Kontracepcija - intrauterini sistem (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


Nelly 27 -> Kontracepcija - intrauterini sistem (6.9.2005 18:05:59)

Pozdravljene,

Zanima me, če katera pozna kontracepcijo - intrauterini sistem. Baje neka nova zadeva, ki je pravzaprav maternični vložek, vendar plastični in ima neke hormone. Ali je kateri poznano kako se obnese, kje to prakticirajo in koliko stane?

Zanima me tudi kakšno kontracepcijo ve uporabljate in kaj je najboljše po porodu, če ne želiš vsaj štiri do pet let ponovno zanositi?

Vnaprej hvala za odgovor, Nelly




valči -> Kontracepcija - intrauterini sistem (9.9.2005 22:58:22)

O Mireni sprašuješ.Jaz jo imam vstavljeno že pol leta in sem kar zadovoljna.Le vmesne krvavitve me motijo.Če te karkoli zanima,ti bom odgovorila.




Marjana-5 -> Kontracepcija - intrauterini sistem (15.9.2005 22:19:43)

Valči,

daj napiši kaj več o tej Mireni, saj je že takoj bilo postavljeno vprašanje po več informacijah. Mene tudi zanima:

ali imaš potem menstruacije,
kdaj to lahko dobiš,
koliko stane,
ali so kakšni stranski učinki,
ali so za 5 let ipd. skratka čimveč informacij.

Hvala vnaprej za odgovore in lp!




katarina j. -> Kontracepcija - intrauterini sistem (16.9.2005 18:28:55)

Jaz mam Mireno ze en mesec. Kupis jo v lekarni, stane 33.000 sit, vstavi ti jo ginekolog v 5 minutah-nic ni bolece, vsaj pri meni ni bilo, je pa res da sem bila 6 tednov po porodu pa je rekla ginek. da imam maternicni vrat se lepo odprt. Slisala sem vse super o Mireni-tudi tu na forumu od nekaj zensk. Nisem imela nobenih bolecin za enkrat, me pa malo moti ta krvav izcedek, ki ga imam se vedno , ne vem zakaj? Sem ravno v pon. mislila poklicat ginek.
A je mela še katera tako dolgo po vstavitvi krvavitev?




Grascakinja -> RE: Kontracepcija - intrauterini sistem (24.9.2005 22:09:27)

Tule boš našla vse o Mireni:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=21421&t=21090#reply_21421 
upam, da link deluje, če ne pa skopiraj v ukazno vrstico.




Gina -> RE: Kontracepcija - intrauterini sistem (24.9.2005 22:30:46)

Jaz imam mireno eno dobro leto. Vse življenje imam že težave zaradi obilnih in zelo dolgih menstruacij. Vse živlujenje so mi trajale od 10-14 dni, včasih tudi več. Po mireni so krvavitve tako šibke, da bi lahko imela cel dan samo en vložek, tako malo je krvavitve, trajajo pa še vedno toliko, kot prej moje. Se pravi 4 dni packa, 2 dni malo teče in spet 5 dni packa. Nič manj kot prej, ampak tudi nič dlje. Boli me čisto nič in me po nobenem porodu tudi ni, z mireno ali brez. Če vse skupaj seštejem, je meni z mireno kar precej ugodno. Nič več ne krvavim kot bi me klali, tisto trajanje pa je pač tako kot je, in je bilo že prej, samo fejst močni hormoni bi ga spremenili, teh pa nočem. Pa še zaščito imam, me ne skrbi vsak mesec. Vredno svojega denarja. Mislim pa, da kar nekaj ženskam packa. Če te to preveč moti, če imaš svoje M šibke in če ne trajajo dolgo, potem te bo motilo, če pa imaš M dolge in močne, potem je pa mirena super.




lucios -> RE: Kontracepcija - intrauterini sistem (5.10.2005 8:38:58)

Živjo!
Tudi jaz imam že eno leto Mireno, pa se počutim fantastično.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Menstruacije nimam oz. vsake toliko časa malo enodnevnega packanja. Krčev nimam, tud otekam ne, skratka ful sem zadovoljna z njo. Stala me je 30.000 sit, gin. mi jo je vsavila v 5 min, brez bolečin, ker je bilo 6 tednov po porodu. Fino je to, ker si stalno zaščitena (do 5 let), ni ti treba skrbet, da ne bi pozabla vzet tableto... skratka, jaz sem zelo zadovoljna z njo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LP, Lucios




Stran: [1]