"grenke" kumare (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


enea -> "grenke" kumare (8.7.2012 13:09:25)

A mi lahko katera zna svetovat, oz. če katera ve, kako veš kdaj je kumara "grenka", preden jo okisaš in probaš, a je kakšen trik,.. oz. kako( če se sploh da) preprečit, da pogreni cela skleda,.... k zdaj sem vrgla eno skledo proč, k je prišla vmes ena taka,.. [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]




Lunca1 -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 13:17:41)

Najbolje da vsako kumaro, ki jo narežeš probaš. To bo edina rešitev. zanič so pa drugače tudi take, ki imajo noter luknje, se pravi zrak. Jih je moj enkrat prinesel iz trgovine, ker so bile fejst znižane. Le zakaj??? [sm=hudicek1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.7.2012 13:32:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




MioBambino -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 14:06:01)

Kumare dobro olupi(da ni več nič zelenega gor) in odreži oba končka(ti ponavadi grenijo). Je pa res, da včasih vse narediš, pa je še vedno grenka, zato vsako probaj, preden jo daš v solato(odreži en trakec po dolžini in ga pojej).




mateyka -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 14:40:21)


IZVIRNO SPOROČILO: enea
A mi lahko katera zna svetovat, oz. če katera ve, kako veš kdaj je kumara "grenka", preden jo okisaš in probaš, a je kakšen trik,..


zelo simpl, ko režeš, vmes probaš kak kos in ti je takoj jasno. najbolj grenki so pri koncih.




enea -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 15:00:36)


IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Najbolje da vsako kumaro, ki jo narežeš probaš. To bo edina rešitev. zanič so pa drugače tudi take, ki imajo noter luknje, se pravi zrak. Jih je moj enkrat prinesel iz trgovine, ker so bile fejst znižane. Le zakaj??? [sm=hudicek1.gif]



ma moje so bile zelo lepe, brez lukenj, edino ena ( sem se sedaj spomnila) je bila na koncu, kot bi jo slabo odtrgali, ni bila lepa, no, saj veste kaj mislim,..[sm=smiley13.gif]
ja no saj to sem mislila ,če je mogoče kakšen trik, brez da bi vsako posebej probala,... ker jih ribam na multipraktiku, in gredo ena za drugo noter,....[sm=smiley1.gif]




nananaja -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 15:45:03)

Tud če jihribaš na multipraktik, lahko prej vsako probaš, preden začneš rezat...
Jst nimam problema, ker vso zelenjavo, ko režem v solato, probam.




Felicita -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 17:04:45)

jest skor nikoli ne lupim kumar... tut po izkušanjah grenkoba ni nikoli povezana z lupino. sicer pa ko jih režem vedno odrežem cca 1 cm konca in potem poskusim odrezano stran (kr z jezikom, tist gre v vsakem primeru stran). in režem še naprej tok časa, dokler ni kumara ok (če cela ni, pač cela ni).




mateyka -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 17:08:01)


IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Tud če jihribaš na multipraktik, lahko prej vsako probaš, preden začneš rezat...


točno to. 2-3x prerežeš na različnih koncih, probaš in kos flipneš v multipraktik, če je ok.




mateyka -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 17:09:24)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
sicer pa ko jih režem vedno odrežem cca 1 cm konca in potem poskusim odrezano stran (kr z jezikom, tist gre v vsakem primeru stran). in režem še naprej tok časa, dokler ni kumara ok (če cela ni, pač cela ni).


jaz tud delam tko [sm=smiley1.gif]




enea -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 20:13:42)

ok, hvala, očitno bom res morala vsako posebej probat, druge ni,..[sm=smiley13.gif]. enkrat gre osel na led pravijo,.[sm=hudicek1.gif]. samo meni so se dasnes tako luštale, pol pa tko da sem skor jokala, k sem jih metala v školjko,...[sm=smiley19.gif]
hvala, punce,..[sm=bravo.gif]




Felicita -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 20:32:45)

aja, pa če maš domače - stara modrost pravi, da so kumare grenke, če imajo med rastjo premalo vode... a je res al ne pa ne vem.




valči -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 21:56:34)

Kumare imamo doma v rastlinjaku,jih prodajamo.In grenkoba je izključno od vročine!Mi jih zalivamo dvakrat na dan,le vroče je.Sicer je rastlinjak odprt in zračen.

Pride vmes kaka kumara,ki greni.In edino lahko probaš,da odrežeš stran.Jih pa mi ne lupimo.Ne za solato,nwe za narezat na krožnik z ostalo zelenjavo.

Je pa res zoprno to,vsaki stranki poveva.,da je lahko vmes kak grenki murk.In pol naslednjič damo drugega.




taška30 -> RE: "grenke" kumare (8.7.2012 22:14:27)

Ok. Jaz vem eno "čarovniško finto". Povedala mi jo je sodelavka, ki je na pol čarovnica[sm=jezicek.gif], šloga in to... Hec. Torej, odrežeš konec in potem z njim v krogu drgneš po ostanku kumarice (po odrezanem delu), nastaja ful bele pene, ki je zelo grenka, to lahko vmes malo spereš po vodo. Drgneš kako minutko, tako krožno, menda to potegne vso grenkobo iz kumarice, no, pač s to peno gre ven. Ponoviš še na drugem koncu.
Ok, meni je bilo tudi smešno in sem se norce delala iz tega, ampak nevem točno zakaj od takrat to počnem in deluje ... Al imam pa samo srečo, da ne naletim na grenke, prej sem večkrat. Počnem pa to zdaj pri vsaki kumari, se mi zdi, da imajo boljši okus.[sm=jezicek.gif]
Zgubiti nimaš kaj, a ne?




Najaa -> RE: "grenke" kumare (9.7.2012 8:44:55)

taška30 [sm=bravo.gif] tudi jaz vedno naredim to in pomaga. [sm=bravo.gif] Mogoče čarovniški, mogoče bosanski, mogoče prababičin... dober trik je. [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]




mini86 -> RE: "grenke" kumare (9.7.2012 9:58:34)

ja res je..odrežeš konce in vrtiš toliko časa da neha ratvat bela pena..in ta pena je grenkoba ki gre vn..spereš oz odrežeš košček in imaš negranko kumaro




rozilu -> RE: "grenke" kumare (9.7.2012 15:45:01)


IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Ok. Jaz vem eno "čarovniško finto".


Hehe, tudi jaz sem za to čarovniško izvedela in se smejala, ampak ravno tako večkrat vrtim kumare... Ko se spomnim... in začuda takrat ni grenkih [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Je res za probat!




mateyka -> RE: "grenke" kumare (9.7.2012 16:30:01)

zvito. bom naslednjič probala.




TomTaylor -> RE: "grenke" kumare (9.7.2012 20:31:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

jest skor nikoli ne lupim kumar... tut po izkušanjah grenkoba ni nikoli povezana z lupino. sicer pa ko jih režem vedno odrežem cca 1 cm konca in potem poskusim odrezano stran (kr z jezikom, tist gre v vsakem primeru stran). in režem še naprej tok časa, dokler ni kumara ok (če cela ni, pač cela ni).



enako.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.7.2012 21:07:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




enea -> RE: "grenke" kumare (10.7.2012 12:05:01)

no to bom pa res jaz naslednič probala, pa da vidim kako bo,... lupila jih pa še bom kar naprej,... ja saj vem da sem smotana, samo kaj ko ne veš kaj kupiš in od kje prihajajo,..[sm=smiley13.gif]




Stran: [1]