projekt, montažna hiša (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Aja1 -> projekt, montažna hiša (8.3.2011 14:17:56)

V kratkem želiva z možem postaviti montažno hišo. Katero priporočate? Izkušnje? Kvaliteta glede na ceno,...

Tisti, ki imate montažne hiše. Kdo vam je delal PGD in PZI? To lahko naredi vsak projektant (najbrž ne, vsaj PZI) ali je boljše, da ga naredijo kar pri ponudniku montažne hiše?

Berem, da ponavadi dobite ponudbe za hišo od večih firm montažnih hiš. Kaj pa če projekt naredi recimo en ponudnik, lahko neseš projekt k drugemu za ponudbo?




nananaja -> RE: projekt, montažna hiša (15.3.2011 7:55:23)

Mogoče bi več informacij dobila na portalu Pod svojo streho.net




Semoly -> RE: projekt, montažna hiša (28.1.2012 14:35:32)

Pozdravljena,

Tudi midva s punco sva razmišljala o gradnji montažne hiše, najprej sva si želela unikatno, pa vendar sva ugotovila, da nas tipska pride ceneje saj so stroški z dokumentacijo ter izdelavo projektov nižji, vprašanje je le če pri ponudnikih, ki so na trgu najdeš tisto pravo pri kateri čutiš metuljčke v trebuhu oziroma nekakšno zaljubljenost na prvi pogled :)
Če tega ni je boljše, da si jo sam zrišeš, načeloma bi lahko projekt (IDZ oziroma IDP) nesel od podjetja do podjetja za ponudbo saj lahko vsi izdelajo kakršnokoli hišo - vprašanje je le v ceni ?
Projekt ti lahko izdela vsakdo, ki ima izpit pri inženirski zbornici za odgovornega projektanta in izkušnje z projektiranjem montažnih hiš.
Načeloma je vseeno pa vendar mislim, da je boljše projekte naročiti pri izdelovalcu saj pozna vse podrobnosti v zvezi z prefabrikacijo montažnih delov ter samo montažo.
Midva sva poslala kar nekaj povpraševanj in se dodobra namučila z tržniki, saj so bli predvsem pri večjih bolj znanih podjetjih manj zainteresirani ter tudi temu primerno neprilagodljivi, med tem ko smo pri manjših naleteli na bolj domač pristen odnos in skrb za kupca. Noben problem ni bilo detajlno prečesat vseh vprašanj, tako, da sva razčistila z vsemi dvomi, ki sva jih imela.
Zdaj se odločamo med dvemi podjetji, ki sta nas prepričala z razmerjem med kakovostjo ter ceno in upam , da se bomo nekako uskladili saj bi radi šli čimprej na svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]