Reakcije na cepljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


aiya -> Reakcije na cepljenje (25.9.2012 11:17:45)

Se opravičujem, ker odpiram novo temo, ampak nisem nikjer zasledila debate o cepljenju...
Mi se namreč "pripravljamo" na cepljenje pri enem letu. Sem pa slišala že veliko zgodb o tem, kako hude reakcije naj bi imeli nekateri otroci po tem cepljenju...od odpovedi nog, do hiperaktivnosti, itd., itd.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s cepljenjem enoletnika - ali cepiti, ali še počakati (nekateri naj bi s tem odlašali celo do otrokovega 3. leta)?

Že vnaprej hvala za nasvete!




kindersurprise -> RE: Reakcije na cepljenje (25.9.2012 11:39:59)

Mi smo našega malega kričača cepili pri 13 mesecih, pa ni bilo nobenih (vidnih) reakcij.




majuška10 -> RE: Reakcije na cepljenje (25.9.2012 13:02:31)

zdravo
jaz zaenkrat ne poznam nobenega,kateri bi imel kakšno reakcijo na cepljenje (najbrž pa je možno),tudi naš 3letnik jo je odnesel brez problemov, imamo pa še 1letno punčko katera bo pa cepljena pod nadzorom zaradi tega,ker ima alergije (lahko pa da tudi ne bo)
če otrok nima kakšnih posebnih zdravstvenih težav, potem si lahko brez skrbi, vsekakor se pa posvetuj s pediatrom če te karkoli muči




IronSky -> RE: Reakcije na cepljenje (26.9.2012 10:00:32)

Debat o cepljenju je na spletu ogromno. Moje mnenje o tem je, da je treba zelo kritično vrednotiti prispevke z obeh strani. Na eni strani so zagovorniki na drugi pa nasprotniki, nekateri so pravi "verski fanatiki" [sm=zmeden.gif], pa res ne vem čemu, v ozadju pa je denar kot povsod...

Vmes smo pa starši, nekateri srečni, ker je njihov otrok zdrav in brez posledic, nekateri pa smo nesrečni zaradi posledic.

Tudi pri mojem sinčku cepljenja do 1 leta niso prinesla sprememb, potem pa se je začelo. Žal mi je, ker sem slepo zaupala pediatrinji, le-ta mi namreč ni dala navodil, priloženih dozi (kot jih dobiš v lekarni), kar bi moral vsak dobiti, ni povedala, na kaj naj bom pozorna, ko greva domov...

Da ne dolgovezim, če bi imela časovni stroj, cepljenja pri enem letu (pa tudi vseh ostalih), ne bi dovolila. Lahko tudi bolj podrobno opišem svojo izkušnjo, če kdo želi, sedaj pa samo nasvet - dokler ni starš povsem informiran in pomirjen z potekom procesa cepljenja (pred in po), odnosom s pediatrom, možnimi posledicami (+in-) in možno preventivo pred boleznimi, karakteristike bolezni proti katerim se cepi, zdravstvenim stanjem otroka, se lahko cepljenje mirno časovno prelaga, nikamor se ne mudi. Vem, da to zahteva ogromno časa in izobraževanja, vendar se definitivno splača.

Lep pozdrav vsem.





44gatti -> RE: Reakcije na cepljenje (22.2.2013 8:36:39)

Zivjo.
IronSky, a bi lahko opisala svojo izkušnjo? Našega 3-mesečnika smo cepili v ponedeljek in je opazna velika sprememba v razpoloženju/vedenju. Jokavost, razdražljivost, ponoči se zelo pogosto zbuja. To so vzorci, ki pred ponedeljkom jih ni bilo! Sem jezna in prestrašena. Pa naj mi prosim nihče ne reče, da je to slučajno, saj je otrok le tok star! Sprememba je preveč nenadna in velika!
Hvala za vsak nasvet/pojasnilo.




pridna_janja -> RE: Reakcije na cepljenje (22.2.2013 8:44:10)

od sestrične sinček je bil cepljen in že pol leta hodi z njem v lj na razne preglede ker je mali od takrat bolan ..... in vedno vročina 39 do 40 :(
IZVIRNO SPOROČILO: aiya

Se opravičujem, ker odpiram novo temo, ampak nisem nikjer zasledila debate o cepljenju...
Mi se namreč "pripravljamo" na cepljenje pri enem letu. Sem pa slišala že veliko zgodb o tem, kako hude reakcije naj bi imeli nekateri otroci po tem cepljenju...od odpovedi nog, do hiperaktivnosti, itd., itd.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s cepljenjem enoletnika - ali cepiti, ali še počakati (nekateri naj bi s tem odlašali celo do otrokovega 3. leta)?

Že vnaprej hvala za nasvete!





44gatti -> RE: Reakcije na cepljenje (22.2.2013 9:48:54)

:( revček!!!




pinky86 -> RE: Reakcije na cepljenje (8.3.2013 16:42:16)

http://www.sos-cepiva.si/index.html

SOS - Starši Obveščamo Slovenijo
Varna točka za neodvisno informiranje o cepljenju

Ta spletna stran je zatočišče za starše, bodoče starše, mlade in vse, ki potrebujete neodvisne informacije o cepivih, ne nujno skladne s katerokoli ideologijo ali doktrino. Dobrodošli, če potrebujete bodisi jasne informacije v slovenščini ali želite prebirati tudi medicinske znanstvene vire. Kdo smo? Aktivistično gibanje dobro poučenih staršev. Zakaj smo? Da razkrijemo pristransko obveščanje in manipulacije, da objavimo študije, ki jih dobro plačani ideologi skrivajo pred javnostjo. Kako delujemo? Javno, prostovoljno in zaradi zakonske represije anonimno. Nimamo sponzorjev, nihče nas ne plačuje.




Inda_T -> RE: Reakcije na cepljenje (10.3.2013 22:24:05)

Če ima otrok potrjene alegije in ga nameravajo cepiti 'pod nadzorom' to pomeni da se sami zavedajo da lahko otrok reagira na cepivo tako da je potrebno oživljanje (!!!!!). Jaz svojega otroka niti podrazno ne bi dovolila izpostaviti takemu tveganju. Saj me kar zmrazi pomislit, da bi zavestno tvegala življenje svojega otroka!!!!




Doll -> RE: Reakcije na cepljenje (10.3.2013 22:42:08)

Inda_T daj ne histeriziraj.
Vsak otrok,ki ima alergije ali pa je alergičena na določeno snov ga cepijo pod nadzorom.če pa ima otrok hudi življensko reakcijo ga pa nobeden ne cepi !!!
44gatti jokavost,razdražljivost je pač med stranskimi učinki cepiva-preberite si.Mine ...




Inda_T -> RE: Reakcije na cepljenje (10.3.2013 22:59:15)

Ne histeriziram. Samo pravim, da, če zdravniki sami ocenijo, da je potreben nadzor za cepijo, se sami zavedajo, da lahko pride do najbolj resnih komplikacij. To je meni dovolj, da se take ruske rulete s svojim otrok ne bi šla. Ampak to je samo moje mnenje, pač vsak dela po svoji vesti.




pinky86 -> RE: Reakcije na cepljenje (12.3.2013 16:02:22)

V navodilih tudi piše, da otrok cepiva ne bi smel prejeti, če je alergičen na katerokoli sestavino cepiva (in nekatere sestavine so močno alergene), vendar otroka prej nihče ne testira!!!!! Medicina pravi: Dajmo, pa bomo videli ... če pa že bo kaj, pa tako ali tako ne bo krivo cepivo [sm=zmeden.gif] ... Starši upajo: mogoče bo imel pa moj otrok ravno "srečo" [sm=zmeden.gif]

Tukaj http://www.sos-cepiva.si/dokumenti/PRIORIX.pdf so navodila k cepivu OMR (ošpice, mumps, rdečke) ob enem letu. Totalno svinjski koktajl (se opravičujem izrazu).

Cepljenje pod nadzorom, pa meni pomeni samo prenašanje odgovornosti.

Zaščitite svoje otroke pred cepivi, saj se sami ne morejo.




greti -> RE: Reakcije na cepljenje (14.3.2013 0:14:52)

Predlagam ogled predavanja Anite Petek Dimmer: Smisel ali nesmisel cepljenja (http://www.youtube.com/watch?v=YGxrmZx5R8I).

Menim, da moramo starši kritično gledati na cepljenje iz dveh vidikov: aditivov v cepivih in interpretiranja študij, povezanih s stranskimi učinki in statistik o cepljenju nasploh. Aditivi lahko povzročajo hude stranske učinke, medtem ko so študije lahko namenoma zavajujoče. Starši moramo biti pozorni tako na agresivno oglaševanje o varnosti cepiv s strani izdelovalcev kot tudi na malenkosti, ki nam jih vsiljujejo nasprotniki cepljenja in samega cepljenja ne zadevajo.




vesper -> RE: Reakcije na cepljenje (17.3.2013 0:20:04)

pinky meni ne odpre niti ene povezave, ki si jo ti prilepila [sm=zmeden.gif] Zdaj me pa nekaj še zanima. Lahko malo bolj podrobno opišeš zakaj naj otroke obvarujemo pred cepljenjem ali kako, me predvsem zanima? Pomeni to, da je recimo tvoje mnenje naj otrok ne damo cepit, ali naj počakamo do določene starosti ali kako... jaz sem sedaj malo izgubljena tukaj.
Namreč zanima me zato, ker nas čez 14dni čaka prvo cepljenje. Stari bomo 3 mesece in zdaj sem v dilemi, ker je toliko polemik o tem cepljenju in necepljenju otrok [sm=zmeden.gif]




pinky86 -> RE: Reakcije na cepljenje (18.3.2013 18:25:09)

Vesper, mogoče nimaš programa, ki bi odpiral tovrstne datoteke (Adobe reader je za branje pdf. dokumentov), drugače pa spletno stran vtipkaj v google pa jo boš tudi našla - verjetno si jo tudi že ;)

Ja, to sem mogoče malo dramatično napisala, ampak me moti, ker nekateri gledajo samo enostransko in pišejo, da bi morali otroke zaščititi pred nami starši, ki jih ne želimo cepit, ne vedo pa zakaj smo se tako odločili. Vsekakor je starš odgovoren za svojega otroka in določa o vsem, kar se ga tiče (tudi glede prehrane, vere - ob kar se nihče ne obrekuje, ob cepljenje pa, ker se sklicujejo na čredno imunost, ki sploh ne obstaja in tudi če bi, ne bi zagotavljala popolne zaščite, ker cepiva v večini niso učinkovita, še posebej pa niso varna in zatorej niso vredna tveganja. Seveda pa moraš prevzeti odgovornost tudi za odločiev za necepljenje, kar pomeni, da skrbiš za ustrezno prehrano otroka, za varno in ljubeče okolje, s čimer bo tudi njegov imunski sistem dober in se bo sposoben spopadati z virusi in bakterijami, s katerimi se bo srečal. Zdravo in uravnovešeno telo sploh ne more zboleti, ker je dovolj močno da se obrani vseh infekcij (tudi hujših!). Jaz sem se odločila, da svojih otrok ne bom cepila in vem zakaj. Po vsem kar sem prebrala sem ugotovila, da je veliko več verjetnosti, da utrpi posledice po prejemu cepiv, kot pa če preboli določeno otroško bolezen, kjer zapletov pri predhodno zdravh otrocih ni. Verjetnost, da bo zbolel za drugimi infekcijskimi boleznimi proti katerim še cepijo (hepatitis b, tetanus ...) pa je praktično nična.

Za necepljenje se ne odločajte kar tako, preberite si kaj, pogovarjajte se, izobražujte se v tej smeri ... obstajajo predavanja, odlične knjige, spletne strani ... lahko še kaj priporočim če želiš/te.

Vesper, konkretno za vaš primer pa svetujem, da odložite cepljenje do otrokovega enega leta (temu so pediatri večinoma naklonjeni) in si v tem času pridobite več informacij. Potem pa boste videli kako in kaj.




Inda_T -> RE: Reakcije na cepljenje (18.3.2013 21:43:54)

Joj, tudi nas čaka jutri tretje posvetovalnica, kjer je predvideno cepljenje za malega.... Pa resnično upam, da mi bo zdravnico uspelo rpegovoriti da zavlečemo s tem cepljenjem... Ker več kot berem bolj me je strah...




vesper -> RE: Reakcije na cepljenje (18.3.2013 22:49:34)

jaz sem se odločila. Mi ga zaenkrat cepit NE bomo dali. Inda_T svetujem ti, da si prebereš članek na povezavi, ki jo je delila pinky. Predavanje ki ga ima strokovnjakinja Anita Petek Dimmer. Mene je definitivno prepričala. Vzami si čas in preberi, pa se boš potem lažje odločila kako in kaj...




44gatti -> RE: Reakcije na cepljenje (20.3.2013 8:36:32)

http://www.rtvslo.si/zdravstvo/starsi-ki-ne-zelijo-cepiti-svojih-otrok-verjetno-ne-bodo-vec-kaznovani/304288

Ali ste prebrali članek?

"Civilno družbene organizacije, ki nasprotujejo obveznemu cepljenju, so v preteklem desetletju skušale odpraviti obvezno cepljenje z oceno ustavnosti. Vendar so bili ustavni sodniki mnenja, da imajo koristi obveznega cepljenja za širšo skupnost večjo težo kot poseg v pravice posameznika.

Tokrat pa so nekdanjemu in najverjetnejšemu novemu ministra za zdravje Tomažu Gantarju predlagali spremembo zakonodaje, da se tistih staršev, ki svojih otrok nočejo cepiti, več ne bi oglobilo. To je bilo očitno uslišano, saj so nam na ministrstvu za zdravje pojasnili, da se poleti pripravljajo zakonske spremembe na področju obveznega cepljenja, s katerimi naj bi odpravili kazni za starše, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bi želeli cepiti svojih otrok"


[sm=bravo.gif]




Lelly28 RR -> RE: Reakcije na cepljenje (29.7.2021 21:35:13)

reakcija je običajno mile oblike, več o sestavi cepiv pa na https://sestavacepiva.si/obvezna-cepiva




Stran: [1]