ne spi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


slumpo -> ne spi (27.8.2010 14:16:33)

moja 10 mesecev stara hčerka ne spi oz. resnično spi zelo malo.
po dnevi spi 2 uri torej 2 x po 1 uro po noči pa tako slabo da je groza.....že 1 teden se predrami nekje ob 11 do 12 in do jutra miga tečnari, pojokuje, bi pila, bi plezala, hodila....skratka nemirna. tako podobno je že od 3 meseca dalje. jaz sem že tako kronično utrujena , da sem se že zaletela in resnično se mi dogajajo že čudne.....KAJ NAJ NAREDIM?????
poskušala sem že vsemogoče.....čaji, pestvat, uspavanke, selile sva se v drugo sobo....skratka vse....
kolega pa mi je omenil, da nek alternativc  rihta tudi otroke ki ne spiji in da ima uspehe na tem področju.....ali kera pozna to oz. kaj si mislite....baje je mogoče tudi zdravljenje na daljo....
ali lahko s takšno terapijo oroku tudi škoditi tako mentalno kakor zdravstveno????
ne vem več kaj naj naredim in iščem rešitev....prosim za pomoč




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.8.2010 15:13:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ninčy -> RE: ne spi (27.8.2010 17:34:02)

Pri nas se je zelo dobro obnesla metoda iz knjige Spi, dete, spi. Se pa morajo starši odločiti in načiti otroka spati. Za nekatere je namreč metoda kar precej kruta, ampak preverjeno deluje. Mi smo tretjo noč spali in spimo že vse od maja - edino kakšen zob nas prebuja.




Kasija -> RE: ne spi (27.8.2010 21:07:31)

slumpo sem bila na istem s starejšim. je spal zelo malo že kot dojenček. smo poskusili nekatere tehnike iz spanje brez joka v sanje - knjige.  na koncu je zaleglo vpeljat železno rutino vsak večer za 2 meseca,  mi smo izbrali večerno rutino  umirjanje aktivnosti  v smislu tišjih, nežnejših iger, večerja, tuširanje, včasih mazanje s kremo in kakav pa v posteljo. potem pa s tem nadaljujeva, samo že lahko kdaj kaj opustiva, pa še vedno zaspi in spi celo noč.je trajalo kar dolgo, da se je povsem navadil. ker najprej je moral biti nekdo pri njem, da je zaspal. potem pa sva postopoma hodila bolj ven iz sobe. zdaj gre spat brez joka, ga daš v posteljo in sam zaspi, zbuja se pa še vedno med 6 in 7. je pač tak tip, to se ne da spremenit. vsaj nama ni uspelo.

težko je vpeljat rutino, ko si sam zdelan in utrujen. najprej poskrbi, da si ti odpočiješ in naspiš. če le lahko in imaš koga, da ti špriskoči na pomoč. srečno in čimprejšnjo rešitev ti želim!




Stran: [1]