Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


Tosca -> Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (7.6.2011 1:04:12)

Pozdravček,

naše skoraj 5-mesečno dete ima alergijo na KML, jajca, govedino in perutnino. Je polno dojen in jaz se držim Urtika III diete brez prej navedenih živil. Zdi se mi, da sem stalno lačna in da stalno jem iste zadeve, ki se mi že včasih kar malo upirajo. Problem je še, da ob dveh malih otrocih ne uspem kuhati zadev, ki se pripravljajo kuhajo dlje časa.

Za zajtrk ali večerjo jem nekaj od naslednjega: kruh z marmelado, riževo mleko, avokado, zdrob z riževim mlekom, polento, kompot (jabolka, slive, marelice), prosena kaša, vanilijev puding na riževem mleku, včasih še štrudl z jabolki ali češnjami.

Kosilo: zelenjavne juhe (korenček, brokoli, cvetača, bučke, krompir), krompir (kuhan, pečen), polnozrnate testenine s čemaževom pestom ali popečenimi bučkami, polenta z bučkami, kuskus, zelena solata.

Od sadja jabolka, suhe slive in marelice, malo hruške, ananasa.

Ribe sem poskusila šele pred kratkim in kaže, da ne bo težav, imam občutek, da je tudi zajčje meso problematično, ampak ga bom poskusila še enkrat, morda čez kakšen mesec poskusim še žrebička (kje ga kupiti?).

Zelo bom hvaležna za kakšen nasvet, kaj lahko sploh še jem in za kakšen recept? Kako so se pri vas  ob dojenju obnesle jedi, ki vsebijejo fižol, lečo in podobno?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.6.2011 1:21:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kralj matjaž -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (7.6.2011 9:38:59)

Pozdravljena,
jaz sem na istem že 6m. Meso jem vso, razen imam sum na piščansa. Probaj še jagenjčka. Žrebička sem jaz kupila v lj na tržnici. Baje je najboljše, da ti ga zmlejejo (drugače je baje bolj žilavo) in si narediš potem ala bolonjsko omako- ful dobro je- podobno govedini.
V Mercatorju imaš vegansko  čokolado z meto- fu dobra, ful draga ampak super za malo posladkat.
Palačinke -radenska, čilerikina moka. pšenična moka, radenska, riževo mleko- z marmelado ali stopljeno zgoraj omenjeno čokolado.
Rižote.
Testenine zelenjavno omako (kupi se riževa smetana za zgostitev)
Proso s suhimi slivami in sladkorjem.
Pizza- doma narejena z zelenjavo, mletim žrebičkom in naribaš bučko čez (namesto sira) ful dobro.

Zajtrki so najbolj monotoni, za večerjo pa jem jaz kar ostane od kosila, vedno skuham malo več.  
res pa je, da pojem na kg mesa, ker drugače sem skooooooooz lačna, meso pa drži nekaj časa. Bom pa po koncu diete vegi pa bo ;)
Lp




Paštetka -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (7.6.2011 12:42:59)

Lepo, da se trudiš z dojenjem, vendar če se kljub temu na otroku poznajo znaki alergije bi mogoče bilo boljše, da ga daš na AM. Mogoče bi bilo lažje, če bi otroku uvajala že gosto hrano. Saj je vseeno star že 5 mesecev.




Tosca -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (9.6.2011 16:20:34)

Hvala za odgovore. Sem šla res pogledat še veganske recepte in dobila par idej, sedaj rabim samo še malo časa ;). Pa hvala tebi kralj matjaž za dobre ideje, sploh tisto o pizzi, se je lotim takoj, ko bo zelena luč za meso. Čokolada bo pa še en čas čakala, histamin nam dela težave...:(




miama -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (27.6.2011 22:38:02)

Ojla! Imam nekaj receptov ki bi te mogoce ustrezali:)
Konjsko meso lahko dobis v "Mesarstvo Krusic", glede na moje izkusnje, je najboljse meso in pestra ponudba izdelkov iz zrebicka( edino pazi da ne vzames meso v omake, zaradi zacimb).
Ribo najhitrej pripravis v pecice(tudi najbolj enostavno pocistit). Jas vzamem katerokoli ribo(najraje imam brancin) s glavo,osolim dodam zacimbe, olupim krompir narezem na velike kocke, dam v naoljen pekac, gor polozim cele ribe, na ribe dam na krogce narezane limone(tako da pokrijejo ribe da se ne zazgejo).Pecem priblizno 1 uro, t 180-200.Vmes pocnes druge stvari. Ko pa das ven imas inribo in prilogo narejeno.

 




miama -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (27.6.2011 23:15:13)

Ajdova kasa( na isti nacin pripravim rizoto) z mesom.
Osnova: v zelo ogreto olje vrzem srednje velike kose mesa, dodam cebulo in korenj,zacimbe(lovr, orientalsko kumino, koriander), zelo dobro preprazem, dodam oprano ajdo in vse zaliem z vodo(za kaksen 1 cm. mra pokriti ajdo) ko zavre zmanjsam ogenj in kuham 25-30 min. to je osnova lahko pa dodajas vse kar lahko jes in kaj ti vsec, napr.paradiznik,papriko, grah, leco,cesen itd. Zelo hitro in enostavno( jaz rabim 15 min za vse, takrat ko vre delam druge stvari).
Jaz sem na diete ze 8 mes. in najbolj pogresam sladice:) tukaj pa nekaj receptov upam da bo komu koristilo.
Pecivo "a la brauni":)
1.  1,5 kozarca moke+1,5 zlicke soli+1 kozarc sladkorja+1/4 kozarca kakao v prahu+1zlicka soda bikarbona.
2.   5 velike zlice rastlinskega olja+1 vel.zlica kisa+1 zlicka vaniljevega sladkorja.
3. Zmesati posebej suhe sestavine dodati posebej zmesane "mokre" sestavine zmesati in dodati 1 kozarec hladne vode. Vse dobro premesati in dodati 0,5 kozarca naribane cokolade. Peci 30-35 min. t -180.
Priprava 10 min;)





miama -> RE: Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino - kaj jesti (27.6.2011 23:42:43)

Sladica za poletje:) Priprava 10-15 min
Biskvit(ali katerekoli piskote jaz uporabljam prosene) priblizno 200-300g(lahko manj),
Sojina smetana(katerakoli, sladka smetana)-500g(lahko smetano 300g+rizevo mleko),
sladkor- 1 kozarec,
zelatina-3 veliki zlice,
katerokoli sadje(ce vec barv je lepse)
Zelatina+ 0.5 hladne vode pustimo za nekaj casa(ce je v prahu ni potrebno, ce so listici- za 30 min). tisti cas pripravim sadje in ga narezem, vzamem globoko skledo in noter dam prozorno folijo za zivila tako da pokrijem vso notranjo povrsino(pazim da je cim manj nagubana). Polozim plast sadja in koscki  biskvita(kar polomim) ali piskote.
Zelatino dam na majhen ogenj(mora se stopiti ne pa zavreti) istocasno smetano in sladkor stepem z mesalnikom kaksne 2 min. Ko zelatina se stopi zlijem v smetano(nenehno mesam). Del zmesi zlijem v posodo s sadjem hitro polozim ostalo sadje s piskoti(biskvitom) in zlijem ostalo(pomembno hitrost da se zmes ne strdi). Skledo za 2 uri v hladinik. Potem obrniti na kroznik in odstraniti foljo.MMM zelo okusno!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Dober tek!
Ce pa kdo rabi imam se nekaj preizkusenih receptov na hitro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]