Čebel@ -> RE: malčki palčki februarčic 09/V.del (17.12.2010 8:08:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrušk_ SARME na olju prepražimo čebulo, dodamo malo na kocke narezane slanine, nato mleto meso in začimbe (sol, marajon, vegeta, peteršilj, česen....kar ti še ustreza...) ko je meso skuhano dodamo surov riž in malce prepražimo....nato odstavimo, dodamo 1 jajce in hitro premešamo, zato, da jajce že zakrkne, ker če zakrkne pol v sarmah se ful sprime meso in je tko trdo...glede na tvoje super čufte mislim da ti ne bo delal problema...v bistvu naredi enako kot za čufte sam še riž dodaj.... v vsak list damo cca 1 do 2 velike žlice mase, zvijemo, konce zavijemo navznoter in jaz vedno zapičim še z zobotrebcem po sredini, da lahko normalno mešam omaka.... na olju prepražim malo cukrčka, nato dodam moko, nato dodam paradižnikov koncentrat ali mezgo, sol, muškatni orešček, peteršiljček....ko je malo popraženo počasi zalivam z vodo, da ne nastanejo kepice.... ko je omaka že skoraj prave gostote dodam sarme, in zelje od glave ki je ostalo narežemo na trakove.... kuhaš toliko da je kuhan riž in jed je gotova po okusu lahko na koncu direkt na krožnik daš še žlico kisle smetane če kaj ni jasno pliz povej o hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]....sej jaz bi ubistvu pri mesarju že narejene sarmice vzela,tko da bi le omako skuhala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
|
|
|
|