RE: Montinjačke pozor (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


biba88 -> RE: Montinjačke pozor (2.3.2011 20:33:46)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia


IZVIRNO SPOROČILO: biba88

kamilija jest se pa s takim načinom prehrane ne strinjam...ne verjamem da meso povzroča tumorje ta je pa res bosa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in to verjameš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   se pa strinjam da je potrebna sledljivost mesnih izdelkov to pomeni da vemo točno kaj je žival jedla v obdobju pred zakolom ker v prehrani "mesa" so pa lahko razne svinjarije recimo kakšna zdravila....jaz sem se med nosečnostjo zredila 16kg imela sem jih kar 80!!! velika pa sem 160cm bila sem kot žoga...hujšati sem začela po 4 mesecu ker sem zgubila mleko in nisem več dojila...hujšala sem po principu "manžri" to pomeni jedla sem vse...sam porcije sem zmanjšala in gibala sem se šport je zakon!!!! malo je treba zdravo pamet vključit...meso je zdravo ampak v primernih količinah samo količina loči zdravila od strupa!!! odrasel človek ima dovolj mali zrezek za cel teden!!!


Ne gre se zato, ali je meso kakovostno, eko bio ali karkoli že, gre se zato, kako živilo živalskega izvora vpliva na človeški organizem. In znano dejstvo je, da kisa telo, kislo okolje pa je raj za razvoj marsičesa. To je pa drugo dejstvo biologije ali pa kemije, če želite. In nutricisti vam vsekakor ne bodo svetovali diet ali načina prehranjevanja z mesom in živili nasploh živalskega izvora (mleko in njegovi izdelki, itn).



kdo kisa okolje meso ki ga jest pojem!!! cenim tvoje mnenje sam tole je pa mal mimo....čudno ker študiram kmetijstvo in živilstvo pa da nas tega ne učijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] majčkeno bo treba pogledat knjige za biologijo....




miapia -> RE: Montinjačke pozor (3.3.2011 7:21:48)

Glej, brez zamere, ampak glede na to kaj študiraš, ne smeš imeti drugačnega mnenja, ker drugače izgubiš vero v to kaj študiraš. Prilagam pa tabelo in si poglej pod meso, kako močno kislo je, s tem da 0 pomeni nevtralno, minus kislo, plus pa bazično. In najbolj bi morala ti vedeti, ki imaš verjetno biologijo, kaj pomeni kislo okolje za organizem. Z vsem spoštovanjem, ampak res ne vem, kaj vas učijo.

http://www.avita-katalog.com/index.php?nid=63




biba88 -> RE: Montinjačke pozor (3.3.2011 8:34:10)

aha razumem...sam še vedno ne verjamem... je pa tale vidik zelo zanimiv[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




miapia -> RE: Montinjačke pozor (3.3.2011 9:41:47)

Ja, je res. Drugače pa lakmusov papir, pa se gor polulat, večkrat na dan, kakšen mesec, pa se vidi, koliko je ph tvojega organizma. Ali pa preprost test, ki menda drži - če daš lahko nožni prst v usta, potem nisi zakisan, če si pa "lesen", potem pa se je treba malo zamislit.




tinaaja -> RE: Montinjačke pozor (3.3.2011 11:15:37)

Men se zgelda slabo pise, ker jem vecinoma meso, jajca, sadje in zelenjavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Riza, krompirja, testenin v bistvu ni na mojem jedilniku, al pocutje je super - veliko bolljs kot kdajkoli.. Zdaj pa ga vedi, kaj je boljs ...
Ampak nozni prst dam se vedno brez problema DO ust, v usta nisem probala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 19:57:15)

Miapia se podpišem pod tebe!
Kitajska študija na katero sem opozorila, opozarja ravno na to kako živila živalskega izvora vplivajo na človeški organizem. Najbolj zanimivo mi je bilo to, da človeški organizem zazna vsak vnos kot tujek, pri večjem vnosu beljakovin živalskega izvora pa se telo zbega, saj se to beljakovine zelo podobne človeškim, zato telo začne napadati tuje in še svoje lastne in iz tega izhajajo avtoimunske bolezni kot so multipla skleroza in chronova bolezen. Delali so tudi poskuse na podganah, kjer so jih razdelili v dve skupini. Eni skupini so dadajali 20 % vnosa živalskih beljakovin, drugi skupini pa 5 %beljakovin. Vsem so pa dodajali rakotvorno snov aflatoksin (nastane v gnilih arašidih). Po dveh letih so bile podgane iz prve skupine vse mrtve z tumorji na jetrih, druga skupina pa živa. Rezultat je bil 0:100. Žarišča tumorjev bolnih podgan so se zmanjaša, če so je zmanjšal vnos beljakovin živalskega izvora.
Če bi imela raka, bi bil to zame zelo zanimiv podatek, ki bi ga sigurno upoštevala. verjamem, da bi si marsikdo to želel vedeti. V čičeriki je več beljakovin kot v mesu, ali v ajdovi kaši. Saj ne obstaja samo soja. Je pa tako..včasih so jedli meso ob posebnih priložnostih, danes pa kar vse povprek. Ne industriji in ne farmaciji in medicini pa ni v interesu, da bo to širili naprej.




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 20:02:08)

Še nekaj..si predstavljate, da bi vsi živeli zdravo in 100 let? Bi bilo to naši vladi všeč? Se kdaj vprašate, kolikšni dobički se vrtijo z mlekarskom,mesno in jajčno industrijo? Kdo je vse udeležev v teh dobičkih? Farmacija in medicina spita v isti postelji pravijo:)..
Ne vem, vsak mora sam pri sebi razmisliti..Najbolj hudo je pa, ko otroku kažeš vse lepe, fletne živalice, potem mu jo pa daš na krožnik..Ljudem manjka tisto osnovno sočutje..in ravno zato je svet tak kot je.




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 20:03:24)

http://www.sitis.si/koristno/58/Kravje%20mleko%20je%20za%20teličke.html
Kravje mleko je za kravje otroke. Zanimivo.




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 20:04:30)

http://www.osvoboditev-zivali.org/forum/viewtopic.php?t=258&sid=77a1732374e65276f873340618e85015
pa še nekaj o raziskavah..




tinaaja -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 20:04:41)

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Kamilija -  cist informativo - kaj pa jes? Kaj je kao zdrava prehrana po tvoje oz Campbellovo? 


se vedno me zanima odgovor na zgornje vprasanje ...  hvala!




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (6.3.2011 20:17:10)

:) polnovredno rastlinsko hrano (čičerika, leća, soja, fižol, polnovredne testenine, basmati riž, ...sadje, zelenjavo, oreščke..ob priliki kakšne morske sadeže,  kakšen tofu, al pa kej takega). Trudim se , trudim se..:)




ursah -> RE: Montinjačke pozor (15.3.2011 15:05:13)

Pozdrav,

se opravičujem, ker sem kar tako uletela na vaš forum, vendar imam za vas, ki se bolj spoznate na M., eno vprašanje: s čim jeste kruh za zajtrk, če ne marate marmelade ali skute? Vsa Monti literatura omenja kruh z marmelado brez sladkorja ali light skuto, jaz pa ne maram niti enega niti drugega na kruhu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sedaj se prekršim in ga malo namažem z maslom ali dam gor rezino sira, vendar bi rada to popravila. Se sicer tako na pol držim Montija, sem pa v 1,75 meseca shujšala iz 75,7 na cca 72 kg, to se pravi -3,7 kg. Cca pravim zato, ker je odvisno, kdaj se vagam - zvečer imam dobrih 72, zjutraj ponavadi 71,8-9.

Tnx.




ljupka -> RE: Montinjačke pozor (16.3.2011 10:32:54)

Dajte no nehat,meso se je že od negdaj še od pračloveka,še ko smo živeli v pečinah.Opstaja prehrambena veriga,pač ljudje smo na vrhu te verige in se prehranjujemo z živalmi in one se prehranjujejo ena z drugo.A ni čist nehumano ko lev rastrga živo gazelo in počasi umira,tle je v klavnicah veliko humanejši pristop.Saj če katera ne mara mesa hvala bogu,sam ne drugim vsiljevat svojega mnenja,vsak ima pravico do svoje izbire in do tega kako bo otroka vzgajal.Če si s kmetov in imaš prašiče,ga boš tudi zaklal in pojel,in tako tudi otroka učiš.Tudi v starih časih so jedli meso sam največ suhomesnate izdelke,ker se je meso sušilo,ker ni bilo škrinj je bilo suho meso bolj opstojno shranjevali so ga v pšenici.jedli so mast zabela z moko  in moja babica je vseeno živela 94 let.





kamilija -> RE: Montinjačke pozor (16.3.2011 20:11:45)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Dajte no nehat,meso se je že od negdaj še od pračloveka,še ko smo živeli v pečinah.Opstaja prehrambena veriga,pač ljudje smo na vrhu te verige in se prehranjujemo z živalmi in one se prehranjujejo ena z drugo.A ni čist nehumano ko lev rastrga živo gazelo in počasi umira,tle je v klavnicah veliko humanejši pristop.Saj če katera ne mara mesa hvala bogu,sam ne drugim vsiljevat svojega mnenja,vsak ima pravico do svoje izbire in do tega kako bo otroka vzgajal.Če si s kmetov in imaš prašiče,ga boš tudi zaklal in pojel,in tako tudi otroka učiš.Tudi v starih časih so jedli meso sam največ suhomesnate izdelke,ker se je meso sušilo,ker ni bilo škrinj je bilo suho meso bolj opstojno shranjevali so ga v pšenici.jedli so mast zabela z moko  in moja babica je vseeno živela 94 let.





http://www.jonhs.net/freemovies/earthlings.htm
a to je humano??




ljupka -> RE: Montinjačke pozor (18.3.2011 8:21:30)

Kaj delajo v tujini jaz ne vem,vem pa kako je v Sloveniji,ker je zakonsko določeno,kako se v klavnicah ubijajo živali,lahko samo z pištolo v možgane da nastopi takojšnja smrt,bil to prašič ali krava,vsaj tle v naših koncih je tako.V tujini je marsikaj za pokozlat,men je Slovenija za enkrat še zakon,zgledujte se po nam samim ne pa samo po tujini.





miapia -> RE: Montinjačke pozor (18.3.2011 10:05:04)

Zdaj ste čisto skrenile na drugo temo. Ja, babice so jedle tako, ampak naše babice so vse skuhale doma. Ni bilo juh iz vrečk, testenin iz vrečk, knorr kock, vegete, piškotov v trgovinah, coca cole. Vse je bilo domače, pridelano doma, brez konzervansov, barvil, sladil in ostalih E-jev. Utopično je primerjati današnji čas s preteklim, sploh pa s pradavnino[sm=zmeden.gif].

Kamilija, brez veze vlagaš trud v linke, ker te 99% ljudi ne razume, tako kot mene ne. Ampak jaz se počutim odlično, odpravila sem več "dnevnih" težav, znam opazovati svoje telo, nisem nikoli "polna", ni mi treba gledati, koliko bom pojedla oz. ali sem pojedla preveč, ker jem prav. Pa pojem tudi suho salamo, pršut, uživam tudi meso, sem pa tja si tudi privoščim nuggce in McDonaldsa. Ampak vseeno sem se zavesto odpovedala mleku, sladkorju in belim OH oz nasploh moki.

Kaj jem...sadje, zelenjavo, oreščke, ribe, sem pa tja polnovreden riž in redko tudi koruzne testenine. Kuham veliko domačih juhic, spečem pa seveda tudi meso, ampak brez raznih omakic, sira itn. Spoznavam in pokušam veliko alternativnih starodavnih žit, npr. pira (pirin riž), kvinoja ..., uživam tudi začimbe in rastline, ki jih pozna predvsem alternativa, npr. ingver, kurkuma... In seveda, najtežji del, ne jem NIČ sladkorja, nobenih sladic, čokolad itn. Za "padec" sladkorja jem suhi sadje, npr. rozine, banane, tropsko sadje...





kamilija -> RE: Montinjačke pozor (19.3.2011 19:53:14)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Zdaj ste čisto skrenile na drugo temo. Ja, babice so jedle tako, ampak naše babice so vse skuhale doma. Ni bilo juh iz vrečk, testenin iz vrečk, knorr kock, vegete, piškotov v trgovinah, coca cole. Vse je bilo domače, pridelano doma, brez konzervansov, barvil, sladil in ostalih E-jev. Utopično je primerjati današnji čas s preteklim, sploh pa s pradavnino[sm=zmeden.gif] .

Kamilija, brez veze vlagaš trud v linke, ker te 99% ljudi ne razume, tako kot mene ne. Ampak jaz se počutim odlično, odpravila sem več "dnevnih" težav, znam opazovati svoje telo, nisem nikoli "polna", ni mi treba gledati, koliko bom pojedla oz. ali sem pojedla preveč, ker jem prav. Pa pojem tudi suho salamo, pršut, uživam tudi meso, sem pa tja si tudi privoščim nuggce in McDonaldsa. Ampak vseeno sem se zavesto odpovedala mleku, sladkorju in belim OH oz nasploh moki.

Kaj jem...sadje, zelenjavo, oreščke, ribe, sem pa tja polnovreden riž in redko tudi koruzne testenine. Kuham veliko domačih juhic, spečem pa seveda tudi meso, ampak brez raznih omakic, sira itn. Spoznavam in pokušam veliko alternativnih starodavnih žit, npr. pira (pirin riž), kvinoja ..., uživam tudi začimbe in rastline, ki jih pozna predvsem alternativa, npr. ingver, kurkuma... In seveda, najtežji del, ne jem NIČ sladkorja, nobenih sladic, čokolad itn. Za "padec" sladkorja jem suhi sadje, npr. rozine, banane, tropsko sadje...




Če izzozamem meso imaš super jedilnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Ja res, tudi jaz poskušam tako. Predvsem NIČ sladkorja, moke in tako.
Odkar sem dala na minimum mlečne stvari, sem odkrila ful dobrih stvari v trgovini.
Recimo veganska salama, njami. Pa majoneza brez jajc. Res dobr!
Se pa še spoznavam, ampak res obstaja veliko super okusne hrane.




biba88 -> RE: Montinjačke pozor (19.3.2011 20:18:29)

punce moje zlate zdravo pamet v roke niso vse raziskave resnične vse je treba delit z dva tole pa z 100[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
a če bo en kitajc napisov da rad je svoj drek kok je to zdravo boste to vse začele delat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa spodaj se bo podpisov gospod znanstvenik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pa to da članke iščete na netu je tut ful kul ...internet v današnjem času pa res ni veredostojen vir informacij!!! kako buklo v roke

pa če to same delate se greste vegane pa bogve kaj kar delajte sam otrokom pa le dajte meso ne jim pa vsiljevat svojih čudnih pogledov ( se opravičujem ker sem mogoče mal nesramno napisala)

odrasli pa deljte kar hočte to je vaša pravica in še zanimivo je včasih prebrat drugačno mnenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (19.3.2011 20:55:05)

IZVIRNO SPOROČILO: biba88

punce moje zlate zdravo pamet v roke niso vse raziskave resnične vse je treba delit z dva tole pa z 100[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
a če bo en kitajc napisov da rad je svoj drek kok je to zdravo boste to vse začele delat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa spodaj se bo podpisov gospod znanstvenik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pa to da članke iščete na netu je tut ful kul ...internet v današnjem času pa res ni veredostojen vir informacij!!! kako buklo v roke

pa če to same delate se greste vegane pa bogve kaj kar delajte sam otrokom pa le dajte meso ne jim pa vsiljevat svojih čudnih pogledov ( se opravičujem ker sem mogoče mal nesramno napisala)

odrasli pa deljte kar hočte to je vaša pravica in še zanimivo je včasih prebrat drugačno mnenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Internet je bil naveden samo kot en vir. Brez zamere, ampak koliko knjig si pa ti v roke vzela?
a se pa nič ne vprašaš, da pa meso škoduje tvojemu otroku? ti jej le kar ti paše, pri otroku bi se pa
lahko malo vprašala, če so tvoja prepričanja pravilna?? Malo odpri oči, ni vse črno-belo.




Anonimen -> RE: Montinjačke pozor (19.3.2011 21:13:09)

človek je vsejed. že v pradavnini je lovil in ubijal živali za hrano. imel je hiško in vrt in preživljal samega sebe. trenutno nas je na svetu 7 miljard(al malo čez). nimamo vsi hiše, vrta in ne lovimo živali za lastno preživetje, ker smo izumili "delo". zaradi povečevanja števila ljudi, je prišlo tudi do hiper produkcije živali in rastlin. in tu se začne izkoriščanje, klanje, zastrupljanje... in vse to, kar navajate so nevarnosti mesa (in btw. tudi rastlin). tko, da tudi ti vaši vegetarjanski in veganski oreščki niso nič manj nevarni od šnicla.
vsega po malem, pa bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
in še en btw. montignac ne forsira živalskih izdelkov. komot cel teden ješ pz testenine ali rjavi riž z zelenjavno omako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] res pa je, da če ješ samo beljakovine, hitreje hujšaš. hitro hujšanje pa vemo kam vodi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kamilija -> RE: Montinjačke pozor (19.3.2011 21:35:21)

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

človek je vsejed. že v pradavnini je lovil in ubijal živali za hrano. imel je hiško in vrt in preživljal samega sebe. trenutno nas je na svetu 7 miljard(al malo čez). nimamo vsi hiše, vrta in ne lovimo živali za lastno preživetje, ker smo izumili "delo". zaradi povečevanja števila ljudi, je prišlo tudi do hiper produkcije živali in rastlin. in tu se začne izkoriščanje, klanje, zastrupljanje... in vse to, kar navajate so nevarnosti mesa (in btw. tudi rastlin). tko, da tudi ti vaši vegetarjanski in veganski oreščki niso nič manj nevarni od šnicla.
vsega po malem, pa bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
in še en btw. montignac ne forsira živalskih izdelkov. komot cel teden ješ pz testenine ali rjavi riž z zelenjavno omako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] res pa je, da če ješ samo beljakovine, hitreje hujšaš. hitro hujšanje pa vemo kam vodi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Se strinjam, tudi zelenjava in sadje je zastrupljeno. Itak.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.3.2011 0:23:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




miapia -> RE: Montinjačke pozor (20.3.2011 14:51:40)


IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop


komot cel teden ješ pz testenine ali rjavi riž z zelenjavno omako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] res pa je, da če ješ samo beljakovine, hitreje hujšaš. hitro hujšanje pa vemo kam vodi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Riž in testenine nikoli niso bile beljakovine in to, da pri drastičnem zmanjšanju OH in večjemu vnosu beljakovin hitro hujšaš, sploh nujno ne drži.




gupika -> RE: Montinjačke pozor (20.3.2011 23:10:35)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia


IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop


komot cel teden ješ pz testenine ali rjavi riž z zelenjavno omako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] res pa je, da če ješ samo beljakovine, hitreje hujšaš. hitro hujšanje pa vemo kam vodi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Riž in testenine nikoli niso bile beljakovine in to, da pri drastičnem zmanjšanju OH in večjemu vnosu beljakovin hitro hujšaš, sploh nujno ne drži.



Tukaj si malo narobe razumela. Saj ni napisala, da so testenine beljkakovine. 




miapia -> RE: Montinjačke pozor (21.3.2011 8:08:16)

No ja ok, ne vem kaj je hotela potem z rižem in testeninami povedat.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>