manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del (16.9.2011 13:17:34)
|
živjo bjondi, kot prvo morm povedat da sem včeri spila 1,5 litra blagega kamiličnega čaja in dečko se je zvečer v miru pokakal, brez da bi sploh enkrat zajokcal. Nevem al je slučajno al je kaj res na tej kamilici. Tko da stokrat hvala!! Danes se tudi nacejam s kamilico. Kot drugo pa, bjondi, se absolutno NE strinjam glede te kvalitete mleka ki jo omenjaš, strinjam se bolj z mini. Kako bi lahko sicer razložila da se je Manca v svojem prvem mesecu ob polnem dojenju zredila samo 300g, Lucjan pa 1150 g?? V obeh nosečnostih sem se enako zredila in prehrana je ista... Po mojem je fora samo v tem da ima vsak otroček nek "genski zapis" kako se bo razvijal oz. je boljši ali slabši jedec. Toliko pač vzame, kolikor rabi, ne moremo pa reči da se nek otrok ni zredil dovolj ker mleko ni bilo kvalitetno. Mleko je vedno kvalitetno, če je. Drugo je, če ga sploh ni. Obstajajo pa celo študije, da je ješčost otroka odvisna od tega koliko je otrok dobival že v maternici - če je npr. presnova ženske taka da je vso nosečnost dobival nekoliko premalo - lahko tudi zaradi slabe prekrvavitve posteljice, slabih pretokov čez popkovino itd. - potem bo tak otrok "vedno lačen". Ali pa npr. otroci nosečnic ki so imele ves čas visok nivo krvnega sladkorja so navajeni da imajo višji sladkor in so zato bolj "požrešni" ko pridejo na svet...O tem mi je razlagal celo pušenjak na pregledu. Vse te okoliščine se prepletajo tko da o "kvaliteti" mleka mislim da ne moremo govorit ker jo ni..oz. je enaka
|
|
|
|