Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


Felicita -> Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.8.2012 18:16:15)

Mene pa zanima, kako vam uspe shujšat tistim, ki imate fiksen obrok v službi, po domače da jeste v menzi. Pri nas je sistem ali ješ v menzi ali pa za prehrano ne dobiš nič; izbira je kakršna je, tko da se mi zgodi da ob 10ih zjutri jem dunajca. Izbire je sicer nekaj, ampak vse je menza hrana tko da kakšne hudo zdrave izbire tudi ni. Hrana je seveda precej mastna, močnata, ... in hkrati edini pameten obrok ki ga pojem do pozno popoldne, ko lahko jem 'kosilo'.
kakšna ideja?




josephine27 -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.8.2012 19:16:48)

že zelo dolgo nisem jedla v menzi. na tvojem mestu bi vseeno jedla tam, ampak bi pojedla recimo samo polovico obroka oz porcije, ker znajo biti kar konkretne. pa potem ko prideš domov še eno lahko kosilo. za večerjo pa samo kaka malenkost napr. jogurt.




taška30 -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.8.2012 19:39:27)

Jaz bi pa raje kot pol obroka pojedla "ločen" obrok, torek en dan le meso in solato/zelenjavo, drugi krompir/riž in solato.
Men se ločevanje po obrokih ful obnese, ne glede na kr orenk količine, ki jih pojem, kile počasi lezejo dol oz stojijo, kadar imam teden nutelle npr ... Čoko odvisnica pač, sem jo sposobna pojest raje ne povem koliko.
Ampak jaz sem se prepričala, da je nutella v redu, ker nima praktično nič beljakovin, torej po definiciji ločevanja ne redi.[sm=smiley36.gif]




dayya -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.8.2012 22:07:11)

Se strinjam s Taško30, jaz bi tudi ločevala meso +zelenjava, škrob+zelenjava, OH+zelenjava
za zajterk seveda predno greš v službo ali če imaš možnost takoj ob prihodu v službo pa sadje ...
pozno popoldan ali zgodaj zvečer pa bi večerjala tako če sem v službi meso bi ga tudi doma, ali če sem v službi škrob bi ga tudi doma ...tako gredo kile še hitrej dol ... če pa želiš samo obdržati obstoječe kile pa ločuj samo med obroki ne na dan.
Aja pa veliko tekočine in gibanja ne škodi




liliana -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.8.2012 22:08:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Mene pa zanima, kako vam uspe shujšat tistim, ki imate fiksen obrok v službi, po domače da jeste v menzi. Pri nas je sistem ali ješ v menzi ali pa za prehrano ne dobiš nič; izbira je kakršna je, tko da se mi zgodi da ob 10ih zjutri jem dunajca. Izbire je sicer nekaj, ampak vse je menza hrana tko da kakšne hudo zdrave izbire tudi ni. Hrana je seveda precej mastna, močnata, ... in hkrati edini pameten obrok ki ga pojem do pozno popoldne, ko lahko jem 'kosilo'.
kakšna ideja?


Jaz sem shujšala na tak način v času študija.....sem vsak dan jedla kosilo v menzi....za zajtrk sem pojedla kak jogurt in en ali dva prepečenca, pa drugega nič.....shujšala sem takrat 15 kg.....sicer sem rabila za to več kot leto dni....zredila se pa potem 15 let tudi nisem, ker sem s takim "tempom" nadaljevala in jedla tudi v službi po oštarijah....no, zredila sem se potem doma, na porodniškem, ko se nisem prehranjevala v menzah in gostilnah.....in še zdaj počasi spravljam kile na tisto idealno raven, še malo pa bom uspela....[sm=smiley36.gif] pa gre bolj počasi, kot pred 15 oz. 20 leti.....EMŠO pač....




Najaa -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (22.8.2012 9:22:37)

Pred leti, ko sem prvič šla na ločevalno in sem delala v vrtcu, sem brez problema shujšala, ker je vsak dan bilo kaj kar sem lahko jedla. Jaz bi pač ločevala na tvojem mestu.




tofsi -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (22.8.2012 19:01:48)

Jej normalno, ne ločuj. Povečaj fizično aktivnost (1 ura vsaj 5xtedensko). Če imaš možnost pojdi v službo peš ali s kolesom. Vglavnem pokuri malico....




TomTaylor -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (24.8.2012 15:18:03)

Načeloma ni problem v tem, kaj ti ješ ob 10.00 vsak dan, ker to do večera vsekakor pokuriš vse neglede na delo ki ga opravljaš. Večji problem je to, kaj ti potem ješ še doma in za večerjo. Jz bi se na tvojem mestu v službi kar dobro najedla, oz. normalno najedla, izločala bi pa le ocvrto hrano recimo. Zreducirala bi pa tisto, kar potem ješ še kasneje v službi in doma.




NočnaLučka -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (2.9.2012 13:23:32)

Mislim, da pri hrana v menzi ni problem samo iz vidika hujšanja, ampak predvsem iz vidika zdravja (trans maščobe, prevelike količine soli, ojačevalcev okusa...) - vse, kar vpliva na srce, žile itd. Sama pa si ne moreš prinesti obroka v službo? Če ne, bi probala pojesti najmanjši greh, ločevala ne bi, saj telo potrebuje vse hranilne snovi in s tako hrano nikakor ne moreš vsaj približno zdravo ločevati. Pa začni telovadit - zaradi hujšanja in boljšega počutja, pa še malce boš omilila negativne posledice hrane iz menze.[sm=smajl.gif]




brezka -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (21.9.2012 17:30:26)

Meni je zaradi tega, ker se ne morem nekih urnikov za hujšanje držat všeč montignacova dieta, ki ti ne narekuje kaj jest in kdaj, ni treba ločevat, avtor ne zavaja, pove tko kot je .. tu pa lahko prebereš prevod njegove knjige: "jem, torej hujšam"




Poka -> RE: Hujšanje s 'fiksnim' obrokom (15.10.2012 9:25:45)

Mi imamo isto - ni plačane malice pa moramo jest v menzi. pa ni izbire in hrana je zanič...

V bistvu odvisno - če se resno lotim hujšanja, res striktno, potem pač ne jem... In imam svoje zraven. Druga možnost je, da ne pojem vsega - pri nas je itak malo... retja je, da nesem kosilo mojemu domov, ki mu ni problema.... (s tem da jaz nisem za nezdravo prehranjevanje niti pri suhih...).

Ločevanej živil it ne bo preveč pomagalo... Edino to, da ker nečesa ne poješ, je manj po kalorijah.

Imaš še eno možnost - da si malo izbirčna. Pa pojem npr. sam solato. Dunajc - ful maščob... Pražen krompir, ful maščob, fuj...

Drugače sem jaz v prvi fazi hujšanja tudi jedla tu in tam dunajca, ampak manj... Sem si preračunala, da je bilo po kalorijah isto, kot če bi hujšala - npr. 300 kcal na obrok. Res je to bilo zelo malo potem :) Kakšen košček. Potem uogtoviš, da je bolje pojest več zdrave hrane :) Drugač ti gre na jok... [sm=smiley36.gif]




Stran: [1]