Bezgov sirup (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


divans1 -> Bezgov sirup (19.5.2012 16:00:49)

Prebrala sem, da bezgov sirup ni priporočljiv, da da pijejo doječe mamice, ker povzroča krče, pa ravno danes sem ga naredila 10 litrov...:( ma kira izkušnje s tem?




divans1 -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 16:33:23)

In kateri hrani se je res dobro izogibati v času dojenja vsaj prve 3 mesece....razen agrumov, surovega sadja in zelenjave? Čokolada tudi povzroča krče, en kapučino na dan lahko spijem, ali pa pojem čokolino?




scorpiogirl -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 16:39:02)

Jaz se čokoladi nisem odpovedala, niti surovemu sadju in zelenjavi. Solate nisem kisala, no agrumov tud nisem jedla. Aja, kavi se tudi nisem odpovedala. Je pa mojemu mlajšemu krče povzročalo mleko, tako da sem mleko v kavi zamenjala z riževim mlekom. Ostalo mu ni povzročalo nobenih krčev. Pomoje kar vse po vrsti jest, pa ne pretiravat [sm=smiley1.gif]




divans1 -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 16:47:41)

Kako si pa pogruntala, da mu je ravno mleko v kavi škodilo? Kaj pa potem, ko so krči minili, si pa normalno spet kavo z mlekom pila? Mleko, ki ga popijemo mamice, tudi povzroča krče??




Doll -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 17:01:28)

Nobeni prehrani in nobeni pijači se ni treba kar tako odpovedat.Imaš forum dojenje,pa ga malo preberi




caramel -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 17:42:38)


IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Nobeni prehrani in nobeni pijači se ni treba kar tako odpovedat.


Nutricionistka v porodnišnici, ki sem jo malo zaslišala o prehrani doječih mater, mi je zatrdila, da za nobeno hrano ni znanstveno dokazano, da bi imela neželene vplive na velik del dojenih otrok. Med živili, ki pogosteje povzročajo težave pri dojenčkih je v prvi vrsti izpostavila kravje mleko, ter hrano, ki napenja. Posebej je poudarila, da z izogibanjem sveži zelenjavi in sadju otroku in sebi lahko narediš več škode kot koristi, saj vsebuje prepotrebne vitamine. V primeru težav (krčkov, napenjanja...) je priporočala opazovanje prehrane nosečnice in reakcije dojenčka - v podobnem stilu kot pri dodajanju goste hrane: hrani, ki se ti ne zdi problematična postopno dodajaš hrano, ki bi po tvojem mnenju lahko imela neželene učinke.

Bezgov sok sem jaz med dojenjem pila, ni pa v nobenem primeru priporočljivo dnevno spiti več kot kozarec, dva katerekoli sladke pijače.




divans1 -> RE: Bezgov sirup (19.5.2012 18:06:04)

A potem tudi sladko ni priporočljivo za piti, kaj pa lahko potem pijem, samo vodo in grenki čaj...?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.5.2012 23:06:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Bezgov sirup (20.5.2012 20:07:10)

js sm se odpovedala samo solati ampak sam za 2 meseca, drgač sm jedla čist vse, pa je blo ok




Weeda -> RE: Bezgov sirup (4.6.2012 15:20:36)

Kak kozarec bezgovega soka ne škoduje prav tako ne ostale stvari, vse v mejah normale. Previden je treba biti pri medu (se ga ne daje otrokom), pri doječih mamicah pa stvarem, ki tudi njim samim povzročajo težave oziroma stvarem, ki napenjajo (pač ne poješ cele porcije prebranca [sm=jezicek.gif]). Vitamini so za mamico in otročka nujni, zato se jim med dojenjem nikakor ne izogibaj - sveže sadje in zelenjava sta torej nujna.




ina11 -> RE: Bezgov sirup (17.7.2012 10:19:43)

Glede bezga... Sem bila zelo presenečena, ko sem prebrala, da se bezgovega soka ne sme piti v času nosečnosti in dojenja. Razlog ni v napenjanju, ampak v alkaloidih, ki lahko škodoujejo plodu in kasneje dojenčku. Prebrala pa sem to v reviji mama in še nekje na internetu. Pitje tega soka tako ne priporočam. Glede preostale hrane pa... Moji tamali je zelo škodovala čokolada, tako da sem se ji v prvih treh mesecih čisto odpovedala, prav tako pa nisem jedla hrane, ki navadno napenja mene. Ker vedno, ko je napenjalo mene, je bil jok. Je pa vsak otrok drugačen. Starejšo je mučilo ne glede na to, koliko sem pazila pri hrani, tamalo pa samo izjemoma, in to takrat, ko sem se najedla čokolade, murkovega zosa in morskih rib... [sm=smiley13.gif] Pa ribe naj ne bi povzročale težav...sem jih jedla 2x in obakrat je bila kriza.




Taddy78 -> RE: Bezgov sirup (20.7.2012 17:30:30)

Pediatrinja mi je pri 1.mesecu na sistematskem rekla, da na večjo količino mleka vpliva breskov sok. In ker sem že bila sita čajev za dojenje in vode, sem ga seveda z veseljem pila. In to je bilo edino, kar naši puži ni pasalo. Drugače sem jedla vse. Le kak bi bilo, da celo nosečnost nekaj ješ, ko pa se otrok rodi, pa naenkrat prešaltaš na drugo prehrano...no, razen če imajo res hude krče.




Stran: [1]