preložitev vpisa v šolo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja



Sporočilo


tetkazima -> preložitev vpisa v šolo (4.1.2011 13:19:43)

Živjo! Mi imamo deklico rojeno decembra, pa razmišljamo, da bi preložili vpis v šolo, ker se nam osebno zdi prekmalu. Ali katera ve, kakšen je postopek za preložitev in kdaj dobimo obvestilo za vpis v šolo? Slišala sem za neka testiranja, pa me zanima kaj se zgodi, če je po njihovem mnenju otrok že zrel za v šolo, starši pa so proti. Glavni razlog, da smo proti je pri nas to, da smo čez leto dosti v tujini (mož je iz tujine), potem pa bi lahko bili le med počitnicami.




sazi -> RE: preložitev vpisa v šolo (4.1.2011 14:04:37)

Znanka je postopek začela, ko je dobila vabilo za vpis v šolo (se mi zdi, da januarja enkrat). Šli so k psihologinji, ki je presodila, da je otrok sposoben odhoda v šolo. Je pa mama vztrajala, naj najde nek razlog, ker otroka vpisala ne bo. No, in so našli neko rešitev in mali je letos lepo v vrtcu namesto v šoli. Samo pri njej je šlo res za srah pred tem, kako se bo mali vklopil med sošolce, ki so vsi za glavo višji od njega in so ga že v vrtcu jemali kot malega palčka, ki ne sodi v njihovo skupino.

Glavni razlog, da smo proti je pri nas to, da smo čez leto dosti v tujini (mož je iz tujine), potem pa bi lahko bili le med počitnicami.

Škoda, da si sploh napisala tale stavek...




Spark -> RE: preložitev vpisa v šolo (4.1.2011 17:42:03)

Mi smo naši preložili vpis. Postopek je pa tak, v šolo se moraš it javiti in vpisati. Istočasno oddaš prošnjo, da bi otrok ostal še leto v vrtcu. Nato pa te povabijo še na testiranje in pridobijo mnenje vzgojiteljice. In ne glede na to kaj oni vsi rečejo vi lahko dosežete da ostane otrok še leto v vrtcu, pa naj bo to iz kakršnega koli razloga. Naša je bila malo zasanjana, pa taka lena. Letos je še v vrtcu pa se nam za enkrat obrestuje. Upajmo da bo tudi naprej tako.




Stran: [1]