RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 11:56:16)

Nuhalno lahko opravljaš KJERKOLI! A ti si jo mislila pri svojem izbranem G? Ker po mojem ravno zato nateguje, ker misli, da ne bo šla nobena nikamor drugam. Daj poglej malo po netu cene, boš videla, da tole ni ok. V Lj (ki je kao draga) je, meni se zdi, najdražja nuhalna okoli 90 EUR (pri dvojajčnih dvojčkih).




leilla -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:08:10)

To je pa res visoka cena za nuhalno. Tako kot ste napisale - mislijo da ne boš šla drugam in postavi visoko ceno. Poglej malo še okrog pri drugih.
Jaz sem rodila naravno, v MB.




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:23:39)

Jst sm s Krasa in imam tam ginekologa,
tako da imaam namen rodit v postojni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
če mi bo pa rekel naj grem v ljubljano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
mi drugega ne preostane kot da grem tja

pa nekma drage so te NS, jst sm bila pri dr. Reševi v Dravljah,
in je bilo 60€ in z CD-jem pa 75€, čeprav ne vem kaj bi z CD-jem,
sva želela samo slikco, ki jo lahko vedno pogledaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:26:31)

leilla veš me pa zelo zanima če dojiš, al
hraniš po steklenički.
Jaz si zelo želim dojit, pa ne vem kako mi bo to uspevalo.
Imaš kakšen nasvet?




ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:29:12)

Hvala punce! Sem preverila na internetu..tu še je potrebno zraven doplačati cd in to 35€. Torej že pridemo na 155 kar pa je absolutno preveč! Najverjetneje se bom naročila nekam drugam, nevem kako pa je potem..samo javim svojemu G da sem opravila drugje in odnesem tja izvide al kako? Ve morda katera?




napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:31:34)

krysta ja seveda, saj če si s krasa, imaš pa res najbližjo postojno. Jaz sem ravno vmes, med po in lj, zato se lahko zmišljujem [sm=smiley36.gif].
Ja res so kje drage tele NS, zato je fajn, da se pogledajo cene, preden se naročiš. Jaz sigurno ne bi šla nekam, kjer mi drugega otroka računajo (HB je to redko), vsekakor pa mi je glavna strokovnost. In kdor želi zaslužiti pri otročkih, ta zame definitivno ni strokoven. Jaz sem tudi hotela iti v Dravlje k dr. Pušenjaku, pa je žal na dopustu, zato grem zdaj v porodnišnico k dr. Premru Sršenovi.




napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:34:43)

Ja Ancika, svojemu G samo poveš, da greš na NS drugam in mu ob naslednjem pregledu pokažeš izvide. Itak ti rezultat vpišejo že na nuhalni v materinsko knjižico, sploh pa nuhalna ni obvezna preiskava, zato tvojega G čisto nič ne briga, kje jo boš opravljala oz. če jo sploh boš. CD-ja pa nikjer ne rabiš vzet, je res čisto brez veze, kot je Krysta napisala, glavno je, da imaš slikico za pogledat [sm=smiley27.gif]




ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:35:18)

Kolikor gledam na netu zdaj, je najceneje v Velenju. Za dvojčke 60€, slike zastonj, cd 10€. To še je kar ugodno, glede na trenutno situacijo. Bom še danes poklicala in preverila kako je z tem...




ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:36:12)

Hvala napalmica! Ti imaš zdaj kmalu ns ne?




napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:36:58)

Ja to bo kar prava cena [sm=jezicek.gif] jaz imam ns 9.7., komaj čakam!




leilla -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 12:45:48)

krysta dojila sem dober mesec, potem pa je žal zmanjkalo mleka. Zelo priporočam pomoč mamicam - pri čiščenju stanovanja oz. hiše, kuhanju, pri pranju perila ... Namreč nabere se toliko enih obveznosti, če si sam oz. nimaš nikogar, kateri bi bil vsaj na začetku zravn tebe čez dan. Jaz sem lepo dojila oz. si črpala (ker sta v bolnici že dobile dodatek in sta bile malce lene, ker sta vedele, da bo prišla flaška še na koncu) dokler je bil moj doma. Ko je pa šel nazaj v službo pa je bil en kup stvari (brez čiščenja stanovanja in kuhanja), da enostavno telo sčasoma začne samo producirati manj mleka (od napora, stresa ...). Potem si sam za vse - previjanje, hranjenje, čiščenje flašk, previjanje, hranjenje, čiščenje ... Zdelo se mi je, da saj druga ne delam kot previjam in ju hranim :) Pa jaz sem bila še celo nosečnost na bolniški, ležanje, tako da je tudi to bil šok za telo, da sem potem kar čez noč morala biti na nogah cel dan. Tako da smo potem po dobrem mesecu dni pristali ni AM. Glavno mi je bilo, da sta dobili vsaj na začetku. Priporočam pa blazino za dojenje, je lažje dojenje in lahko dojiš tudi oba. Je fajn če natreniraš hranjenje obeh naenkrat, ker npr. pri meni je ena jedli 3/4 ure, potem sem si oddahnila 5 min, potem je druga jedla 3/4 ure. Potem sem pol ure mela zase (da sem se stuširala, najedla ...), potem pa jovo na novo - previt in hranit. V bolnici je bil največji napor. Doma je bilo potem dosti lažje vse. Tako da če bo katera imela v bolnici krizo naj se ne vstraši, doma bo dosti lažje.

Tak da zelo priporočam pomoč, ne se je branit :)




ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 14:19:16)

Sem podrobneje preverila stvari..Švogorca pravi da tu v rogaški je zato tako drago, ker ima sodobnejšo opremo, so ji v CE rekli ko je prinesla slike, da ima kar novejšo tehnologijo. Pa sem vseeno poklicala v Velenje, kjer je bila sestra zeeelo prijazna, me je naročila, in je cena 60€ za oba. Tako da sem fajn zrihtala. Hvala napalmica še enkrat!:))




napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 14:52:47)

Ancika12 super!!! Za razliko v ceni boš pa lahko malima pobalinkotama nekaj lepega kupla, ali pa sebi [sm=smiley1.gif].
Veš kaj, tehnologija gor ali dol, dober UZ mora imeti vsak, ki dela nuhalno, računalniški program, kamor se vnese podatke, pa tudi, vse je licenčno, tako da sigurno ni neke razlike v kakovosti, verjemi mi. Veliko pa je tudi pomembno od preiskovalca, torej zdravnika, ki ti nuhalno dela. Ziher si se prav odločila!

Leilla se strinjam, nikoli ne smemo biti preponosne, da prosimo za pomoč. Škoduješ lahko edino sebi in otročkom. In z dvema je veliko dela...
Jaz si bom blazino za dojenje verjetno kupila že med nosečnostjo, pravijo da je fajn za ležat, ko imaš ogromen "bauhi" [sm=smiley36.gif], pa še potem prav pride.




latka -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 19:54:47)

Jaz sem za NS plačala 60 evrov, dobila sem še slikice zraven. Nosim pa dvojajčne dvojčke.
leilla in krysta, kdaj sta začeli s nakupi opreme in oblekic(št. velikosti ), pa s opremljanjem?
leilla, ti ju imaš skupaj v posteljici ali vsako posebej?




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 20:28:07)

ker sem bila v strahu, da bom pristala z ležanjem v kakšni
bolnišnici, alpa da bom prej rodila, nisem želela preveč obremenjevat
mojega s temi zadevami, sm nabavla prej še eno postelco,
pa lupinci v eni komisijski trgovini v novi gorici, blago rezerviraš preko
interneta in jo je šel moj iskat, če ti ni všeč pač ne vzameš.

oblekce mi je posodila svakinja, in mama je kupila dekice in
kompletke pa par bodijev. pa še ene majčke je dobila na kašči od
naju z bratom in rjuhe - joj so tako lepe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mama ni želela da veliko hodim po trgovinah in da raje doma počivam

zdej na koncu pa še voziček, pa še tega sva prevela, ko sva
bila na pregledu v LJ

to je tako lepo gledat, pa še vsak ko pride na obisk
prnese kej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




leilla -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 21:03:05)

latka z nabavo opreme in oblek sem jaz začela zelo pozno - dejansko je moj zadnja 2 meseca vse nabavil, ker sem jaz bila v bolnici. Sva iz bolnice kaj naročila, pa po telefonu komunicirala kaj kje kupiti, kaj kje sestaviti, postaviti ... Oblekce sem jaz nabavila najmanjšo št. 45 oz. 47 (odvisno katere znamke je) in so prišle zelo vredu. Sem že obljubila, da bom poslikala vse cunje, ker se je res že veliko nabralo, vse lepo ohranjeno in novo in mi je škoda, da bi to stalo v škatlah. Če katera rabi blazino za "trebuh" in dojenje jo ne rabimo več :) Nekaj opreme imam na bolhi pod vzdevkom leilla3 (če katero slučajno kaj zanima).
Imava pa vsako v svoji posteljici že od vsega začetka. Zvečer ko se najesta še malce počivata v dnevni, potem ju dava v posteljici in zaspita sami. Nikoli ju ne uspavava na rokah. Niti nista radi na rokah.




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 21:42:51)

leilla no upam, da bom tudi jaz dojila čim več časa,
saj mi drugi kr pomagajo pri hišnih opravilih že sedaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
in se bom potrudila da bo šlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] vsaj par mesecev
kako je gre dojenje obeh hkrati? vsako na svojo dojko?

jst sm se tudi odločila, da bosta vsak v svoji posteljici za čez noč,
čez dan pa v vozičku alpa, bom na tla ker prštimala.
Kako jih imaš ti čez dan?




leilla -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 21:54:56)

dojenje obeh hkrati - blazino daš okrog sebe in na vsako stran daš enega ležat proti notranjosti. Je pa fajn potem, da vsako dojenje menjuješ - enkrat enega na eni strani, enkrat drugega.
Čez dan sta v dnevni - al na kavču (dokler se še ne moreta skobacati iz njega) ali na tleh. Na tleh imamo vse igrače in igralni lok, kjer je več prostora. Pa na tleh pridno telovadimo :) Na kavču sta pa vedno po hranjenju. V vozičku čez dan nočeta biti, razen če smo zunaj. Ko pridemo domov in dam voziček v stanovanje se v roku par min zbudita in morata ven :) Pa zjutraj ko se pokaže svetlo skozi okno je to znak, da adijo spalnica, moreta v dnevno :) Saj po eni strani vredu, da veesta kdaj je noč in je potrebno spat in kdaj dan. Čez dan pa tako spita v dnevni - al na kavču, al na tleh.




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (27.6.2013 22:34:33)

ma zdej mi je to tako čudno, bo pa potrebno malo vaje pa bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
na vsako stran po enga jst na sredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tudi meni se zdi prav da vedo kdaj je dan in kdaj je noč,
in ravno z drugačnim okoljem to razumejo tudi dojenčki,
bom pa sprovala to na tleh, se daš zraven in jih še malo crtaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
lepo pa da ti zaspita kr same, ko jih daš v posteljco[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 11:18:31)

Joj kok je to fino, ko imamo že eno z izkušnjami, hvala Leilla [sm=smiley31.gif]
Krysta, ti nas pa tudi ne zapusti potem, ko boš rodila, da nam boš še ti lahko pomagala [sm=smiley1.gif]
Meni se vse skupaj trenutno zdi znanstvena fantastika [sm=smiley36.gif], čeprav ko sem zvedela, da bosta dva, po vsem tistem trudu dolga leta, sem pa rekla, da sem zmožna tudi štiri hkrati rihtat, samo da so! No, zdaj nisem več tako pogumna...[sm=jezicek.gif]




ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 11:40:34)

Ja hvala Leilla za vse te izkušnje,mislim da bodo vsaki prav prišle:) Če boš pa imela kaj časa pa le naloži gor slikce, kar imaš za prodati. Sploh za oblačila me zanima, kje si kupila tako majhne številke? Nisem nikjer v trgovinah zasledila tako malih razen v kiku mogoče...




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 12:01:54)

napalmica ma boš vidla, da boš zmogla tudi ti,
v življenju so ovire in jih premagamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
če je meni kdaj težko tudi sedaj, si pišem dnevnik
in papir prenese vse, tako se olajšam in se potem tudi
počutim dobro, kakšna solzica pa mora pritečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


ja res leilla, kje si dobila tako majhne številke,
jst imama 50 in naprej, sej še 50 verjetno potem
hitro prerasrejo




latka -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 12:57:59)

Jaz imam nekaj stvari še od sina, od št. 52 naprej, sem pa videla manjše št. v Kiku, C&A, pa tudi H&M ima.
leilla in krysta, a je vaju tudi kaj špikalo spodaj na sredini, mene včasih levo, pa desno, pa tudi na sredi me občasno, takrat me pa zgrabi panika, da se ne bi slučajno krajšal mat. vrat.
Počivam veliko, pijem Buscopan in Magnesol, pa vendar. Sem v 17. tednu, pregled pa imam čez 1 teden. Sem si pa naročila medenični pas, ker občutim širjenje medenice ravno pri sramni kosti.




krysta -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 13:39:44)

ja mene je tudi naokrog špikalo, to naj bi bilo zaradi
širjenja maternice, čeprav sem pila magnezij,
ma ti kr počivaj, čim več na levem boku priporočajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nam je v šoli za starše fizioterapevtka svetovala, da če že imamo
ta problem raje ne nosimo tega pasu, naj raje delamo vaje
medeničnega dna (prej keglove vaje)
in čim manj hoje po stopnicah




leilla -> RE: Dvojčki 2013 (28.6.2013 14:13:15)

kot je že krysta napisala - je zarad širjenja maternice. Spodaj med nogami pa je špikanje zarad širjenja med.kosti. To je čist normalno. Krajšanja mat.vratu se ne čuti.
Tudi nam je v mat.šoli svetovala počitek in ne hoje po stopnicah.

Jaz sem majhne številke naročevala na mothercare, next. Enkrat sem kupila par stvari v kiku, pa sem oprala kot vse ostalo in se mi je več kot pol stvari skrčilo tako, da jih nista nikoli imele oblečenih.
Jaz sem danes že nekaj poslikala, tako da upam, da mi če z vikend uspe naložit slikce.

Punce, vse boste zmogle. Naprej se je brezveze obremenjevat, kaj pa če ne bom zmogla. Ko bosta štručki "prišli" bo vse samo od sebe steklo.




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>