majabar -> RE: Novemberke 2010 II. del (14.10.2010 16:02:27)
|
D0aisy, ojoj, na sreco sem prvi dan odhoda prezivela se v enem kosu, ne kot tvoja sodelavka. To se mi zdi nekaj najhujsega, ni toliko, da bi bil med samim porodom z mano (seveda si zelo zelim), ampak, da bi zamudil prvih 10 dni zivljenja svojega sincka, ne ne. Ti pa tudi pocivaj in pocakajta se nekaj tednov!! Se pa bodoci ocka se vedno ni oglasil. Saj vem, da je OK... Tudi jaz imam nakazan prvi del. Nakazali so mi pa ze vceraj 17 EUR za neko porodnisko nadomestilo 17EUR. Kaj je to?? Dobro jutro! Ravnokar smo naredili ultrazvok. Se vedno glavica spodaj, ritka pri zlicki, nogice pod desnim rebrom, kot sem predvidevala, saj tam najbolj boli, ko brca. Teza cca 2875g, glava in trebuscek normalna (50. percentil), vsi organi OK, popkovina pred obrazom, ni okoli vratu, amniotska tekocina normalna, ima pa krajse kosti (stegnenica in nadlahtnica- 10. percentil). Predvidevam, da zato, ker sva midva majhna (158 in 170cm). V glavnem vse OK. Je rekel, da po ultrazvoku ne more reci, kdaj se bo rodil, nima pa pooblastila, da naredi vaginalni pregled, da bi pretipal maternicni vrat. Tako da bomo pac pocakali se 8 dni in pol, da se ocka vrne:). Kontracepcija, po mojem, kot do zdaj. Nic, med ovulacijo kondom. Sicer do zdaj ta metoda ni bila ucinkovita, rezultat je moj trebuscek:). Bomo videli. Prvi meseci so kriticni, preden se uredi cikel. Po mojem kar kondomi, ja.
|
|
|
|