[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2012 11:39:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




NočnaLučka -> RE: kdaj pričeti s pašteto (15.10.2012 16:30:10)

Se strinjam z vsemi, ki zagovarjao zmernost - se pravi, da pazimo pri prehrani, ampak ne gremo v skrajnosti. Vendar moram reči, da imam res odpor do paštet, hrenovk, salam..., verjetno zato, ker vem kaj je not (ostanki po zakolu piščanca, ki bi šli drugače v smeti in odslužene nesne kokoši, ki grejo v paštete ali pasjo hrano).
Vedno pa pogledam deklaracijo, tako da ne jem manjmasntih in bolj sladkanih jogusrtov, saj vse lepo piše.
Mi je pa tudi hecno, ko ljudje zagovarjajo,da je boljše mastno mleko kot manjmastno, saj le-temu umetno odvzemajo maščobo (govorim izključno o nesurovem, homogenizeranemu, industrijskemu mleku). Maščoba v mleku je odvisna od starosti krave, od obroka, od časa laktacije, od zaporedne laktacije..., tako da je ni krave na svetu, ki bi imela točno 3,2% mlečne maščobe. Zato vsakemu mleku odvzamejo maščobo in jo potem dodajo, pa naj bo to 3.2, 1.6, 0.5 ali karkoli.
Glede kruha - ga sama pečem, ravno zaradi tega, da vem, kaj je not. Najbolj me živcira, ko piše polnozrnat kruh, potem je pa notri več bele moke.
Sicer pa blazno rada kuham, zato mi ni noben problem naredit sama doma, kot pa kupiti narejeno.

Vsak ima svoje male pregrehe in dokler ostanejo v mejah normale, super. Konec koncev ne bo nobenemu pomagalo, če bomo jedli izključno zdrave stvari, zraven pa skoz sanjali, kaj vse bi pojedli, bomo samo tečne in imele tečne otroke. Treba je nekaj tudi za dušo, samo ne pretiravat, da bomo vsi skupaj še dolgo zdravi in veseli [sm=bravo.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]