test za nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


darchy82 -> test za nosečnost (1.2.2012 6:06:37)

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Malo sem zaskrbljena pa bi imela eno vprašanje. Prejšnji teden (ko mi je M zamujala 2 dni) sem delala test za nosečnost First Sign, ki je bil negativen, 3 dni kasneje sem delala Clear Blue test in je bil pozitiven, danes zjutraj pa spet First Sign, ki je končno pokazal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], ki pa sta bili zelo rahli, glede na to da mi M zamuja že en teden. Zanima me, če to lahko nakazuje na nizko raven hormona hcg in če to pomeni da je z nosečnostjo kaj narobe. Ginekologinji sem tudi omenila, da nimam znakov nosečnosti, pa je rekla naj bom pozorna na krvavitve, za ostalo je pa rekla da je ok. A je imela katera podobne izkušnje? Hvala in lep dan.
Anonimen -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 8:29:46)

IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Malo sem zaskrbljena pa bi imela eno vprašanje. Prejšnji teden (ko mi je M zamujala 2 dni) sem delala test za nosečnost First Sign, ki je bil negativen, 3 dni kasneje sem delala Clear Blue test in je bil pozitiven, danes zjutraj pa spet First Sign, ki je končno pokazal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] , ki pa sta bili zelo rahli, glede na to da mi M zamuja že en teden. Zanima me, če to lahko nakazuje na nizko raven hormona hcg in če to pomeni da je z nosečnostjo kaj narobe. Ne Ginekologinji sem tudi omenila, da nimam znakov nosečnosti, pa je rekla naj bom pozorna na krvavitve, za ostalo je pa rekla da je ok. A je imela katera podobne izkušnje?test je pozitiven,torej noseča si.je čisto vseeno če imaš niko raven hormona. Hvala in lep dan.

Medea10 -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 10:18:28)

Vse je ok. Nosečnost in to ali je vse ok ni odvisno od vrednosti hormona. Če je hormon povišan si noseča. Dejstvo je da hormon raste (saj ti je test najprej pokazal -, čez nekaj dni pa +), zato se ne sekiraj. Srečno!
Smotkyca -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 14:02:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Malo sem zaskrbljena pa bi imela eno vprašanje. Prejšnji teden (ko mi je M zamujala 2 dni) sem delala test za nosečnost First Sign, ki je bil negativen, 3 dni kasneje sem delala Clear Blue test in je bil pozitiven, danes zjutraj pa spet First Sign, ki je končno pokazal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] , ki pa sta bili zelo rahli, glede na to da mi M zamuja že en teden. Zanima me, če to lahko nakazuje na nizko raven hormona hcg in če to pomeni da je z nosečnostjo kaj narobe. Ne Ginekologinji sem tudi omenila, da nimam znakov nosečnosti, pa je rekla naj bom pozorna na krvavitve, za ostalo je pa rekla da je ok. A je imela katera podobne izkušnje?test je pozitiven,torej noseča si.je čisto vseeno če imaš niko raven hormona. Hvala in lep dan.
se strinjam in pa čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
**NiNa** -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 14:10:39)

Če sem te prav razumela, tebe skrbi da ni mogoče nosečnost propadla. Imaš alternativo -  daj kri in potem čez 3 dni ponovno (pazi res mora biti med prvim in drugim merjenjem 3 dni in ne manj). Če bo vrednost HCG narasla je vse ok. Srečno!
darchy82 -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 14:49:12)

**NiNa** v bistvu me je res mal tega strah, ja.

A mogoče veš, če delajo samoplačniško te krvne teste in koliko stanejo, ker moji G tega niti nočem omenjat, ker se mi že tko zdi, da sem mal preveč panična.

Drugače pa hvala punce za tolažbo. Tud jst upam da bo/je vse ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
**NiNa** -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 15:01:12)

Sicer ne vem iz kje si, ampak v Ljubljani delajo samoplačniško v Adrialab-u, v Kranju v ZD v diagnostičnem laboratoriju, drugje pa žal nevem. Cena pa mislim, da je okoli 8 eur (tukaj me pa ne držat za besedo ker pojma nimam koliko stane)
darchy82 -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 15:04:48)

Hvala.
Ja, pozabila - LJ je moje mesto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], tako da Adrialab je čist zraven. Bom verjetno kar šla na te teste, da bom vsaj vedela pri čem sem.
crtek -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 16:23:36)

darchy82 ne sekiraj se za radi bol al manj pozitivnih testov. Js sm tudi delala najprej (1dan izostanka) FS in je bil pozitiven ampak tko, da se je črtica vidla pod posebnimi pogoji in čez 2dni spet, pa sm istočasno kot drugi FS nardila še CB, ki je bil TAKOJ ampak res takoj močno pozitiven, medtem ko je bil FS tko še kr pozitiven (pač črtica je bla res švoh in ne morem rečt, da enako debela kot kontrolna) in sm se tudi js spraševala kaj in kako, pa sm poklicala v lekarno in prašala kako je s tem, ker FS naj bi bil bolj občutljiv od CB in rekla je, da če je pozitiven pol je to to in naj se ne sekiram in mirno naročim na prvi pregled. No zdej sm 12t noseča, vsi pregledi do zdej super, biba prav velika, srček se tudi že sliši z angelsound, tko da vse je OK, tudi, če FS nosečnosti ne pokaže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] mislim, da se ti ni treba sekirat in hodit plačevat za krvne teste, ker svoj odgovor že maš. Če ne zaupaš FS, kupi še digitalen CB in če je tm +, je pač + in to je to. Samo zato kr FS čudno reagira se mi ne zdi relno razmišljat o propadli nosečnosti. Svoj + že imaš in ne rabiš več v nedogled testirat. Umiri se in uživaj. Pa lepo nosečnost ti želim
jajcka -> RE: test za nosečnost (1.2.2012 18:26:13)

Ko je meni M zamujala 1 dan, sem opravila First sign test, pa je bila testna črtica zelo rahla, ko sem test ponovila čez dva dni, je že bila močnejša, še vedno pa manj vidna od kontrolne. Zaključila sem z Clear Blue, kjer se mi je pokazal jasen plus. Po mojih izkušnjah si noseča, hormon se zvišuje iz dneva v dan, tako da ponovi test čez par dni in predvsem uživaj v novi vlogi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
darchy82 -> RE: test za nosečnost (2.2.2012 5:59:32)

Ne morem, da vam ne bi javila, da sem po nasvetu danes zjutraj delala še digitalni CB test in se je v pol minute pokazal + [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Upam da je to to pa da se neham sekirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala še enkrat vsem.
pikica010 -> RE: test za nosečnost (15.2.2012 16:54:54)

Pozdravljene!  
Mene pa zanima nekaj sem danes 15.02. naredila test s FS in mi je po 10 min šele pokazal zelo bledo 2 črtico, menstruacijo pa naj bi dobila 17.2. imam redne. Kaj predlagate, da še test ponovim po dveh dneh. Saj če nebi bila noseča test tudi po 10 min nebi pokazal, vrjetno.  

Lep pozdrav.  
nokiamb -> RE: test za nosečnost (16.2.2012 9:23:52)

Jaz sem delala test tudi zelo hitro in samo Clear blue je bil  pozitiven ostali pa še negativni. Črici sta bili zelo bledi in drugi dan sta že izginili. Žez 4 dni pa so tudi srugi testi začeli kazati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image].

Torej je CB res najbolj občotljiv in že takoj pokaže....

LP
Anonimen -> RE: test za nosečnost (16.2.2012 9:26:27)

Clear blue ni najbolj občutljiv. Pobrskaj po netu,mislim da je baby check
Anonimen -> RE: test za nosečnost (16.2.2012 9:36:48)

ene pa res zapravite celo premoženje za te teste ... jaz sem vedno naredila samo enega, ko je bil čas za to in nisem nikoli potrebovala iskat teh bledih črtic, ker je lepo jasno pokazalo.
Ninchyy -> RE: test za nosečnost (16.2.2012 11:04:51)

Tudi sama sem uporabila BC prvič pa mi je pokazal negativno. Potem sem pa čez par dni probala CB pa mi je pokazal nazorno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ker še vedno nisem bila 100 % da sem noseča sem šla še na krvni test v Adria lab [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Kjer sem dobila rezultate v manj kot 2 urah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ker sem hotela, da mi rezultate pošljejo na dom sem plačala 11.80 €. Dugače pa mislim, da stane pregled 8 € dodatno plačaš samo še poštnino. Jst sem hotela imeti papir, da ga bom se seboj odnesla k G.
Se pa strinjam z nokiamb, da je CB še najbolj zanesljiv test.
Ejla -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 8:08:49)

A se loh še jaz priključim k temi švoh črtic in prosim za mnenje. V ponedeljek sem delala test BC, ki se mi je že zdel negativen, pol pa sem čez čas videla le nakazano črtico, ponovila sem v sredo-spet zelo švoh črtica, danes je petek...spet ponovila in še vedno je črtica švoh, mogoče malo bolj vidna kot v ponedeljek, ampak dejansko šele po 10 minutah tako jasna , da bi jo vsak vidu(takrat pa je test itak že neveljaven, kajne?)

Sicer je danes 34 dan cikla, pa mislim da bi že mogla bit kaj jasnejša črtica, čeprav imam 32 dnevne cikle. Kot moja predhodnica sem v skrbeh, ker ni po 4ih dneh črtica skoraj nič močnejša...a je lohk kaj narobe...mal tolažbe rabim, da zdržim še par dni, do ponovnega testa....Katerega je najbolje naredit? Jaz vedno delam BC z jutranjim urinom. Možu še nisem povedala...in mi je težko čakat...to bi bil najin 3 otrok.
darchy82 -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 8:23:23)

Ejla jst ti predlagam da narediš če CB, če si v skrbeh. Pa seveda držim pesti da je vse ok [sm=pikapoka2.gif].
Ejla -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 8:29:22)

Darchy82, bom res šla delat BC... a moram čakat jutranji urin al lohk že danes? A ti si že imela pol prvi pregled in je vse ok?
butt3rfly -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 9:40:44)


IZVIRNO SPOROČILO: Ejla

Darchy82, bom res šla delat BC... a moram čakat jutranji urin al lohk že danes? A ti si že imela pol prvi pregled in je vse ok?najboljš je delati test z jutranjim urinom, ker je takrat koncentracija nos. hormona v vodi najvišja.

kar pa se teh testov tiče: jst NE VERJAMEM, DA SO 99% ZANESLJIVI (al kok že piše na škatlici[sm=smiley1.gif]).

moja zgodba pred dobrimi 3 meseci:đ
- na dan prihoda M naredim CB test: pozitiven (črtica ni bila fejst močna, ampak lepo vidna)
- 2 dni po izostanku M naredim test BC: pozitiven (enako močna črtica)
- 4 dni po izostanku M isto

7. dan po izostanku zasledim rahel rjav izcedek, ki postaja vedno bolj rožnat oz. rdeč. z mojim letima v hitro v bolnico, kjer me pogledajo z UZ (videlo se ni nič kaj, samo odebeljena sluznica). nato dam še kri za test v laboratoriju in pa vodo. vpričo mene sestra naredi še 1x test, ki je na moje presenečenje NEGATIVEN. skoraj bi me kap zadela. in pravi: " ja gospa, tak kot kaže, vi sploh niste noseči in da bo tole kar lepo menstruacija. zanimivo pa je, da ste danes že drugi, kateri so testi kazali pozitivno, nato pa negativno." no, krvni test je kasneje tudi pokazal, da ni nosečnosti oz. da je šlo za laboratorijsko nosečnost.

na kratko: ti testi sploh niso toliko zanesljivi, kot proizvajalci pravijo. jst jim nič kaj ne verjamem. sedaj sem v 12. tednu nosečnosti in lahk si misliš, kak dolgo sem bila skeptična glede dveh črtic. verjela sem šele, ko sem svojo malo pikico videla na UZ, kak veselo miglja[sm=smiley1.gif]
Ejla -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 11:24:29)

Joj to je pa res frustrirajoča izkušnja...jaz bi bla tudi skeptična na tvojem mestu...ampak sedaj pa raste sonček v tebi in naj bo lepa nosečnost.

Jst pa: šla sem po CB v lekarno, si rekla da počakam do jutri za jutranji urin...pa nisem zdržala.
In po 1 minutki se je pokazal konkreten plusek in to ni bil niti jutranji urin, pa je takoj pokazalo močno črtico...No, ne bom več dvomljivka in bom klicala ginekologa.
butt3rfly -> RE: test za nosečnost (24.2.2012 11:30:00)


IZVIRNO SPOROČILO: Ejla

Joj to je pa res frustrirajoča izkušnja...jaz bi bla tudi skeptična na tvojem mestu...ampak sedaj pa raste sonček v tebi in naj bo lepa nosečnost.

Jst pa: šla sem po CB v lekarno, si rekla da počakam do jutri za jutranji urin...pa nisem zdržala.
In po 1 minutki se je pokazal konkreten plusek in to ni bil niti jutranji urin, pa je takoj pokazalo močno črtico...No, ne bom več dvomljivka in bom klicala ginekologa.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] čestitke! upam, da je res to, kar bi moglo biti in da sm jst pač bla ena izjema. res zanimivo-gre za mojo 3. nosečnost in človek bi mislil, da pozna svoje telo, pa temu očitno ni tako...

še 1x čestitke pa zdravo nosečnost ti želim[sm=smiley1.gif]
Anonimen -> RE: test za nosečnost (24.9.2016 19:51:32)

Zdravo nekaj me zanima mogla sem dobit m 28.9 pa sem dobila 17.9 samo 1 dan in to čist malo lahko sem noseča
Nosećka123 -> RE: test za nosečnost (22.1.2021 1:23:37)

Pri meni je bilo tudi tako jst bi mogla dobit M 19.1.2021 sem pa dobila 14.1 in to samo en dan prvi dan zal nisem videla kaka je bila M Drugi dan pa cisto skor nic ena pikica tolk da je bilo...drugace sem naredila test BC na zaloszt negativen z fantom se ze trudiva 4 mesece pa vedno negativno seveda sem se naredila CB pa mi je pokazal tudi negativno...poklicala sem k ginokolgu narocena sem 25.1.2021..bom videla kaj je to!ker upam da dobim presenečanje kaksno da ne dobim zalostno besedo...Upajte da bom vesela...ce sem zanosila se vam seveda javim nazaj...Upajmo da sem noseca!!Nevem kaj naj bi pa bilo toA se je keri ze tako zgodil da ji ni test kazal 
Nosećka123 -> Hocembitimamica (22.1.2021 1:26:51)

Zdravo punce! A mi lahko kdo prosim pomaga vesela bom vase odgovore..a se je se keri tako zgodil!Jst bi mogla imet M 19.2 sem pa dobila ze 14.1 In to samo 1dan cist rahlo M Seveda sem pa naredila test nosecnost BC in mi je nazlost pokazalo negativno 😓Z fantom se ze trudiva 4 mesce ampk vedno negativno...jemljala sva tabletk fertilup..ampk pomojem da ni pomagal..nic..Upajmo da dobim dobro obvestilo Upam da sem noseča ❤
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>