RESEN PROBLEM-sodobni moški (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Očkov forum



Sporočilo


VarušKa_NiNa -> RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 9:36:48)

No tako, šolo smo zaključili, služba je tu (iz moje strani), dragi pa še malo pa bo..
po vsem tem, seveda čez par let (2,3, ali 5) si želim imeti otroka.

Moj dragi pa ne ve. Izhaja iz družine, kjer je vse ločeno in skregano in zato trenutno
itak noče imeti otroka, ker mu nimava dati kaj jesti, za čez par let pa ga skrbi,
da se ta želja po otrocih še vedno ne bo razvila v njem in bo s tem meni uničil
življenje. Ker imeti otroka z nekom, ki si ga res ne želi je verjetno nesmiselno.

Imava se neskončno rada, problemov nimava...do sedaj.

Me zanima, če so še kje takšni fantje s podobnimi problemi..
ali pa so bili in se je ta želja po otroku razvila kasneje?




gita10 -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 9:48:57)

Nihče ne more vedeti kako bo vendar stvari se spreminjajo. Moj brat je vedno trdil, da bo imel cel kup otrok- danes je star 32 let pa jih še vedno nima. Medtem ko pa sem jaz do 25 leta trdila, da jih ne bom imela - pa imam sina in če nam bom uspelo bom morda imela še enega .
Meni se zdi normalno, da fant, ki še ni dokončal šolanja, še nima vseh pogojev nima trenutno želje za otrokom. Sploh pa verjamem, da takoj po šolanju nismo pripravljeni na otroke vsi, nam je do tega da še malo preživimo ali sami ali pa dvoje. Meni vem, da ta čas med šolanjem in družino zelo veliko pomeni. Nikoli ne bom več toliko potovala, toliko želj sama sebi izpolnila kot sem takrat in zato se mi zdi tistih par let, ko sem uživala to življenje zelo pomembnih in se sedaj lahko 100% posvečam svoji družini.




Tejči -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 9:49:41)

Ne vem kako dolgo sta skupaj, povem ti pa kako je bilo oz. je pri nama. Jaz imam punčko iz prejšnje veze, on brez otrok. Na začetku veze sva se pogovarjala o otrocih in je bilo striktno proti temu, da bi on imel otroka, saj je mojega vzel za svojega in mu je eden dovolj, vzrok pa je njegovo otroštvo. Ima mlajšega brata in za vse je bil vedno kriv on in vse preveč krat za dejanja brateca. Tako je vase dobil strah, da bi enako počel svojim otrokom in če bo imel le enega, se lahko temu izogne. Jaz pa sem si od nekdaj želela dva otroka (ali več). V času najine veze, je videl, da je nemogoče, da bi se lahko kaj takega ponovilo v najini družini. Mu jaz tega ne bi dovolila. Tako bi sedaj z veseljem imel otroka, a žal še morava počakat toliko, da finančno nekako porihtama stvari, potem pa akcija. Morda bo tudi tvoj sčasoma spoznal, da stvari drugače stojijo in si bo celo želel otročka. Morda pa tega ne bo nikdar "prerasel". Seveda upam za tisto prvo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jajula -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 10:18:16)

samo en komentar mam, pa še to v zagovor moškemu spolu - se mi zdi da je naslov teme malo hud, ker glede na izkušnje s sodobnimi moškimi prijatelji, nimajo problema, ki ga opisuje avtorica, namreč dosti njih ima ali želi imeti otroke.




end1 -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 10:23:00)


IZVIRNO SPOROČILO: jajula

samo en komentar mam, pa še to v zagovor moškemu spolu - se mi zdi da je naslov teme malo hud, ker glede na izkušnje s sodobnimi moškimi prijatelji, nimajo problema, ki ga opisuje avtorica, namreč dosti njih ima ali želi imeti otroke.


res je in to so zame sodobni moški[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




VarušKa_NiNa -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 10:31:35)

se globoko opravičujem, res se nisem poglabljala v naslov..kdor želi, bo pač razumel..




siward -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (24.2.2011 18:15:43)

Tako posploševanje res ni v redu, ker je od vsakega posameznika odvisno ali si želi imeti otroka in kdaj si ga želi imeti.
Imam veliko prijateljev, ki so zelo dobri očetje, čeprav so imeli otroka šele krepko po 30 letu.




kakadoo -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (3.5.2013 17:42:12)

Ja. Jaz ti lahko zagarantiram, da se je spremenil. Jaz sem začela razmišljati o otroku, on pa ne. On bi še veselo žural s kolegi, brez družinskih obveznosti. Nato sem mu rekla, da ga zapuščam ker želim partnerja, ki si bo z mano ustvaril družino. Očitno ga je to zdramilo, kajti takrat je rekel da bova poskusila... Zanosila sem takoj v prvo in jaz sem bila bolj šokirana kot on. Bil je ful vesel. Ko je bila hčerka stara eno leto, mi še na misel ni prišlo da bi imela še enega otroka, vedndar pa je on izrazil željo da bi imeli še enega. No in potem sva imela še enega ;-) in nato, je izrazil željo, da hoče tri. Trenutno čakamo tretjega ;-) tko da... Ja. Se lahko spremenijo. Vendar ne vsi!




Loose -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (10.5.2013 17:36:07)

Živjo kolegice,

razumem vaše skrbi, vendar bi rekel da to bolj izhaja iz zveze kot pa iz moškega samega. Če je v zvezi vse nekako polovično in neresno, smo moški še toliko bolj dovzetni za to, da malo pobegnemo ven s kolegi. Po drugi strani je lahko vse še tako resno, vendar če ni dovolj resnih in pogostih pogovorov o naraščaju se ponavadi kakšni želijo kar malo izogniti dodatnemu bremenu še nekaj časa. Vseeno pa sem prepričan da smo v večini in torej sodobni moški precej zreli in si želimo družine (vsaj v mojem okolju je tako), vendar se vse gradi na čim manj tvegan način. Najprej štalca, pol pa kravca oziroma kakorkoli že pravijo.

Pa lep dan dame!

Luka




petrcaaa -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (10.6.2013 23:28:09)

strah jih je. samo razumet jih je treba, a argumentirat in vztrajat pri svojem...




ronja -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (10.6.2013 23:47:51)

Nihče ne more vedeti kako bo vendar stvari se spreminjajo.

Res je. Poznam moškega, ki ni želel imet otrok, ko pa ga je žena nekak prepričala, je bil super oče in je bil zelo hvaležen ženi, da ga je sunila v to - ni sicer to moj sistem, ampak nekaterim dela:).

Vseeno sem sama že od nekdaj izbirala fante, ki so si želeli imet otroke, pač ziher je ziher:D. Sicer to ne pomeni, da bo tako ostalo, samo si večinoma si v to smer ne premislijo, če so ostale zadeve poštimane (dejansko vsi 3je moji fantje so že oz. bodo v kratkem očetje:). Pa meni je bilo to pomembno - ne samo zato, da bom imela otroke, ampak bi imela tudi življenjske nazore čisto različne, če si ne bi želel nekoč imet otrok. In navsezadnje sem bolj mirna, če vem, da če se zgodi, ne bo konec sveta... Zato je bil meni to deal braker - pa ne, ker bi hotela takrat met otroke, ampak ker mi enostavno niso bili všeč fantje, ki se niso videli v vlogi očeta.

Meni se zdi normalno, da fant, ki še ni dokončal šolanja, še nima vseh pogojev nima trenutno želje za otrokom. Sploh pa verjamem, da takoj po šolanju nismo pripravljeni na otroke vsi, nam je do tega da še malo preživimo ali sami ali pa dvoje.

Podpis. Res pa je bilo pri nama tako, da sva oba vedela, da si otroke želiva, samo ne še takoj in da bi rada najprej še malo uživala sama. In sva in potem sva si jih hkrati zaželela:).

razumem vaše skrbi, vendar bi rekel da to bolj izhaja iz zveze kot pa iz moškega samega. Če je v zvezi vse nekako polovično in neresno, smo moški še toliko bolj dovzetni za to, da malo pobegnemo ven s kolegi.

Hehe, a to pomeni, da sem tak fajn, da so vsi hotli met otroke z mano?[sm=jezicek.gif] mal heca mora bit;). Ne, sicer je pa res, da je veliko odvisno od zveze - poznam dolgoletne zvez (celo ne samo 1), kjer on ni bil za otroka, pa sta se razšla in v par mesecih našla vsak svojega partnerja in pričakujejo vsi 4je... par sem jih spoznala tudi v porodnišnici:).

Kar se sodobnih moških tiče, pa poznam kar nekaj primerov, ki so morali svojo partnerko ornk prosit za otroka... Časi se spreminjajo, ženske imajo še druge cilje in ni vedno več vsak čas pravi čas, moški pa imajo tudi te cilje, da se vidijo kot očija, ki se žoga in podi za frocki:).




peshich -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (11.6.2013 10:22:38)

Tudi sam zadnje čase ugotavljam, da poznam kar nekaj parov, kjer je ženska tista, ki pravzaprav meni, da še ni čas. Nekaj pa je tudi takih, ki se zaenkrat sploh ne vidijo v vlogi mame, tako, ever. 

Bi pa komentiral takole, pravzaprav smo po mojem vsi moški sodobni. Tisti, ki si otrok želimo in tisti, ki jih je treba počasi prepričat v to, da si jih želijo ;). Nikakor nisem za prisilo ... verjamem sicer, da kdaj deluje, ampak mislim, da je vseeno tvegano - ne vem, koliko se splača tvegat, ko je na kocki otrokov blagor!? No, vsi mi smo sodobni in se od moških v preteklosti razlikujemo predvsem v tem, da si dovolimo razmišljati tudi o drugačnem življenjskem scenariju ... torej ne le po ustaljeni šabloni (poenostavljeno): šola, služba, zakon, otroci. In enako tudi ženske. Pač živimo v svetu, kjer se določeni zakoreninjeni družbeni obrazci počasi umikajo nekim novim pravilom. Ne gre več toliko za rutino temveč za izbiro, če zelo posplošim. Osebno menim, da je prav tako ... 




Neala -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (11.6.2013 10:29:05)

IZVIRNO SPOROČILO: VarušKa_NiNa

Me zanima, če so še kje takšni fantje s podobnimi problemi..
ali pa so bili in se je ta želja po otroku razvila kasneje?



Zapleteno je tole. Zakaj? Ker ne moreš vedeti kako bo čez par let.. in da ti ne boš "zapravila" teh let, ker otroka si želiš, on si pa ga morda ne bo nikoli. MOja znanka čaka že 7 let, stara blizu 40... On pa ni pripravljen in verjetno ne bo nikoli. Moj nasvet? Veliko pogovorov na tem področju. Ne čakaj na to, da bo nekoč bolje ali da si bo premislil. Pogovarjajta se sedaj!




radirka -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (11.6.2013 11:38:19)

Pogovor, pogovor, pogovor.. Sama s partnerjem kateri ne bi bil pripravljen nikoli imeti otrok ne bi ostala.. je pa tako da če tudi ti ne bi ostala z njim v primeru da noče otrok je "škoda" da zgubljaš čas z njim.. [sm=zmeden2.gif]




kalbo -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (3.7.2013 13:00:03)


IZVIRNO SPOROČILO: VarušKa_NiNa

se globoko opravičujem, res se nisem poglabljala v naslov..kdor želi, bo pač razumel..



Ja ne vem no, očitno sem po tvojem jest v zgodnjih tridesetih staromoden moški, ker imam tri otroke, ki so bli zaželjeni in načrtovani.

Ne sodi drugih moških po tvojemu. Če bi pa sam čakal na idealne pogoje za met otroke jih še zdaj nebi imel, ker otrok se ne nardi kar tko, da se pritisne na gumb pa pade ven otrok, ampak je tu vmes še vedno mati narava, ki velikokrat podre plane ideale željnim.




Bralec -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (8.10.2013 20:04:49)

Evo še en staromoden moški. Pa še na porodniški sem bil..a je to tudi staromodno[sm=duda.gif]?[sm=duda.gif]




majkeljanuar -> RE: RESEN PROBLEM-sodobni moški (20.5.2014 18:37:37)

Pustimo naslov, ki je res popolnoma mimo. Človek še ni pripravljen na otroka in to je to, zato pa so taki odgovori. Ko bo enkrat med kolegi, ki se bodo pogovarjali le še o tem in vozili svoje otroke okoli, si bo naenkrat otroka tudi sam želel imeti. Ženske pač se prej vrtijo v takšnih krogih, zato tudi prej razmišljajo v to smer.




Stran: [1]