surfinije (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


ajataja -> surfinije (18.6.2012 7:23:57)

Moje prečudovite surfinije so napadle uši [sm=smiley19.gif] taki mičkeni zeleni žužki so na spodnji strani listov.V desetih letih od kar imam surfinije vsako leto jih še nisem imela nikoli in zdaj nimam pojma kako se spopasti s to nadlogo.S čim naj pošpricam pa a bo sploh pomagalo ali naj se kar sprijaznim s tem da bodo rožice pomrle [sm=smiley19.gif]Grozno me jezi,ker imam vsako leto tako lepe pa še en kup denarja je to,ker jih je velik čeprav na vseh še ni videt ampak verjetno se bo to razširilo naprej.A bom mogla zdaj celo poletje to škropit,ker je že itak velik dela z njimi zdaj pa še to [sm=smiley13.gif]Kaj je najbolje naredit?




noranate -> RE: surfinije (18.6.2012 11:25:14)

Najboljš ti je da se čimprej odpraviš v semenarno, kjer ti bodo dal škropivo. Pa nikar ne odlašaj saj se bodo močno razširile. Ko jih boš poškropila bo mir. Nikar ne obupaj [sm=smiley1.gif].




urška -> RE: surfinije (18.6.2012 11:35:30)

škropiš z insekticidom. vprašanje pa je, kaj lahko kupiš glede na to, da moraš imet narejen nek izpit, če hočeš kupovat fitofarmacevtska sredstva. no, najverjetneje pa obstajajo tudi kakšne bolj "bio" zadeve, ki ti jih prodajo tudi brez tega. koliko delujejo ne vem.




Stran: [1]