Pipa za kuhinjo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Poka -> Pipa za kuhinjo (26.7.2011 9:40:36)

Sem se že preselila - je bilo urgentno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in imam že novo kuhinjo, že skoraj dva meseca, ampak je bil tempo tak, da ni bilo ne časa, ne volje, da nabavim umivalnik in pipo... Ker pipa, ki jo hočem, pri nas stane od 400 do 500 EUR, v Nemčiji pa 170, s poštnino 200, je logično, da jo bom naročila tam... Problem je, da ne znam dobro nemško, ampak to je nekako še šlo, ampak potem sem ugotovila, da sta dve vrsti pip - ene za visokotlačne sisteme ene pa za nizkotlačne. Pri nas voda ne teče pod velikim pritiskom, a to potem pomeni, da rabim pipo za nizkotlačni sistem ali je vseeno? Razlikujejo se v ceni, pa gre na videz za isto pipo, ne bi pa rada naročila narobe...

Upam, da mi katera zna pojasnit.




Anonimen -> RE: Pipa za kuhinjo (26.7.2011 10:36:02)

Imaš pod pultom bojler? Potem rabiš nizkotlačno pipo. Ta ima tri cevke, ker voda, ki pride po cevi iz zidu, gre preko bojlerja.

Če pa bojlerja nimaš pod pultom, rabiš visokotlačno, ta ima dve cevi, ki jih priključiš na dovode vode na steni. Visokotlačnih pip je tudi precej več na voljo.

Je zdaj bolj jasno? [sm=smiley1.gif]




Poka -> RE: Pipa za kuhinjo (26.7.2011 11:19:01)

Oooo hvala za pojasnilo, nimam bojlerja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Direkt bi sfalila, ker sem mislila, da zato rabim nizkotlačno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] So bile neke slikice, pa si jih nisem znala pojasnit, ja...




Anonimen -> RE: Pipa za kuhinjo (26.7.2011 11:22:33)

[sm=smiley36.gif] Bi pa še en podpultni bojler kupila, bi bilo še vedno ceneje kot nakup samo pipe v Slo (predvidevam, da Blanco?).




Poka -> RE: Pipa za kuhinjo (26.7.2011 13:40:51)

Ja, ta je Blanco. Čeprav obstaja možnost nakupa Grohe Minta ali podobne - podoben dizajn. Ne mislim komplicirat, pravijo, da je Blanco ful naj in oh in sploh, ampak mislim, da reklama veliko naredi... Mislim pa, da so vse te kvalitetne.




Stran: [1]