donna22 -> RE: omg (11.12.2010 15:51:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča donna, da ne bo pomote- popolnoma prav ima čisto vsaka tukaj, ki napiše, da je takšno početje nesprejemjivo. Ni mi pa všeč, da se takoj piše, da jo nekdo zagovarja ali celo podpira. Mamice smo ji večkrat izrazile podporo in občudovanje, še pred tem dogodkom, ker si enostavno ne znamo predstavljati življenja z dvojčkoma. Nimamo pojma, kako je. Včasih se pogovarjamo, in roko na srce, tudi ti si zagotovo kdaj rekla, da te izmozga že en sam dojenček. Pa smo ji ob takih trenutkih rekle, ej mami, vsaka čast, da sfolgaš z dvema. Ne pa, vsaka čast ti, da ju zapiraš nekam... Okej, sem pač tisto narobe razumela, pardon. Bom drugič boljše prebrala[sm=smiley1.gif] Upam, da mi avtorica tistega posta ne zameri. Ja, tudi mene je moja izmozgala. Še zdaj me večkrat. Visenje na prsih do enega leta, podnevi in ponoči, kolikor se je dalo. In zdaj, zbujanje za dudo. Tudi 5krat, ko je ekstra slaba noč, 10krat. Včasih pa mogoče 2krat. V tem pogledu še noči nismo prespali. Spat jo lahko dam samo jaz ob večerih, in včasih je to trajalo do 10 minut, zdaj pa že nekaj časa vsaj eno uro ležim zraven. Tako da mi kopanje, hranjenje in uspavanje še pri skoraj letu in pol zdaj vzame nekje 2 uri, če je moj doma, prvi del tudi on prevzame, drugega pa ne more. In potem imam tu afektivne šoke, ko mi od besa preprosto omedli, če ji kaj vzamem ali pa pade, se samo vprašam, ali bo najprej zajokala, ali pa bo najprej omedlela in se šele potem, ko bo prišla k sebi in če ne bo preutrujena, drla na vso moč. Bi se naj zmanjševalo to pri tej starosti, pa se včasih zgodi tudi dvakrat na dan. 2 ali 3 tedne nazaj mi je celo nehala dihat, če ne bi slišala hropenja iz grla, bi najbrž mislila, da je umrla. Ja, tudi jaz se včasih naveličam. Včasih mi od besa pridejo solze v oči ... pa potem na srečo mine tistih 5 minut, ko se počutim res obupno, pa grem naprej. Da bi jo zaprla kam samo za 6 ur, čeprav ima že dobrih 17 mesecev? Ni šans. Vidim pa, da se je nas kar nekaj vpičilo v stavek: Posledica: sita dojenčka crknjena mami. A je boljše lačna dojenčka spočita mami?? Verjetno se nobeni ne zdi prav, da se otroku odreka pravica do hrane, ki je osnova za življenje. Moja se je pri tej starosti še vedno dojila na 2 do 3 uri podnevi in ponoči, brez izjeme. O prespani noči sem lahko samo sanjala. Hočem samo povedat, da jima starša s tem odrekata osnove, po drugi strani pa ju tudi ogrožata, saj se tako malemu dojenčku tudi pod budnim očesom lahko marsikaj zgodi. Verjamem, da se to nobeni ne zdi prav, prav je, da ji dajete podporo, ampak je po moje treba dat vedet, da v tem ne dela prav in zakaj ne.. Saj vem, da ste ene to naredle, hb. Upam pa, da si bosta oba prebrala to, sploh pa odlomek iz tiste knjige o nemočnem joku dojenčka.
|
|
|
|