Epiduralna v Postojni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


anabanana1981 -> Epiduralna v Postojni (5.8.2011 23:30:54)

Mene pa zanima par informacij o EA v Postojni. Kot prvo če je predavanje obvezno? Kdaj ti jo lahko še vstavijo (baje če si preveč odprt, da ti je ne dajo več)? Me skrbi, ker je tretji porod, da bo šlo vse pol brzinsko...al pa tudi ne.
Skratka bi rada slišala par svežih informacij.

Hvala lp




sunny24 -> RE: Epiduralna v Postojni (5.8.2011 23:57:41)

Predavanja so obvezna, razen če že nisi mela EA, pol ti ni treba, sam un list izpolneš in podpišeš.
Jst sem jo prvič dobila, ko sem bla že 8 cm odprta, ker se ta mala še ni spustila. Zdej v drugo sm jo dobila, ko sm bla tam ene 6 al 7 cm odprta.




janapan -> RE: Epiduralna v Postojni (6.8.2011 8:26:58)

Meni so epiduralno v postojni dali pa nisem bila na predavanjih - niso nič komplicirali, verjetno odvisno od ekipe, ki je takrat....preden sem šla rodit sem babci povedala, da razmišljam o epiduralni in, da nisem bila na predavanjih. Potem mi je dala za izpolnit en obrazec in podpisat ene papirje - se ne spomnim mislim, da to, da sem seznanjena z možnimi stranskimi učinki, prebrat sem morala. Dobila sem jo ko sem bila 5 cm odprta- vse je šlo bp. Drugič sem tudi omenila, da bi želela če bo zgledalo, da se bo zavleklo....pa sem pol rodila v 1 uri....tako, da ni imelo smisla.






sunny24 -> RE: Epiduralna v Postojni (6.8.2011 8:44:56)

Sej verjetno ti jo vseeno dajo, sam po porodnišnici povsod visijo obvestila, da so predavanja obvezna, ker drugače je ne dobiš. 




tajči84_ -> RE: Epiduralna v Postojni (6.8.2011 20:26:50)


IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Sej verjetno ti jo vseeno dajo, sam po porodnišnici povsod visijo obvestila, da so predavanja obvezna, ker drugače je ne dobiš. 

ne dajo ti je kar tako, predavanja so obvezna. Moras podpisat list, pri katerem te seznanijo s pozitivnimi in negativnimi ucinki in moznimi zapleti. Ce bos ze v porodni in zarad bolecin bos takrat zahtevala EA ti je najverjetneje ne bodo dali, ker ni casa ti razlagat ali brat une stvari.

Ce pa gres na predavanja podpises pa reces da bi rada imela EA samo za rezervo...dajo ti pa jo ko si komaj 3 do 4 cm ze odprta.




Stran: [1]