hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


zita -> hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:26:11)

Sem doječa mamica , otrok je star 2 meseca. Ostalo mi je 8 kg, rada bi vsaj malo shujšala, ker se je vse nabralo okrog pasu in so žal vse hlače preozke..  Ne jem sadja, surove zelenjave zaradi pogostih krčev otroka.. Kako naj se lotim hujšanja, ne bi rada izgubila mleko... Pa še nekaj je.. jaz sem po vsakem dojenju tko ne samo žejna, tudi ....
Kakšen nasvet?




Najaa -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:34:00)

Ne, ne gre skupaj. Če ne hujšaš že z dojenjem, počakaj vsaj da bo šel na GH ali celo da nehaš hujšat. Ko sem jaz probala hujšat zraven z ločevalno, sem začela izgubljat mleko. Ne splača se. Sicer pa jej zdravo, hodi veliko na sprehodein se bo mogoče kaj poznalo.




Anonimen -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:34:16)

Sicer ti taprava "soli" pamet, samo če nebi rada manj jedla, potem se pa več gibaj, delaj trebušnjake itd ....




Doll -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:41:35)

Seveda da lahko hujšaš.Dojenje ni ovira




Tutan -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:45:56)

Seveda lahko hujšaš - zdravo, 5x na dan jej, zmanjšaj obroke, kakšen sprehod več, lahko tudi tek (če se počutiš že dovolj OK).
Ločevalna dieta in ostalo pa definitivno ni primerno za kombinacijo z dojenjem (že na sploh ni zdravo).




november2010 -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 14:52:27)

Jaz tudi mislim da z zdravo prehrano in zmerno telesno aktivnostjo se da nekaj dosežt.




K_a_t_i -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 17:07:32)

Jaz sem bila po porodu na strogi dieti za žolčne kamne (na kratko - hrana brez vseh maščob) - dete se je pa od mojega mleka redilo po kilo in pol mesečno. Tako da - ni ovire. Kot so rekle punce - zdrava hrana, večkrat dnevno po manj in veliko vode. Ni pa pametno biti pretirano fizično aktiven, ker telo še ni pripravljeno.




sesil -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 19:16:30)

ni ovire, jaz dojim, jem nekako - kvazi  po montinjaku, seveda s pregrehi in gre počasi dol. seveda lahko hujšaš, jaz imam še vedno mleka na pretek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




josephine27 -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (4.8.2011 21:23:55)

seveda lahko hujšaš. samo ne smeš začet nekih drastičnih in enoličnih diet. nekje do 0,5 kg lahko na teden maksimalno shujšaš, da s tem ne boš ogrožala otroka. predvsem pa je treba pazit da res veliko piješ ker če ne boš vnesla dovolj tekočine boš začela res izgubljat mleko. s telesno aktivnostjo pa ni pametno pretiravat ker lahko tud to vpliva na mleko.
sicer pa mislim, da kuhana zelenjava zelenjava ne povzroča krčev.




nova_tukaj -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (5.8.2011 6:36:43)

Jaz imam 6 mesečnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki ga še dojim (zdaj sem mu začela dajat kašice) in sem tudi začela v ponedeljek z ločevalno. Pa mislim, da ne bo nič narobe, ker tukaj tako ješ vse, samo ločuješ. NI to dieta s katero v kratkem času hitro shujšaš ali pa stradaš.
Po prvem porodu sem šla na ločevalno, ko je bilo dete staro 10, 11 mesecev. Takrat sem vprašala pediatra kaj meni o dieti in je rekel, da zaradi ločevalne ne bom izgubila mleka. Hčero sem dojila še do dec-jan letos.

Zita jaz bi še počakala do 6 meseca, do uvajanja GH. 




t5t6 -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (5.8.2011 7:56:12)

Zakaj pa ne, prav z dojenjem lahko največ zgubiš, saj pobere vse maščobe. Jaz sem 3X rodila, vsakič sem se zredila za 17 kg in vedno sem prišla na prvotno težo nekje v štirih mesecih. Pa še celulitis ti dojenje kar pobere. Jaj zdravo, veliko pij, predvsem pa se ogromno giblji. Jaz sem vedno hodila na zelo dolge sprehode v hitri hoji, doma narediš še serijo trebušnjakov pa je.




TomTaylor -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (5.8.2011 21:44:01)

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Zakaj pa ne, prav z dojenjem lahko največ zgubiš, saj pobere vse maščobe. Jaz sem 3X rodila, vsakič sem se zredila za 17 kg in vedno sem prišla na prvotno težo nekje v štirih mesecih. Pa še celulitis ti dojenje kar pobere. Jaj zdravo, veliko pij, predvsem pa se ogromno giblji. Jaz sem vedno hodila na zelo dolge sprehode v hitri hoji, doma narediš še serijo trebušnjakov pa je.


oh you lucky woman! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Ne gre vsem mamam dol samo z dojenjem. Škoda, ker bi jz morala biti trlica...




nova_tukaj -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (6.8.2011 6:39:49)

TomTaylor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

sem tudi jaz med tistimi nesrečnicami, ki jim ne gre dol samo z dojenjem




sesil -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (7.8.2011 0:13:21)

jaz sem tista srečnica, ki se z dojenjem celo redim. tako mi cukr pade, da pol sam sladkarije mlatim, zato sem sedaj kao na dieti




t5t6 -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (8.8.2011 11:15:13)

Punce, da ne bo pomote, jaz nisem čudežno shujšala samo z dojenjem. Ampak sem vsak dan brez izjeme (razen če je res deževalo), hodila cca 8 km, hitro hojo, z vozikčom, tudi v hrib. Seveda nisem začela takoj po porodu ampak postopoma. Pila sem ogromno vode in nisem se glih basala s slakarijami, kakšno čokolado pa sem vseeno mogla pojesti. Vse ostalo pa sem jedla normalno. Gibanje res pomaga.




happy85 -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (8.8.2011 15:38:56)

Jaz tudi mislim, da ni samo dojenje krivo, da gredo kg dol. Je bolj to, da ko dojiš, paziš pri prehrani, ker otroku lahko to in ono škoduje (krčki oz. kar krči). In če veš, da lahko z hrano vplivaš na njegovo počutje, se lažje upreš skušnjavam.




sesil -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (8.8.2011 20:31:56)

IZVIRNO SPOROČILO: happy85

Jaz tudi mislim, da ni samo dojenje krivo, da gredo kg dol. Je bolj to, da ko dojiš, paziš pri prehrani, ker otroku lahko to in ono škoduje (krčki oz. kar krči). In če veš, da lahko z hrano vplivaš na njegovo počutje, se lažje upreš skušnjavam.



no, zdej pa ne vem kaj naj se uvrstim, al med srečnice, ker tamala ni imela krčev, bilo kaj sem jedla, al med nesrečnice, ker sem po tem takem lahko jedla vse pregrehe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




brezka -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (18.8.2011 18:33:51)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

seveda lahko hujšaš. samo ne smeš začet nekih drastičnih in enoličnih diet. nekje do 0,5 kg se lahko na teden maksimalno odločiš za hujšanje, da s tem ne boš ogrožala otroka. predvsem pa je treba pazit da res veliko piješ ker če ne boš vnesla dovolj tekočine boš začela res izgubljat mleko. s telesno aktivnostjo pa ni pametno pretiravat ker lahko tud to vpliva na mleko.
sicer pa mislim, da kuhana zelenjava zelenjava ne povzroča krčev.



Se strinjam. Raje zaužij nekaj več manjših obrokov na dan, pa gibaj se. Ampak v tem obdobju še raje ne pretiravat s telesno aktivnostjo. Daljši počasni sprehodi pa vseeno ne smejo škodit. Konec koncev tudi otrok veliko bolje spi, če je več na zraku.




tulpek -> RE: hujšanje - doječa mamica: ne gre skupaj, a ne? (18.8.2011 20:01:38)

Js sem pri otrokovih 5ih mesecih mogla na dieto zaradi suma na alergijo na kravje mleko in jajca. ker so odpadle vse sladkarije in razne smetane ter sirčki v omakah sem v 3 mesecih shujšala 8 kg, na mleku se pa ni čistno nič poznalo, še vedno ga je bilo preveč. pač poskušaj manj in bolj zdravo oz. manj redilno hrano jest. Čez kak mesec otrok tudi ne bo več tako občutljiv na tvojo hrano in boš lahko jedla več zelenjave in sadja.
Sem pa veliko pila in se malo gibala, ker je bilo ravno sredi zime.

Drugače pa krčev naš ni imel, ne glede na hrano.




Stran: [1]