Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčkiSporočilo


Februarčka -> Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (26.9.2011 19:42:24)

Pozdravljene!
Ker sem tu nova in februarja pričakujemo dvojčke me zanima kako ste se odločile za izbiro pravega vozička in kako je z vso ostalo opremo, ki jo potrebujem za novorojenčka. Je pa to moja prva [sm=nosecka.gif] tako, da mi bo kakeršen koli nasvet prišel prav.
In se opravičujem, če je že načeta kakšna taka tema.
CUKRČEK -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (27.9.2011 6:44:18)

ojla:)

JAz sem za moja dvojčka kupila tale voziček (  http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=228896   )  v Baby centru. Bil mi je takoj všeč, ker je imel 4 velika kolesa..torej je fajn "dirkal" tudi po makadamu. Pa še poceni je. Edino težak je kar precej in zasede cel prtljažnik. aja, pa pomembno mi je , da v vozičku sedita eden zraven drugega in ne eden za drugim. Tisti vozički mi nikakor niso všeč. Pa ta voziček je širok toliko, da sem komot prišla skozi vsa vrata.
Imela sem ga pa brez košar in jih nisem pogrešala. Sicer sta maladva rojena poleti, ampak se ju potem pozimi fajn oblekla in še zadekala in jima je bilo super toplo.

Drugo opremokasneje sem pa kar rabljeno kupovala na bolhi(marelo, kolesa, lupince...).
mismis -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (27.9.2011 13:13:42)

Živjo,

no mi imamo pa takle voziček za naši dvojčici: http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/novo-easy-walker/ew-voziCek-za-dvojCke-komplet-srebrni/561983830032056198
Meni se je od vseh vozičkov, ki sem jih gledala, zdel najbolj praktičen. Imam pa tudi globoke košare, tamale še vedno vozim v njih, kljub temu, da sta bili rojeni poleti.
No vsaj, ko enkrat veš, kaj iskati, lahko tudi kupiš rabljen voziček.

Ostala oprema:
- lupinici 2x
- posteljici 2x
- previjalna miza 1x
- igralni center 1x
- ležalniki 2x
- banjica

se mi zdi, da kaj več ne potrebuješ od opreme za novorojenčka. Seveda potem pridejo na vrsto še obleke, plenice, flaše, dude, kozmetika (kreme, olja,...), igrače. Malo pobrskaj, mislil da so na netu že seznamčki stvari, npr tukaj: http://otrocarije.net/otroska%20oprema.html
Februarčka -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (27.9.2011 17:10:29)

Hvala vama za informacije.
Sem pa res čist zmešana od iskanja vozička, rada bi imela vzporednega da otroka sedita en zraven drugega.
Izbira pa je tko slaba, sploh če hočeš dobiti voziček v kompletu z košarama in lupinicama.
Me pa zanima, če ima katera izkušnje z vozičkom Adbor Duo ker ni veliko informacij oz. mnenj o tem vozičku.
Lunca31 -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (28.9.2011 9:51:00)

Frebruarčka - čestitke za dvojno pričakovanje in lepo nosečnost do konca ti želim.

Mi smo izbrali TFK voziček in smo zadovoljni. Ok, bi predlagala nekaj izboljšav, ampak je fajn. Košare smo ful uporabljali, cele 4 mesece in jaz jih priporočam (načeloma jih prodajamo oz. jih če ne prej, jih bomo v kompletu z vozičkom).
Je pa voziček s košarama kar izziv, da ga spraviš v avto, saj če ne gre cel v prtljažnik, ga moraš razstavit. Košare dol, ogrodje zložiš in obratno. Zaradi udobja smo mi zamenjali avto ;)) Ampak tako je verjetno z vsemi dvojnimi vožički.

Ostala oprema pa; za začetek vsaj 1 posteljica, kjer spita skupaj. Mi smo se odločili za 140x70. Za ležalnike in igralne blazine pa menim, da imaš čas kupovati tudi kasneje. Mi smo namesto ležalnika kupili kar stolčke za hranjenje, ki jih sedaj uporabljamo kot ležalnik/gugalnik, kasneje bo to stolček.

Za previjalno mizo pa bi jo prav vsakemu priporočila iz Ikee, ki jo v kopalnici našraufaš na zid. Odlično!

Kupiš par plenic in seveda oblekice.

Kozmetiko dobiš en. oz dva paketa v porodnišnici, sicer pa, razen kreme za ritko, ne rabiš nič. Mogoče lekarniško ali navadno olivno olje za kopanje (banjica s stojalom je super). Pa kako gazico in fiziološko raztopino za popek.

Stekleničke in adaptirano mleko, če ne steče dojenje, kupiš sproti. In ravno tako vse ostale stvari.

Pa seveda 2 lupinici!

Če boš kupovala rabljeno opremo, spremljaj malo forume oz. bolho, kjer dobiš kar precej tega. Mi bomo proti koncu leta prodali lupinici z isofiksom.

Pa srečno!
Februarčka -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (28.9.2011 10:51:34)

Hvala Lunca31. Kolk sta pa tvoja že stara?
Se mi zdi, da bom voziček in lupinice čist na koncu kupila, ostalo bom pa že zdej začela.
Lunca31 pa se splača v Ikeo it kej kupit za dojenčke. Jest sicer še nisem bila nikoli, slišim pa da ljudje kar hodijo
po opremo. A kvaliteta je ista kot če kupiš pri nas?
Zoja Lara -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (28.9.2011 10:58:17)

1. Opremo in oblačila imej pripravljena vsaj 2-3 mesece pred rokom. Jaz sem rodila dvojčka 7 tednov prej in so potem drugi stvari nabavljali.

2. Voziček imamo od Baby Welt-a in je super lahko vodljiv. Smo zadovoljni- pa še ugodna cena je, ker pač ni neka fancy firma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

3. Posteljici in še nekaj opreme sva naročila pri Recinkotu- imajo resnično ugodne cene in smo zadovoljni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

4. Če se le da skušaj vsaj nekaj oblačilc za novorojenčke kje dobit ali si sposodit od kakšne prijateljice ali sorodnikov. Ker 1.leto tako hitro prerastejo, da nima smisla vse novo in dvojno kupovat. OK, saj je lušno, da so dvojčki isto oblečeni, a to pride do izraza kasneje, ko že hodijo.

5. Jaz sem imela to srečo, da sem nekaj oblačil in opreme dobila od sestre in prijateljice in smo res veliko prihranili na ta račun. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

6. Aja, tudu jaz sem mela rok februarja, rodila pa sem že decmbra, tako da... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Good luck
Lunca31 -> RE: Izkušnje z vozički in ostalo opremo za dvojčke (28.9.2011 15:45:41)

V Ikeo se po mojem ne splača it, da bi profitirala - če pa vzameš to kot izlet, je pa druga zgodba. Ves asortiman lahko vidiš na www.ikea.it.
Sicer poznam starše, ki so tam kupovali otroške potrebščine, tudi posteljnino in ostale 'pritikline' in so čisto zadovoljni.
Mi gremo tja zdaj en dan, da jim pustimo kakšen euro ;)))
Kar se pa cen tiče, dobiš tudi v SLO vse - od cenovno ugodnega do.....zgornje meje itak ni ;))

Ampak ta previjalna miza je res superca, čeprav se mi je, dokler je nismo začeli uporabljati, zdela prav grozna! Zdaj ne menjam! Imamo sicer še previjalno v otroški sobi, ki je nismo in je verjetno ne bomo rabili nikoli. Če katera rabi, pošljem sliko na ZS.

Naša [sm=duda.gif][sm=duda.gif] sta dopolnila 5 mesecev.

Aja, pa dudki vzemi s seboj v porodnišnico [sm=smiley1.gif]
Stran: [1]