Center za sluh in govor v MB - logoped (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Zamima -> Center za sluh in govor v MB - logoped (23.9.2010 18:32:19)

pozdravljeni,

s tamalo sva bili že enkrat pri logopedu pred kake pol leta,... sedaj v jeseni bi naj spet šli (v Vošnjakovo), danes sem slišala, da imajo na Centru za sluh in govor v Mariboru zelo vredu logopede, v bistvu mi je bilo priporočeno, da naj greva tja, me pa zanimajo izkušnje, če je kdo že bil.

hvala




ribica. -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (23.9.2010 18:46:21)


bili ja, zaradi r-ja.Nimam pripomb, oni vedo kaj delajo. Sicer pa moraš vaje itak sama delat z otrokom, oni te samo usmerjajo in preverjajo.




Zamima -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (23.9.2010 19:10:50)

pravih vaj še nisem dobila... bili sva v bistu samo na razgovoru, preveril je če pozna stvari na slikah, pogovarjal se je z mano... in naju "naročil" za enkrat jeseni [sm=smiley13.gif]

se mi pa zdi, da imamo mi še najbolj te težave: "Težje izgovarja besede z zahtevnejšo glasovno strukturo (izpušča zloge ali dele besed). Stavki so kratki in pogosto strukturalno nepravilni." "Ima skromen besedni zaklad."





daka -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (24.9.2010 10:12:33)

Z otrokom hodiva v logopedsko ambulanto v  od njegovega 2 leta starosti.Ker mi je pri teh letih začel jecljati,sem tukaj najhitreje dobila termin.Težava je minila bila je bolj na psihični bazi(vrtec).Sedaj pa hodiva tja zaradi težav pri izgovorjavi nekaterih črk.Zelo sem z njimi zadovoljna,dbila termin za 10 vaj v razmahu 2 tednov.Že po prvih vajah,katere sva dobila je že vidno izboljšanje.Tako,da kar pokliči in prosi za termin-se splača.




klaja -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (24.9.2010 12:14:18)

Mi tudi hodimo tja, vendar imamo zelo redko termine, ker ne moremo drugače kot popoldan in imamo potem ravno 1x na mesec. Drugače pa kaj jaz vem, nisem najbolj zadovoljna.




doroteja23 -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (25.9.2010 13:33:04)

Zamima midve hodima tja. Prej sma imeli vsek tedn, zdaj imam na 14 dni, ker so jih full zašpanali! Je namreč preveč otrok ki čakajo na logopeda in so nam zmanjšali obiske! Sem pa zelo zadovoljna. Lahko ap ti še povem da hodi tudi moja sestra s tamalim in je tud zadovoljna. Midve imama sicer vrtčevsko, ki ima njihov vrtec. Sestra pa ima zgoraj pri ambulantah.  Hodima pa tja že od nekje leta in pol! To pomeni tri leta in pol! In sem brez slabih izkušenj!




ribica. -> RE: Center za sluh in govor v MB - logoped (27.9.2010 18:46:28)

Sploh ne štekam zakaj vas ene tako zgodaj pošljejo. Nas pa kar niso hoteli, čeprav moja hči nikakor ni mogla reči r-ja. Začela je s petimi leti in logoped je rekel, da je velikokrat nesmiselno hodit prehitro, ker otroci ne zmorejo koncentracije za delanje vaj. Moja je lahko pol ure čisto lepo delala, ker je bila toliko stara, in smo v enem letu zrihtali.
Je pa res da imajo veliko gužvo. Probaj si zrihtat čimveč terminov vnaprej, tako ti bodo lahko določili datume preden se sproti vse zabaše. Vsaj pol leta vnaprej naj ti napiše.




Stran: [1]