Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


RR raziskuje -> Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (26.11.2010 9:06:11)

V medije je prišla novica, da naj bi minister za zdravje razmišljal o reorganizaciji nekaterih porodnišnic. Za odgovore smo prosili porodnišnico Kranj, Trbovlje in Brežice. Izjavo pa smo dobili tudi iz Ministrstva za zdravje.

Preberite si: http://www.ringaraja.net/clanek/reorganizacija-porodnisnic_3790.html




m_o_i -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (26.11.2010 9:17:19)

SG se ne bo zaprla, ker zidajo novo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (26.11.2010 11:54:08)

Saj ne vem kaj naj rečem na to... Žalostno! Sama sem pred skoraj sedmimi meseci rodila v Trbovljah in ne glede na to, da so bili to trije moji najhujši dnevi v življenju ( sem prvorodka, pa pojma nisem imela kako vse skupaj poteka),  zdaj pogledam za nazaj in pravim, vem!, da so super poskrbeli zame. Porod je bil tudi tako dolg, da bi šla lahko rodit v Munchen, ne le v Celje ali v Ljubljano, ampak gre se za to, da so starši lahko prišli najinega sinčka pogledat vsak dan (čez steklo seveda), moj mož je bil tudi vsak dan pri meni od 11.00 do 18.00. Čez kakšno leto, dve načrtujeva drugega člana in sploh si ne predstavljam, da bi morala roditi kje drugje. Pa ne vem kako naj bi se v Trbovljah rodilo premalo otrok?? Saj so bile sobe polne (vsaj takrat), zdaj pa, ko hodim po cesti v Zasavju vidim, da je vsaka druga ženska nosečka. 




hubi -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (26.11.2010 15:28:34)

Kranj zapirajo že 20 let. Tako da.....




BARBY_2007 -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (27.11.2010 14:12:48)

Jst upam da jim ne bo uspelo zapret niti ene kr se mi zdi da je prav da imaš porodnišnico na vsakem koraku. Sama sem iz Zasavja in sem prvega otroka rodila v Trbovljah in tudi januarja bom drugega in si ne predstavljam da bi se morala do porodnišnice vozit eno uro ker se v tej uri lahko zgodi marsikaj.




nina42 -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (29.11.2010 14:33:24)

Žalostno da se varčuje, pardon "racionalizira in reorganizira", na najbolj dragocenem delu prebivalstva, novorojenčkih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Svinjarija brez primere...




nina42 -> RE: Se bodo res zaprla vrata nekaterih porodnišnic? (29.11.2010 14:40:57)

"mag. Jurca opozarja, da pacientke in bolnice postajajo s tem vse bolj brezosebno proizvodno blago, važna je le brezhibna operativna tehnologija. S tem se odmikamo od psihosocialnega pristopa v medicini. Doslej ni bilo izvedene nobene analize, ki bi pokazala katero porodnišnico bi lahko ukinili brez škode za reproduktivno zdravje in taka analiza je potrebna pred odločitvijo o ukinitvi ali prestrukturiranju porodnišnice."

že tako ali tako je Slovenija v porodništvu na repu evropskih držav, namesto, da bi stanje izboljšali, ga bi radi še poslabšali, po drugi strani pa v lj ne morejo zagotoviti niti 24 urne prisotnosti anestezista, najboljše, da spet začnemo novorojenčke operirat kar na živo, bo bolj racionalno...





Stran: [1]