kriza prvih dni (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


mala zirafa -> kriza prvih dni (29.1.2011 18:23:20)

Visoka sem 166, tehtam pa 66kg, hruškaste oblike.Rada bi izgubila vsaj 6-8 kg, ki se mi kopičijo predvsem na bokih, stegnih in malo na trebuhu.
Poskusila sem z ločevalno, ampak sem že prvi dan imela pred spanjem glavobol zaradi lakote, potem pa hude krče v želodcu , ki so me zbudili iz sna in sem seveda z njo končala, če se temu lahko tako reče.Dobesedno ne bi mogla v bolečinah zaspat.
Kakšne so vaše izkušnje na začetku?ali so vas pestile fizične bolečine?In koliko časa to traja?
Lakoto že premagam, bolečine pa težko..
Od malega sem navajena zjutraj pojest kos kruha z maslom in medom ali marmelado.Brez tega si težko predstavljam, pa vendar.
Mimogrede, ali je 40 minut hitre hoje 4,5km na uro po ravnem dovolj?




Ira_ -> RE: kriza prvih dni (29.1.2011 19:00:15)

Saj se ni potrebno odpovedati zajtrku. Zjutraj se najej, čez dan pojej 5 manjših obrokov s čim manj ogljikovih hidratov. Pa vsaj 3 ure pred spanjem ne jej. Pa dovolj pij, vode in nesladkanih čajev.
Hitra hoja je super in čisto dovolj je 40 minut, če mene vprašaš še preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




miapia -> RE: kriza prvih dni (29.1.2011 19:39:37)

Pomembno je, kaj ješ in ne toliko, koliko ješ. Če ješ pravilno, ne boš nikoli lačna. Jaz sem s tem po porodu izgubila okrog 14 kg. Je pa dejstvo, da z nobeno dieto, ampak z načinom prehranjevanja.




mala zirafa -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 8:40:10)

V glavnem po zdravi pameti.Kaj pa porcije morajo bit tudi manjše, glede na to da menjaš vrsto hrane?
Zanima me če se je fajn odpovedat tudi mesnim omakam in podobno?Ima katera kakšen jedilnik?Ste si pomagale s kako knjigo?
Hvala.




miapia -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 9:05:44)

Jaz sem črtala belo moko oz. moko nasploh, ker me je po njej napenjalo, čeprav sem pekla domač pirin kruh, mleko in mlečne izdelke ter sladkor oz. sladila. Uživam zelo redko malenkost sira, sem pa tja med, še to zaradi prehladnih vzrokov, testenine jem občasno koruzne, riž tudi zelo redko, kromir včasih. Ne mešam škrobnih in mesnih jedi, pijem samo vodo, radensko, donat, kavo brez in nesladkan čaj. Sicer se tole sliši zelo ekstremno in verjetno tudi je, samo če boš jedla v teh približnih okvirjih in se gibala tako kot do sedaj, potem bo maščoba samo kopnela. Obrokov si pa jaz ne odmerjam, jem pa trikrat na dan in pojem toliko, da nisem več lačna, če pa nisem lačna, potem pa pač pojem določeno količino, da pač zaužijem obrok.




gupika -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 11:16:38)

Mogoče ti bo bolje odgovarjala Montignac-ova dieta, ki v bistvu ni dieta , ampak način prehranjevanja. Nisi pa nikoli lačen.




Buska -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 11:38:08)

IZVIRNO SPOROČILO: gupika

Mogoče ti bo bolje odgovarjala Montignac-ova dieta, ki v bistvu ni dieta , ampak način prehranjevanja. Nisi pa nikoli lačen.


se podpisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 12:49:46)


Montignac je super, ker dojameš kako jest, da zadovoljiš potrebe telesa. Pri mesnih omakah vidim problem v delu omake, ne v mesu. Beljakovinam se pri izgubi teže ne odpoveduj. Pa naj bodo v obliki mesa (izpusti predelano meso, salame, klobase, paštete), mlečnih izdelkov (najbolj se priporoča izdelke z 1,6% mm) ali stročnic (fižol, grah, soja, leča, bob, čičerika,...). Dodatni viri beljakovin pa so tudi polnozrnati izdelki, kvinoja, amarant, ajda, proso, rž, ječmen.

Če je dan dolg pa je treba poskrbeti tudi za zadostno število obrokov, saj stradanje od 18h naprej, ko greš spat ob 23h ali še kasneje, niti najmanj ne učinkuje, k večjemu narediš ravno nasprotno.




mala zirafa -> RE: kriza prvih dni (30.1.2011 15:37:23)

Razmišljam o Montignacu in sem se že danes lotila.Tako da vsem hvala za nasvete.




Stran: [1]