deveta -> RE: Mleko (22.12.2010 15:55:58)
|
K_a_t_i: ja za to bebo sem slišala, pa si pogledala sestavo? Nič ne oporekam, samo slišala sem, da je zelo podobna klasičnemu mleku v prahu in ni podobna danešnjemu adaptiranemu mleku oz. ni bila. Nisem pa nikoli preverila, tako da če je kar si napisala res, vzamem tisti stavek nazaj. O jokavosti dojenčkov pa ne bi komentirala. Zmeraj so bili taki in drugačni, to same veste. In tudi samo dojeni otroci dosti jokajo. Jaz sem svojo do 4m samo dojila, pol pa malenkost začela dodajat (pa ne obrokov, samo kako žličko za se malo igrat). Po četrtem mesecu, pa ni več skoraj nič jokala. Pa vem, da ni razlog v hrani, temveč v njenem bioritmu in sposobnosti prilagajanja na okolje. In driske in umrljivosti in.... so najbrž povezani s slabšo higijeno pomanjkanjem zdravil in ne s tem, da so začeli prej z GH (le če je bila ta tudi oporečna) In to da je bil kdo v bolnici in niso vedli kaj mu škodi, najbrž tudi ni povezano z uvajanjem GH ampak z dejstvom, da smo danes nekaj let naprej in nekaj več vemo. Pa ne vem kaj tak halo s to GH delamo, že toliko let se začenja z uvajanjem pri 4 m, zakaj je zdaj nekajlet to tako narobe oz. prehitro. In res ne verjamem, da je "dokazano" doljše če se začne kasneje, kot tudi ni "dokazano" da je v tem kaj slabega. Kot sem že rekla vsak dela po svojem občutku in sledi otroku. Meni se je zdelo nesmiselno, da jo izključno dojim do 5 ali 6 m, če mi je pa že pri 5 m grabila žličko in jo nosila proti ustom. Pogosto ji sploh nisem želela dati več kot nekaj žličk pa ni želela joške in je jokala, dokler se ni vsaj za silo nasitla z GH. Pol je čez kake pol ure joško le sprejela. Če ji GH sploh ne bi ponudila, pol GH do 6 m sploh ne bi poznala. Nekatere bi rekle, da kaj hitim, nekatere bi pa rekle, zakaj bi z dojenjem zavlačevala. To bo zmeraj dvorezen meč in nikoli se vsi ne bomo zedinli kaj je prav. In tudi se ne moremo, saj eni otroci želijo prej eni kasneje. Saj tudi shodijo različno, pa nisem še slišala, da bi otroke ki pri 9 m shodijo ne pustili hodit, ker je prehitro in bi jim to škodilo. Jou, sem se razpisala. Sem malo jezna danes, pa sem se sem prišla usajat. Ne mi zamerit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Vse imamo svoje otročke najraje in jim želimo dobro. Zato je prav, da se včasih tudi različna menja pokažejo, in potrdijo, da je kljub različnim načinom pristopanja ponavadi vse v redu. Izjeme pa so tu in tam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|