Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Salja -> Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (17.9.2010 19:00:34)

A kdo pozna to njihovo telovadbo??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nejcko -> RE: Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (17.9.2010 23:55:33)

Osebno nimam izkušenj, sem pa zasledila na enem forumu same pohvale. Letos sem nameravala sina vpisati, ampak, žal, se nam časovno in organizacijsko ne bi izšlo sina 2x tedensko tja voziti. So pa imeli ravno ta teden testiranje, po katerem otroke razdelijo v posamezne skupine.
Meni je tako zelo zelo žal, da se nam ne izide [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]






ČebelicaMaja -> RE: Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (20.9.2010 17:40:09)

Moja te velika hodi tja na telovadbo. ZAčeli smo lani pri cca 3 letih- sprva je bila ful navdušena, potem pa že malo naveličana, tako da so nam počitnice kar koristile- sedaj spet komaj čaka... smo bili pa v dilemi ali nadaljujemo še to šolsko leto ali ne- pa sem vprašala kar vzgojiteljice in specialno pedagoginjo v vrtcu za mnenje in so mi vse tri rekle, da je viden res ogromen napredek in naj letos še kar nadaljujemo, če bo le šlo.

Tudi z možem sva opazila res velik napredek, realno sicer ne vem, če je to le zaradi telovadbe, pa vseeno- ti da zagon in srečo, ko vidiš, da otrok napreduje. Naša ima slabo razvit center za ravnotežje in je bila zaradi tega zelo nemirna, fina motorika ji je delala težave, še do pred kratkim je bila obojeročna, ipd...              začenjal se je sum na ADHD zato sem po priporočilu znanke stopila do Matevža, ki je opravil status naše razbojnice (z njim smo se tudi pogovorili o porodu, o otroku, odnosu)- lepo nam je razložil, da ni nič strašnega in da vse izvira iz tega, da ni dobro razvit center za ravnotežje. Razlika v tem letu je resssss očitna, tako da, jaz imam kar pozitivno izkušnjo. Je naporno 2x na teden tja hodit, ampak na 1x tedensko ne pristanejo, ker pravijo, da otrok ne dosega željenih rezultatov, če ni intenzivno vključen v vadbo.
Stane 60€ mesečno, ker nekaj subvencionira občina, status pa mislim da stane 70€.
Otroke razporedijo po skupinah, glede na karakter in težave otroka, pa mislim da gledajo tudi na starost.
Vsekakor se splača na posvet h MAtevžu, potem pa vidiš, kaj in kako naprej.




Salja -> RE: Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (21.9.2010 10:48:00)

Super hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




aprilcica12 -> RE: Društvo za motopedagogiko in psihomotoriko (18.11.2013 0:40:47)

letos naš že drugo leto hodi (star je 4,5) in zelo pomaga ima težave podobne dispraksiji in ogromno strahu pred novim. V enem letu je bil velik napredek, res tudi na račun razvoja samega ampak menim da bi brez te telovadbe veliko slabše bilo. Strah je vsaj pri kakšnih stvareh zelo omiljen, recimo sedaj si upa skočit iz kakega pol metra višine na blazino, kar si prej ni.




Stran: [1]