pohištvo za otroško / mladinsko sobo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


ruby19 -> pohištvo za otroško / mladinsko sobo (18.3.2012 11:23:06)

Radi bi kupili pohištvo za otroško sobo, vendar tako, da bi se ga lahko uporabljalo tudi kasneje, tako da ni čisto otroško. Pa da ne bi bilo preveč ostroh robov. A katera kaj pozna, kaj se dobi? Smo že gledali v Lesnini pa nam ni kaj preveč všeč. Ne bi radi prav kakšne cenene stvari, zaželjeno je, da ima kakšen certifikat o odsotnosti škodljivih snovi, predvsem formaldehida. Zelo bi bila vesela kakšnega predloga.




*bubi* -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (18.3.2012 18:43:26)

IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Radi bi kupili pohištvo za otroško sobo, vendar tako, da bi se ga lahko uporabljalo tudi kasneje, tako da ni čisto otroško.


tako razmišljanje je že ok, moraš pa vseeno upoštevati, da se pohištvo poškoduje in obrabi in ni večno.

Vse sestavljive programe imajo razstavljene v Lesnini, tako da če ti tam ni bilo nič všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Je pa res, da imajo lahko razstavljeno lila varianto, pa zato niti dobro ne pogledaš, kljub temu, da so na voljo tudi druge barve.

Varianta je seveda še kakšna neotroška/nemladinska linija, pa lepo okrasiš z odstranjlivimi nalepkami in narediš čisto lušno otroško sobico.

Meni je recimo všeč linija Planet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ne vem pa, če ima certifikat oz. kateri proizvajalci ga sploh imajo.




ThinkPink -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (19.3.2012 11:13:31)

Mi imamo Alplesov Planet za deklico - kombinacija roza in zelene barve. Ima jo od 4 leta, pa mislim, da bo vsaj do enega 12 leta čisto ok. Ni preotročje, ker imamo v kombinacijami z navadnimi predalniki in pisalno mizo, tak da sta barvni le dve omari. Za mladinsko pohištvo je še res premlada, pa če mi pohištvo zdrži 8 let, pa tudi ni stran vržen denar.




Nina00 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (19.3.2012 12:23:43)

Mizar? Tako bo lahko čisto po vašem okusu. Za certifikate za materiale pa ne vem, a ti bodo sigurno povedali kaj obstaja.




Mimona29 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (19.3.2012 22:34:26)

mizar bo najboljsa izbira




lenika83 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (21.3.2012 7:22:24)

Mi imamo tudi planet v zeleno-bež kombinaciji (za punčko), sobo smo pa popestrili z nalepkami po stenah, da izgleda malo bolj otroško. Pa še všeč mi je sistem, da kupuješ po kosih in se komot dokupuje. Mi smo kupili najprej omaro in previjalno, potem dve omarici, zdaj bomo pa še posteljo in nočno omarico, kasneje še pisalno mizo. Se mi pa zdi, da je pohištvo zelo kvalitetno in bo po moje zdržalo vsaj deset let.




brezka -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (26.6.2012 17:56:41)

Po moje je najboljša varianta mizar, ki naredi po meri. Smo kar tukile vzel celotno in na koncu nismo nič več plačal kot kakšen Rutar, ki ima vsako leto bolj nabite cene. Včasih smo še dobil kaj poceni in smo tam kupoval, danes pa prov ni več mogoče, ker je vse tako drago. Ena sama klubska mizica stane več kot tisoč evrov.[sm=zmeden.gif]




Tippi -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (26.6.2012 18:40:57)

Ikea! Za certifikate pa ne vem. Se je za pozanimat




Tutan -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (26.6.2012 21:23:57)


IZVIRNO SPOROČILO: ruby19

Radi bi kupili pohištvo za otroško sobo, vendar tako, da bi se ga lahko uporabljalo tudi kasneje, tako da ni čisto otroško. Pa da ne bi bilo preveč ostroh robov. A katera kaj pozna, kaj se dobi? Smo že gledali v Lesnini pa nam ni kaj preveč všeč. Ne bi radi prav kakšne cenene stvari, zaželjeno je, da ima kakšen certifikat o odsotnosti škodljivih snovi, predvsem formaldehida. Zelo bi bila vesela kakšnega predloga.


Otroška soba iz masivnega lesa pri lesarju. Vsi ti pisani fronti ala Mali princ, Planet itn, so iz ivernih plošč, kjer je vezivo formaldehid. Ampak logično pogledano, če je zadeva dobro prezračena, seveda formaldehid odhlapi in ni več prisoten.
Pač novodobne fore, ki niti niso dobro preverjane (če pa že so, se kokodaka o eni taki nedolžni stvari, ko pa je zadaj en kup nevarnejših).
Torej - lesar - vodno lak in to je to. (p.s.: tudi vodni lak ni ravno nedolžna stvar, samo pač o tem se trenutno ne govori).

Za vse ostale, ki tega certifikata ne potrebujete - če boste iverno pohištvo dva dni dobro zračile, bo odhlapel ves nevezan formladehid. Ves tisti, ki seveda še ni v postopku obdelave.




anakrzisnik -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (11.2.2015 17:47:41)

Jaz sem pa kupila dve otroški sobi kar preko spleta na spletni strani https://www.hisapohistva.si/ in sem zelo zadovoljna. Menim da so mizarji po meri predragi zato sem izbrali cenovno ugodno možnost, ki je hkrati tudi kvalitetna. S sobama smo zadovoljni tako, da če se odločate za nepreveč drago odločitev obišlite spletno stran ;)[sm=bravo.gif]




borisselan -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (27.3.2015 12:44:43)

Mi smo kupili kombinirano posteljo MAXY PLUS katera ima možnost uporabe za otročka od starosti 0 let do nekje 15 leta starosti in sicer ta sestav ima posteljico manjšo uporablja se lahko tudi kot zibelka, ter posteljo večjo + še omarico (previjalko).Ko otroček zraste to manjšo posteljico uporabiš za pisalno mizo, previjalno pa za omarico k postelji. Robovi so zaokroženi z ABS. Skratka je kvalitetne izdelave ima tudi vse certifikate.
Zelo priročna kajti z tem pohištvom si priskrbljen za nadaljnih 15 let ker se transformira v otroško sobo.
Cena je ugodna glede na to da imaš priskrbljeno vso pohištvo ki ga potrebuješ. cca 300 eurov
mi smo jo kupili na spletni strani:
link=
http://babyotroskatrgovinamiska.eu/index.php/sl-SI/o-soba




majkeljanuar -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (12.8.2015 11:23:57)

Mi smo pohištvo za spalnico in otroško sobo naročili pri podjetju Pani Design - http://www.pani.si/
Pohištvo so nam naredili povsem po naših željah, dostava je potekala brez težav in brez zamud, kar se mi zdi, da je zelo pomembno.
To je bilo v začetku leta in zaenkrat še nobenih težav s celotnim pohištvom.




peterb22 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (3.10.2017 11:39:53)

Mi imamo skoraj vse iz Lesnine. Ugodno, hitro dobiš in še prijazni so [sm=bravo.gif]
Nazadnje smo tam kupili sedežno in smo super happy!

sedežne garniture




mojcha28 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (18.10.2017 21:43:40)

pri nas pa smo jo vzeli tukaj http://www.mali-vragci.si/vrece-in-stoli-iz-pene-stiroporja/otro




mamicamojca -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (18.11.2017 1:27:13)

Ojla, berem komentarje in se spominjam teh dni ko sem tekala po trgovinah in iskala primerno pohištvo...

No midva s partnerjem sva se potem tud odločila za nakup otroškega pograda (postelja, pisalna miza in omara) v https://www.hisapohistva.si . Vsi elementi so združeni, torej postelja zgoraj, pisalna miza in omara/police spodaj. Imajo kar nekaj sob, kjer so elemeti kot samostojni kosi ampak na koncu sva naročila ta sestav, ker ga bova kasneje tudi lazje menjala.

Kot je omenila *bubi* se vsak element cez cas obrabi in ga itak moreš zamenjat. Meni je bilo pomembno da je bila postelja ograjena in da je bila zravn še omara za vse igrače, oblekce [sm=smiley1.gif]
Pa uspešno nakupovanje želim!




gokaja -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (30.11.2017 13:07:42)

Zdravo,

Jaz pa sem kupila otroško posteljico slovenskega proizvajalca KOOKAM http://www.kookam.eu/index.php/izdelki/30003-otroska-posteljica.html Prepričal me je njihov sistem lukenj, po katerem posteljica raste skupaj z otrokom, zaradi modularnega sistema pa kasneje z nakupom parih elementov otroško posteljico lahko spremenim v odraslo posteljo ali celo pograd, ko pa tudi tega nebom več potrebovala pa jo lahko spremenim v omaro, regal, ubistvu v karkoli.
Pri nakupu mi je bilo izjemno pomembno, da je posteljica narejena iz masivnega lesa, ker je njihov način sestavljanja zelo enostaven - potrebuješ samo imbus ključ, sem jo lahko sestavila kar sama. Tudi cena mi je ugodna, gleda na to, da je masivno, narejeno v Sloveniji izredno kvalitetno, ima vse certifikate ter lahko uporabljaš res vse življenje.




Katka26 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (19.3.2018 9:55:46)

Meni se zdi pomembno, da je pohištvo izdelano kvalitetno in ni iz kakšnih ivernih plošč in podobnih cenejših materialov, na to sem že prav alergična.
Nekaj časa sem tudi sama razmišljala o mizarju, potem pa sem preračunala in vse skupaj kupila v Harvey Normanu ker omogočajo nakup na obroke. Seveda ni bil to glavni povod, imajo tudi dober izbor pa na ustrežljivo prodajalko sem naletela.




MatijaZ -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (30.11.2018 12:34:57)

Ne vem, če bi upal kar na pamet rečt, da je pohištvo iz iverala, nujno slabo in ne primerno za otroško sobo.
Material je lahek.... Kaj, če kaka omara pade, kaj, če otrok leze pod policami, pa se katera sesuje....Težji materiali tu sigurno niso v plus.
Ima pa vse svoje pluse in minuse.
Iveral recimo ni za vlažne prostore.




TylerMax32 -> RE: pohištvo za otroško / mladinsko sobo (6.1.2022 20:26:31)


IZVIRNO SPOROČILO: gokaja

Zdravo,

Jaz pa sem kupila otroško posteljico slovenskega proizvajalca KOOKAU https://www.telprom.si/it-resitve/storitve-v-oblaku/ip-telefonska-centrala/ Prepričal me je njihov sistem lukenj, po katerem posteljica raste skupaj z otrokom, zaradi modularnega sistema pa kasneje z nakupom parih elementov otroško posteljico lahko spremenim v odraslo posteljo ali celo pograd, ko pa tudi tega nebom več potrebovala pa jo lahko spremenim v omaro, regal, ubistvu v karkoli.
Pri nakupu mi je bilo izjemno pomembno, da je posteljica narejena iz masivnega lesa https://kuhinje-erjavec.si/ , ker je njihov način sestavljanja zelo enostaven - potrebuješ samo imbus ključ, sem jo lahko sestavila kar sama. Tudi cena mi je ugodna, gleda na to, da je masivno, narejeno v Sloveniji izredno kvalitetno, ima vse certifikate ter lahko uporabljaš res vse življenje.


Posteljice so zakon, jaz sem kupil svojo za mojo malo psičko. Toplo priporočam :)




Stran: [1]