Zoofari- aparat za striženje psov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


Brinčika -> Zoofari- aparat za striženje psov (17.7.2012 23:22:45)

Zanima me če je kdo že kupil aparat za striženje živalske dlake od firme Zoofari, in če deluje ,ali res striže dlako, ker psi imajo bolj gosto dlako in ni vsak aparat za to. Je v novem Lidlovem katalogu pa sem v dvomih ali ga kupit ali ne, namenjen bi pa bil za striženje višavca.




MioBambino -> RE: Zoofari- aparat za striženje psov (18.7.2012 7:32:07)

Mi se tega ne gremo doma.[sm=smiley1.gif]

Raje ga peljemo k pasjemu frizerju- je ugodno(cca. 25 eur) in ga res zrihtajo, kot je treba. Za doma pa ni garancije, da bo pri miru, pa še okrog "lulčka" ga moraš postrižti, pa uhice,... in višavci so za to še posebej zahtevni.




Arwenko -> RE: Zoofari- aparat za striženje psov (18.7.2012 9:10:08)

Same firme ne poznam, ampak za lepo frizuro višavca rabiš vsaj nekaj različnih nastavkov, da dobiš pošteno obliko, ampak ok, to ni nujno potrebno. Če je to aparat klasični za striženje bo njegova življenjska doba zelo kratka, ker je pasja dlaka debelejša in drugačne sestave in se klasični brivniki nenormalno hitro obrabijo. Če je to brivnik prav za živalsko dlako so pa pomembni kriteriji moč, pa čiščenje, pa glave naj bodo snemljive, ker so prav tako potrebne brušenja na vsakih toliko striženj. Jaz sem nekaj časa imela Moser brivnik, ki je zadoščal za domače potrebe, pri čemer sem uporabljala brivne glave od Osterja, ki je bolj kvaliteten, pa paše na Moser brivnike. Zdaj ima pa kakšni 2 leti Osterjev brivnik neko boljši, ker strižem tudi druge pse, ne samo svoje. Cena striženja je pa res tam nekje kot je MioBambino napisala [sm=smiley1.gif]




scorpiogirl -> RE: Zoofari- aparat za striženje psov (19.7.2012 19:10:15)

No, mi smo ta aparat danes kupili [sm=smiley1.gif] sicer ga ne nameravamo uporabljat zelo pogosto pa za prav natančno friziranje (rabim en aparat za mačko, ki ima dolgo dlako in se ji pozno spomladi ponavadi začne vozlat. Ne pomaga nič drugega, razen da vozle odstrižemo - če jih razčešemo, se toliko časa liže, da se spet zavozla).
Seveda smo aparat že sprobali (bi ga nesla nazaj, če ne bi bil ok) in moram pohvalit, res lepo striže, ima pa kar ene par nastavkov zraven, tudi za stransko stopničasto striženje. Ni pa glava zamenljiva, ampak za tak denar se to tudi ne more pričakovati [sm=smiley1.gif]




Brinčika -> RE: Zoofari- aparat za striženje psov (15.9.2012 19:31:13)

Samo da vam povem svoje mnenje, sem ga takrat kupila, je bil 16 eur in nepričakovano dobro striže. Ostrigla sem ga , res pa je da si moraš vzet čas za oblikovanje - striženje glave in ostalih podrobnosti, za celega skupaj sem rabila uro pa pol ampak se je splačalo. Saj sem ga kar nekaj let sama strigla in trimala , ampak potem nisem imela več časa pa sem ga raje peljala frizerji. Tako da so me še ostali kar pohvalili kako je lepo ostrižen.




Stran: [1]