Driska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Petrolinka -> Driska (1.9.2005 16:14:13)

Pozdravljene!

Rabila bi vašo pomoč glede odvajanja blata vaših malčkov. In sicer se je pri nas začelo dogajat zadnjih 14 dni da ima naš drisko. Začelo se je tako, da 3 dni ni kakal. Hudo jokanje. Babico sem klicala je rekla, da je to normalno. Po treh dneh se je med večernim obrokom začel naš cmokec jokati na vso moč in bil čisto rdeč v glavco tako je pritiskal in potem je poknilo(dobesedno da sem se še jaz vstrašila) in je utihnil. Pa grozen smrad in ko smo pogledli v pleničko je bila pokakana do zadnjega kotička od popeka da hrbta...in to driska. Po tem spet dva dni ni kakal in po dveh dneh spet isto in driska. Tedaj sem mu nehala dajati ad3 kapljice in sedaj sicer kaka sicer enkrat na dan in takšnih bumov ni samo je pa še vedno driska. Me malo skrbi, ker se to že 14 dni vleče.
Hranim ga pa po flaški moje mleko in dodajam Novalac AC1.
Bo pa naš cmokec kmalu star 2 meseca in se je rodil 1 mesec prezgodaj, tako da korigirana starost 1 mesec.
Ima katera podobne izkušnje?

Hvala za vaše odgovore!




piščanc -> Driska (2.9.2005 10:44:39)

driska pri dojenčkih je, če je blato penasto in čisto tekoče. dojenčki imajo zelo redko blato, ki pa ni vedno driska. če ima penasto tekoče blato že 14 dni, potem takoj k zdravniku, če pa je samo redko, potem najbrž samo težko kaka, pomaga kakšen čaj proti krčem (plantex).




Janeja -> Driska (2.9.2005 11:06:46)

Petrolinka pri nas je bilo nekaj časa enako. Večkrat na dan zelo redko blato, potem pa kakšen dan nič, ... Bila sem celo tako panična, da se je Leina pediatrinja odločila dati blato v lab. in vse je bilo OK.

Aja, pa kaka vedno med hranjenjem in to je vedno tak "rafal", da me kar strese.

Tudi jaz si mleko še vedno brizgam in ji ga dajem po flaški, dodajam pa ji mleko Beba grana za nedonošenčke.
Sem pa sama ugotovila "recept" za kakanje: če kakšen dan težko kaka jaz pijem sok gozdni sadeži za redčit, če pa ima drisko pijem vodo.




tejč -> Driska (2.9.2005 12:20:42)

Punce, jaz pa sploh ne vem, kako izgleda penasto blato .
Naša ima tudi zelenkastega in me skrbi, če so alergije. Vedno pa je blato tekoče, kako tudi ne, saj jo dojim. Ene take bele pikice iam v blato, penasto pa ni, po moje...
Drugače je mala uredu, ista kot vedno.





Stran: [1]