Bolniška očeta v času porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


**Tinkara78** -> Bolniška očeta v času porodniške (23.7.2012 17:19:48)

Trenutno sem na porodniški in sicer imam tri mesece starega otroka. Čaka me operacija in s tem povezana hospitalizacija.

Zanima me, če je katera bila v tej situaciji pred kratkim, kako rešiti varstvo otroka zaradi katerega sem na porodniški na papirju za očetovo službo. Druge možnosti varstva otroka v tem času nimam. Otroka ne dojim.

Ko bom hospitalizirana kaj pripada očetu? Nega za otroka?

Pozneje ko bo potrebno okrevanje oziroma popolna odsotnost mame kaj v tem primeru? Nega zakonca, nega otroka ali gre za posebne odločitve s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje?

Upam, da je vprašanje razumljivo. Radi bi se vsaj okvirno pripravili glede papirologije.

Hvala.





petea -> RE: Bolniška očeta v času porodniške (23.7.2012 18:28:23)

verjetno v času, ko boš ti na bolniški, gre lahko oče na porodniški dopust




2.2. -> RE: Bolniška očeta v času porodniške (25.7.2012 9:38:38)

bila v podobni situaciji....in če se hočeš papirnato vojsko moraš ti prekinit porodniško in ti greš potem na bolniško mož pa na porodniško.....moža pa ne pripada bolniška zate ali za skrb otroka.sama sem bila na nujni operaciji ko je bil otrok star 2m in okrevala po operaciji prav tako 2-3m -če bi bila v službi bi bila toliko časa na bolniški. nisem pa spreminjala papirjev ker sem si mislila da ni nič hujšega in bom za 2t dobra a žal ni vedno tako




**Tinkara78** -> RE: Bolniška očeta v času porodniške (25.7.2012 13:04:19)

Smo že ugotovili, da glede na trajanje situacije ne pride nič drugega v poštev kot, da gre oče na porodniško[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Nega za otroka ne pripada, ker je otrok zdrav. Nega zakonca je 7 dni na leto. To pokrije samo bolnišnične dni odsotnosti. Kje je pa še čas okrevanja ko ne smem skoraj nič.

Sem probala danes nekaj urediti papirje pa ne gre vse po planu. Moja osebna zdravnica je na dopustu, nadomestna mečka nekaj. Jaz pa rabim vsaj okvirno pripraviti papirje do petka oz. ne ven kak jih bo urejal oče z otrokom v naročju[sm=smiley13.gif], pa še jaz bom rabila podporo v bolnišnici. Upam, da v ponedeljek dobim še kak dan fraj pri zdravnikih, čeprav komaj čakam, da se vsega rešim[sm=smiley13.gif].




Stran: [1]