo ravno obratno - imela sva več kot odličen seks. Do težave je prišlo nenadoma, v trenutku. Imela sva spolni odnos in želela sva ga ponoviti, pa sva kmalu odnehala. Pri njemu ni prišlo do ponovne erekcije, vendar nič zato. Bila sva utrujena in zaspala sva. Naslednji večer pa šok - erekcija popustila, nekako sva se vseeno spravila k stvari, nato pa še prezgodnji izliv.
Seveda sva bila oba čustveno prizadeta, on zaskrbljen, jaz sem se počutila kriva oz. neprivlačna. Ker je to trajalo je obiskal zdravnika, ki mu je predpisal viagro, vendar ga je tudi poslal na dodatne preiskave. Mož - oz. bom kar rekla - oba sva preobremenjena (dolgi delovniki v izkoriščevalskih službah, gradnja, otroci, brez pomoči dedkov, babic), čisto možno je, da gre za psihično zadevo, kar je poudaril tudi zdravnik. Jaz mislim, da je prav, da se pogovorita in da je prav, da mož obišče svojega zdravnika. Verjamem, da je intimne zadeve težko razlagat, vendar če je mož zrel in če si želi kvalitetnega odnosa, mu to mora biti pred ponosom.
Te pa zelo razumem. Nikoli prej nisem doživela, da me mož ne bi mogel zadovoljiti. Tudi s temi težavami se je sicer zelo potrudil, da sem tudi sama prišla do vrhunca, vendar - ni isto, vsaj zame ni isto doživeti vrhunec med spolnim odnosom ali si pomagati z oralo (in drugače), kar zame dejansko predstavlja del predigre.

Želim vama, da bi se zadeve uredile.




Najki -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 14:12:16)

Jaz tudi pravim naj se da pregledat. Si rekla da je isto, ce 2x na dan, kaj pa 2x zaporedoma? Obicajno v drugi rundi traja dlje. Omislita si kaksne igracke, s katerimi bo poskrbel zate, dokler se to ne uredi.




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 14:46:02)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

A ne more sexati dalje ko mu pride[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


A vidva to večkrat za povrstjo al kako?
Ko mojmu enkrat pride... je fertik za tist dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ne resno... kolk časa mu pa daš do "naslednje runde"?




Najki -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 19:28:55)

enih 15 min do pol ure bi moralo zadostovat. pa ce bi v drugo res dlje zdrzal, bi lahko prvo rundo sam odpravil pol pa cez pol ure skupi.




muco -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (20.8.2010 22:21:38)

men tlele neki ne štima ! a s starostjo se pojavi prezgodnji izliv ? zase lahko rečem, da se mi je to zgodilo, ko sem začenjal svoje spolno življenje [sm=smiley1.gif], torej kot mulo, potem pa se je to hitro uredilo[sm=smiley1.gif]. Pri 37 - tih bi moral pa ja že imeti toliko izkušenj, da bi znal nekako nadzorovati izliv ! Če ga je pa česa strah [sm=smiley13.gif], mu pa najbolj ti lahko pomagaš premagat zagato , po moje [sm=smiley13.gif].




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (21.8.2010 10:29:22)

muco, ne: prezgodnji izliv je značilen za s hormoni nabite najstnike in mlajše moške, ki spoznavajo spolno življenje in jim je vsak dražljaj hitro kaplja čez rob[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. POtem se to unese. Navadno si najstniki/mladi moški/(tudi starejši moški, kadar si želijo dolgo časa zdržat) pomagajo s samozadovoljevanjem pred spolnostjo, pa s tem, da mislijo na kake neseksi zadeve itd... In potem se naučijo nadzorovat izliv in je to to.

Tudi anonimnin mož prej ni mel problemov s tem in sta imela lepo spolnost z dovolj dolgo trajajočim odnosom. To se mu je začelo dogajat v zadnjem času, zato je mogoče, da je to posledica njegovega straha, ker mu enkrat v spolnosti ni šlo tako, kot je želel (pa mogoče ona tega niti ni opazila).

S starostjo pa se praviloma pojavi pešanje spolne moči: da enostavno vse ne uboga takoj in moški rabijo več časa, da se vzburijo. To nekatere (večino) zelo prizadane, kar lahko vodi v druge težave v spolnosti: ali da jo začnejo odklanjat, čeprav si je želijo, ali da zatrejo svoj libido, ali da doživijo prehiter izliv, ali da zadeve ne funkcionirajo (so začasno impotentni). Tu se hitro ujamejo v začarani krog, ker jih je vedno bolj strah, da v potelji ne bojo tako dobri, kot bi radi bili in zaradi tega stresa so res slabši, kot bi lahko bili - in to jim da spet potrditev, da jim res ne gre in so še manj samozavestni, ... itd...

Se pa da to pretrgat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sploh z razumevajočo partnerko, kar anonimna nedvomno je, saj se mu trudi pomagat in ga ne obsoja in ne išče rešitve drugje (pri drugem;).




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (22.8.2010 17:16:22)

Spomnim se bivšega fanta, ki je bil takrat star 20let. Ko sva prvič, mu je prišlo kak ga je dal noter. V nadaljevanju je najin sex zgledal tako, da v času, ko imajo samo en normalen spolni odnos (recimo do tega da pride ženski, potem pa moškemu), sva jih midva imela 5, ker mu je eno za drugo tako hitro prišlo (joj koliko je šlo keša za kondome [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Tako da dvomim, da je to kaj povezano z leti .




svetnik -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (23.8.2010 15:16:45)

Tole je pa čist odvisno od načina pristopa, dogajanja, prostora, vremena , časa, okolja , razpoloženosti in sevda.....od ženskega "prijema" .....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (1.9.2010 11:06:45)

No pa se je še ena našla z podobnim primerom. S prartnerjem se že 2 leti trudiva da bi dobila dojenčka....tu pa nastane problem. Po 1 letu so mi odkrili neprehodne jajcevode, seveda sem šla na LPSC in težava naj bi bila rešena. Zdaj pa ko bi morala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]na 2-3 dni ugotovim da moj mož ima težavo. Zelo težko se vzburi (pravi da si me želi in da ga privlačim), ko pa se že po vseh mukah vzburi, se čez nekaj minut korenjak "ustraši" in uplahni. No in zadeva je zaključena. Tudi nekajkrat se mi je zazdelo da nima ravno veliko količino sperme, saj mi po odnosu nikoli ne priteče ven (na spermiogramu je bil in je bilo pred 1 letom vse ok). Najino spolno življenje je bilo 1 leto super, nikakeršnih težav (na 2-3 dni). So se mu pa enake težave pojavljale že v prejšnji zvezi. Pogovorila sva se že nevemkolikokrat.....in njegov odgovor je sej bova. Dosti imam tega da ga moram prosti za sex.....drugače je najina veza super in se imava rada....ko sem mu omenila da naj gre po kakšne tablete, pa noče o tem nič slišati.
Že sama sem hotela kupiti v lekarni tablete Viagra ali kaj podobnega, samo baje ne dobiš brez recepta.

Prosim za nasvet, kaj naj še naredim oz. na koga naj se obrnem, da bi nama pomagal rešiti ta problem!!!

Lp




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (1.9.2010 11:16:21)

Sicer malo off topic ampak kljub temu vprašanje za Ronjo. Praviš, da z leti libido upada... razloži mi, zakaj meni raste... Včasih že tko, da je vse skupaj moteče.




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (1.9.2010 13:08:04)

Anonimen, ženskam naj bi libido rasel in dosegel svoj plato pri 30ih letih (nekje tam - od 27 do 35, recimo), moški pa imajo svoj vrhunec veliko prej - pred 20im letom oz. tam nekje (recimo od 18 do 25), eni še prej. To je povprečje in to je kar se tiče fizikalnih dejavnikov - žensko telo je v poznih 20ih boljše pripravljeno na materinstvo kot pri 18ih (to ti potrjujejo tudi statistike iz porodnišnic: več zapletov je pri porodih in po porodih najstnic, tudi 18 in 19-letnic kot pa pri poznih 20ih, zgodnjih 30ih - po 35 pa spet precej več komplikacij, sploh če je prvi porod). Telo dozori (boki se razširijo, prsi formulirajo, dokončno itak šele med nosečnostjo), psiha naj bi tudi, vse super, hočemo potomce. Zato se dosti ženskam "utrga" od želje po otrocih ravno v teh letih. Moški imajo kot rečeno to malo prej, ker pri njih ni treba, da celo telo tako zelo dozori,... saj ne nosijo otroka 9 mesecev in se za tisti en seks ni treba tako zelo pripravljat (fizično). Zato nimajo tako hudega nagona prav po zaploditvi potomca - oni bi pač seksali, da bi imeli čim več potomcev. Tista želja po določenem otroku, za katerega bojo skrbeli, pa je pri njih bolj pishološko vodena in pride s partnerico, s katero si ga želijo (pri ženskah ni nujno povezano: imaš samske 30letnice, ki si strašno želijo otroka - prav otroka, oče že mora bit, to se strinjajo, ampak želijo si otroka. Moški si navadno ne želijo zelo zelo močno otroka kar tako, če so samski, to pride navadno skup z življenjem v dvoje. - to razlaga da je to bolj psihološko, pri nas pa dostikrat zelo nagonsko).

Vendar smo ljudje tudi psihološka bitja in psiha dostikrat vpliva bolj kot pa telo samo. Tvoj primer: normalno bi se v tvojih možganih hipofiza počasi umirjala in pošiljala vedno manj signalov reproduktivnim žlezam (ne vem, a si moški ali ženska, ampak pri obojih je v principu isto, samo leta so različna, kdaj se to zgodi). Te bi zato proizvajale manjše količine spolnih hormonov in to bi vplivalo tudi na libido. To je zato, ker starejši ljudje vedno težje skrbijo za zarod in zato je narava dala prednost tistim, ki so znali varčevat z energijo.
Vendar je značilno, posebej za moške v srednjih letih, ko se bojijo, da bi jim začela moč pešat, da se jim dostikrat čisto strga (ni pa to izključno moška lastnost, tudi ženskam se dostirkat). Psiha se noče postarat, niti noče, da bi se telo postaralo in zato možgani pošljajo sporočila žlezam, da naj proizvajajo velike količine hormonov - in libido se poveča, ljudjem se pa včasih čisto strga, tako jih razganja. Zato temu rečemo druga puberteta. Ker je v bistvu zelo podobno: telo preplavljeno s (spolnimi) hormoni in vse posledice, ki jih to prinese.

Obstajajo pa tudi obratni primeri (in ni jih malo): recimo ženska v 30ih, ko bi morala bit najbojl za stvar, nekako ni tako zelo zainteresirana, skratka: njen libido je nizek, čeprav bi moral bit na višku. Razlog je navadno preprost: ker je utrujena (navadno imamo v teh letih male otroke in to večino žensk kar izčrpa) in možgani spet korigirajo: aha, telo rabi počitek, torej ne bo seksa (nimamo energije za še enega potomca trenutno, ap tudi seks je energetsko potraten), zavrimo produkcijo hormonov, za to samo tratimo energijo... isto se lahko zgodi moškemu, ki je pod stresom - enostavno možgani vidijo, da ni več energije še za to. Velikokrat lahko recimo vidiš tudi tu gor, ko ženske pišejo, da moškemu ni do seksa, ko pa sta na počitnicah, pa vse super laufa... Ker ni stresa, ker se je fant naspal, ker je zadovoljen... - občutki sreče igrajo precejšnjo vlogo pri proizvodnji hormonov. Adrenalin pa zavre proizvodnjo drugih hormonov, ki niso potrebni za preživetje osebka, ker je pač očitno trenutno treba bežat ali se borit, torej ni časa za razmnoževanje;)

Nekak v tem smislu - to je ve pretirano poenostavljeno napisano, vendar nekak v tem smislu naši možgani non stop korigirajo - imaš danosti, ki jih pa potek prilagajajo trenutnim okoliščinam in počutju (lahko v + ali -).




Anonimen -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (1.9.2010 13:51:19)

Sem moški, pa v tvoji razpravi še vedno nekaj ne bo držalo. Bolj sem pod stresom, bolj mi hodi seksarjenje po glavi. Dovolj je že samo, da hodim za kako dobro bejbo in hlače so že napete. Poleg svoje bi poseksal vsako, ki je kolikortoliko urejena. Je pa res.. otroke že imam in te me ne zanimajo.




ronja -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (2.9.2010 13:27:32)

Na stres različno reagiramo: nekateri iščejo sprostitev (in jo najdejo recimo v seksu, drugi v hobijih, tretji v pivu;), nekateri morajo najprej pošlihtat stvari, ki jih skrbijo, da se sploh lahko sprostijo (statistično je v prvi skupini več moških, v drugi pa več žensk - vseeno imaš pa moške, ki pod stresom odpovejo in ženske, ki si želijo samo popestritev). Nobena splošna hipoteza ne velja za vsakega posameznika. To je možnost - kot jemožnost, da zboliš,če greš pozimi z mokro glavo na mraz - vseeno ne zboliš zato vsakič;).

Pa tudi stres različno tolmačimo: recimo paru, ki je izgubil otroka, verjetno seks ne pride prav hitro na misel - ker sta oba pod hudim čustvenim stresom. Stres, ko moraš pa cel dan okoli šibat, se menit z ljudmi, itd... pa je lahko celo koristen, saj te stimulira - če si pač človek, ki v takem delu uživa (nekaterim je pa to muka).

Lahko je razlog pri tebi tudi to, da v svojem delu in hobijih ne najdeš tiste prave strasti - te ne zanima toliko in potem ostane samo seks tisti, pri katerem si res z dušo in telesom vedno za.
Lahko imaš enostavno preveč energije, ki je ne veš, kam kanalizirat - nimaš hobijev, niti ti delo ne pobere toliko energije, kot je imaš (to ne pomeni, da nič ne delaš, samo da si pač sposoben več).
Lahko imaš samo drugo puberteto (ne vem, koliko si star, ampak po 40tem nekje se to lahko začne, značilo pa je za nekje med 45 in 55 leti - to ej spet povprečje!) Saj poznaš Predinovo pesem: Bolj star, bolj nor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




arabela* -> RE: ali vašemu partnerju prehitro pride med sexom (2.9.2010 13:46:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem moški, pa v tvoji razpravi še vedno nekaj ne bo držalo. Bolj sem pod stresom, bolj mi hodi seksarjenje po glavi. Dovolj je že samo, da hodim za kako dobro bejbo in hlače so že napete. Poleg svoje bi poseksal vsako, ki je kolikortoliko urejena. Je pa res.. otroke že imam in te me ne zanimajo.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]..
kako pa kaj doma štima vajina intima?




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>