Mežikanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


sramežljiva -> Mežikanje (4.1.2012 19:04:41)

Ali se je kdo srečal z mežikanjem pri otroku?Mnenja in izkušnje dobrodošle!




Kliki -> RE: Mežikanje (4.1.2012 19:05:45)

si mogoče pomislila da slabo vidi in zato mežika





sramežljiva -> RE: Mežikanje (4.1.2012 19:18:38)

Oči ga ne bolijo,se ne solzijo.Tudi vidi dobro.Otroka mežikanje ne moti.




mika -> RE: Mežikanje (4.1.2012 19:32:20)

Ja, srečala, pri sebi in pri hčerki. Tik. Zdravnica je rekla naj pustimo, da bo že minilo. Ampak pri naši se je stopnjevalo in je mežikala bolj in bolj. Po kakšnem mesecu vedno bolj intenzivnega mežikanja, pa sva se pogovorili. Je reekla, da jo v očkah tišči in da jo silijo na mežikanje. Sem ji rekla naj premaga očke, da je močnejša očk in je zaleglo.

Mežikal ponavadi, ko je bilo kaj napetega ali pa če je bila utrujena ampak je hitro minilo. Lani, ko je končala prvi razred in so se začele počitnice, pa se je začela konkretno mežikat. Celo šolsko leto nič, ampak med počitnicami.

Jaz sem tud v tem obdobju mežikala. Takrat je mama šla z mano okrog zdravnikov in ker niso ugotovili nič, je zdravnik predlagal, da mi kupijo igračo, če pa ne bo zaleglo, pa na rit. Igrača ni zalegla, sta pa zalegli dve po riti.

Takšnih metod se mi itak ne gremo. Pač pa pomaga pogovor in samokontrola. je pa zgleda nagnjena k tikom. Včasih pokašlje...ne morem napisat, nekako tako.... mhmhm....mhmhm.....pa mine in dolgo časa ne pokašljuje ali mežika, pol pa spet. Pogovorili sva se z zdravnico in je sama mnenja, da naj ne polagamo pozornosti.





krtek 1 -> RE: Mežikanje (4.1.2012 21:40:01)

Koliko je pa star tvoj otrok?Naš je mežikal pri treh letih in to tako močno,da je bilo strašljivo.Okulist je rekel,da je tik, da se je nekaj močno prestrašil ali pa kakšna sprememba,doma v vrtcu...in da lahko traja kakšen mesec in tudi več.In res je bilo tako,pa dobrem mesecu je začel vedno manj mežikat,sčasoma pa je čisto pozabil.
Takrat je imel tudi sistematski pregled in je rekla psihologinja,da je tega ogromno,da vsak otrok pokaže kakšen stres na svoj način,eni dlje časa lulajo ponoči,nekateri jecljajo....in da bo samo od sebe prešlo.In res je.




Stancy27 -> RE: Mežikanje (5.1.2012 17:30:20)

Pozdravljeni!
Moj sonček je začel pred 3-mi dnevi močno mežikat, da so mi v vrtcu rekli da moram obiskat zdravnika, zdaj je bil sicer doma 20 dni ker je bil prehlajen pa še počitnice so bile, in takoj prvi dan ko je prišel z vrtca smo opazli da zelo močno mežika. Me je res strah ker ima zadnje čase zelo upor proti vrtcu odkar je menjal vzgojiteljice s katerimi tako nimam dobrih izkušenj, ker so mi pri prvi hčerki naredile veli sranje..ena od njiju ji je namreš zlomla roko, pa na koncu ni nobena nič vedla dokler nismo šli v tožbo, in zaradi tega imam še posebej strah da se bosta zaradi tega dogotka zdaj spravle še na sinčka. Naj obiščem zdravnika ali kaj mi svetujeta da naj naredim:(




Kliki -> RE: Mežikanje (5.1.2012 17:36:49)

1. pojdi do ravnatelja/ice v vrcu in prosi da ga premestijo v drugo skupino najbrž ni samo en odelek te starosti.

2. mežikanje pri tvojm sinu je učitno povezano s stresom ki ga doživi ko mora v vrtec, če praviš da ko je biv doma da je pa OK.
3. pogovori se s sinom, če je že toliko velik
4. če pa ne bo bolje pa le k zdravniku




Stancy27 -> RE: Mežikanje (5.1.2012 18:36:08)

Problem je tudi da si od tistega usodnega zloma roke tudi z ravnateljico nismo dobri :( Je zaj...a da je kriza nobem je ne trpi nidi oslužbenci vrtca!




Brbs -> RE: Mežikanje (6.1.2012 9:43:25)

Tudi naša je mežikala okoli 2. leta, sploh ko je gledala risanke, se je grozno pačila zraven. Čez kaka 2 meseca je minilo. Nisem se sekirala, ker sem prebrala, da se veliko otrokom to dogaja.





Stancy27 -> RE: Mežikanje (6.1.2012 10:42:53)

Pa ste kaj obiskali zdravnika, ker meni so namreč v vrtcu rekli da ga takega ne morejo sprejeti in naj grem do zdravnika??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tehnofil -> RE: Mežikanje (7.1.2012 1:20:21)

 
IZVIRNO SPOROČILO: Kliki
2. mežikanje pri tvojm sinu je učitno povezano s stresom ki ga doživi ko mora v vrtec, če praviš da ko je biv doma da je pa OK.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Ni pa nujno da je vrtec kriv, le zato ker se stres pojavi v povezavi z vrtcem. Stres, ki ga doživlja ko mora v vrtec je lahko tudi zaradi vzgoje doma. Ker pa ne o tebi, ne o razmerah doma ne o zdravstevenem stanju otroka ne vemo nič, ti tudi nič konkretnega ne moremo svetovati.

Npr. naš je mežikal v vrtcu, ko je doživljal stisko zaradi "psihičnega" nasilja s strani sovrstnika. Precej smo se matrali s tem ampak stiska se je umirila šele ko si je oni najdel drugo žrtev, otrok pa se je čisto oddahnil šele, ko ni več z njim niti v skupini.




Stancy27 -> RE: Mežikanje (8.1.2012 8:43:46)

Drugače je moj sinček zdaj star 3 leta, čisto zdrav otrok, se rad druži z vrstniki, rad je s svojo sestrico, nima problemov da se vključi v družbo ker obožuje otroke..
vzgoja doma je čisto mirna, se ne deremo nad njim niti ka po ritki ker je proti hčerki zelo miren otrok, rad se zaigra in ne povzroča nikakršnih problemov... doma tudi ne mežika se čist pomiri ko pride z vrtca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




liliana -> RE: Mežikanje (8.1.2012 14:06:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Stancy27

Pa ste kaj obiskali zdravnika, ker meni so namreč v vrtcu rekli da ga takega ne morejo sprejeti in naj grem do zdravnika??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Baje naj bi bile vzrok mežikanja tudi gliste......in ne zgolj stres....

Naša je mežikala dvakrat.....prvič ene 2 tedna, drugič pa skoraj dva meseca.....vendar je potem mežikanje po nekaj dneh kopanja v morju ponehalo (k zdravniku takrat nisem šla, ker še nisem vedela, da so lahko vzrok gliste, če sem iskrena, še danes ne vidim povezave).....vem pa, da morska voda gliste "prežene" in mogoče je bilo to z glistami celo res......






dreamhorse -> RE: Mežikanje (9.1.2012 14:47:57)

Tudi jaz sem dolgo dolgo precej mežikala. Ko sem obiskala zdravnika, mi je povedal, da imam preozke solzevode, zato moje oči ne proizvajajo dovolj solz, posledično so oči suhe, občutljive na veter, mraz, svetlobo. Dobila sem kapljice umetnih solz in je bilo boljše.

Tako da poskusite tudi s tem...




sramežljiva -> RE: Mežikanje (19.1.2012 20:46:52)

Pri nas je mežikanje kar samo od sebe odšlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].Tudi zdravnik ni videl nobene nepravilnosti.




tehnofil -> RE: Mežikanje (20.1.2012 9:29:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Stancy27
vzgoja doma je čisto mirna, se ne deremo nad njim niti ka po ritki ... doma tudi ne mežika se čist pomiri ko pride z vrtca

Ne gre za to bi povzročala stres doma. Stres doživlja v drugem okolju. Ampak ne bom sedaj o tem.

Se mi zdi verjetneje da je otrok pobral tvoj strah in odpor do vzgojiteljic in s tem do vrtca. V bistvu se obanaša točno tako kot ti, samo da se pri njem pokaže z mežikanjem, še posebej zato ker ti imaš samo "odpor" do vzgojiteljic, on pa mora biti z njimi. Normalno da ga je strah, kaj bo, če je že njegova mama "prestrašena".






Stancy27 -> RE: Mežikanje (20.1.2012 10:41:14)

Drugače nimam nobenega straha pred vrtcem, samo njihov odnos( vzgojiteljic) je čedalje bolj čuden, one imajo strah pred mano, ker si nisu upale verjeti da sem prvič šla v tožbo z vrtcem, mislim kateri od staršev se pa ne bi postavil po robu vrtcu če bi mu zlomile roko in potem vso krivdo zvalile name, da sem jaz takega otroka poslala v vrtec, ko pa se je poškodba zgodila ob 10h otrok pa je v vrtec prišel ob 7h....Jaz se jih ne bojim in nimam nikakršnega straha pred vrtcem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  zdaj smo naročeni pri okolisti in bomo videli kaj bo povedal strokovnjak...držite pesti da bo vse OK...ker se stanje spet izboljše pa spet poslabša :([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





liliana -> RE: Mežikanje (20.1.2012 11:16:08)

Šele zdaj sem videla, da si vložila tožbo proti vrtcu.....mogoče je pa tvojemu otroku res stresno, v takih situacijah hoditi v vrtec in zato mežika.....ti o vzgojiteljicah nimaš dobrega mnenja....vzgojiteljice ne o tebi in ker se bojijo ponovne tožbe, verjetno tudi s tvojim otrokom nekoliko drugače delajo....v rokavicah in z izredno distanco......




henny12 -> RE: Mežikanje (13.9.2022 8:58:53)


IZVIRNO SPOROČILO: Stancy27

Pozdravljeni!
Moj sonček je začel pred 3-mi dnevi močno mežikat, da so mi v vrtcu rekli da moram obiskat zdravnika, zdaj je bil sicer doma 20 dni ker je bil prehlajen pa še počitnice so bile, in takoj prvi dan ko je prišel z vrtca smo opazli da zelo močno mežika. Me je res strah ker ima zadnje čase zelo upor proti vrtcu odkar je menjal vzgojiteljice s katerimi tako nimam dobrih izkušenj, ker so mi pri prvi hčerki naredile veli sranje..ena od njiju ji je namreš zlomla roko, pa na koncu ni nobena nič vedla dokler nismo šli v tožbo, in zaradi tega imam še posebej strah da se bosta heardle zaradi tega dogotka zdaj spravle še na sinčka. Naj obiščem zdravnika ali kaj mi svetujeta da naj naredim:(


Mežikanje je pogosta pritožba staršev, zlasti ko je njihov otrok mlajši. Razlog za to je, da so oči navajene videti stvari na dva različna načina. Zaradi tega imajo nekateri otroci težave z ostrenjem predmetov na sredini sobe ali pod koti. Zaradi tega lahko spregledajo pomembne podrobnosti in spregledajo pomembne predmete.




dordle12 -> RE: Mežikanje (6.4.2023 8:37:35)

Contrary to what you might think, Dordle is not an app. The only way to play this multitasking version of Worlde is to visit its website at dordle game.




Stran: [1]