RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Tija01 -> RE: Junijke 2013 (28.2.2013 20:41:15)

Zdaj sem se prav od srca nasmejala, čeprav to ni dejansko nič smešno [sm=smiley36.gif] Ja URSONOK bo verjetno že res tako držalo, vsaka ti čast te prav občudujem, dva otročka doma en še v tebi! Res si občudovanja vredna!

Da še malo napišem glede masaže, res prav prija v tem času, si jo kar privoščim vsaj vsake tri tedne, odvisno ali masaža celega telesa ali pa samo križa. Mhm odgovarja masaža meni in [sm=duda.gif]!

lep večer še naprej!

anja.anja -> ali sem morda noseča? (28.2.2013 21:06:44)

lep pozdrav imam vprašanje..zadnja menstruacija je bila 20.1.2013 in vedno imam redne menstruacije vendar danes menstruacije še vedno ni je morda mogoče da sem noseča jutri zjutjraj bom še enkat naredila test prvi je biu malce strgan na tistem delu ko bi mogla biti druga črtica...hvala za odgovore lep pozdrav

dvojčica6 -> RE: ali sem morda noseča? (28.2.2013 23:38:50)

anja.anja zjutraj bos garant vedela [sm=smiley2.gif]

uf js sm danes letela povsod...ena pa druga trgovina pa posta...bleh, ti kar zmanjka energije, pa guzva, toplo povsod... je bil pa danes pri nas prvi pomladni dan ze zgleda...toplo, soncek...je prav pasalo zjutraj martinckat s tamalima pa se eno prijateljico...no, ko smo pa sle v trgovino so se vsi trije otroci zaceli nekaj cmihat in cmerat in sem kar videla ljudi, kako zavijajo z ocmi...ah, kaj me se caka, ko bom moje tri kdaj zvlekla v trgovino [sm=smiley13.gif]

ursonok, se popolnoma strinjam..cimmanj gledat, kaj mislijo drugi...pravijo, da je to ena izmed tistih stvari, ki jih obzalujes, ko si star in gledas nazaj na svoj lajf...no, js ze z[sm=smiley13.gif]daj obzalujem toooliko situacij, ko sem odlegla nekemu druzbenemu pritisku...ampak, ok, nekateri so bolj samozavestni, nekateri malo manj in si morajo samozavest sele zgraditi.. kar se tice otrok... uf, js sm nora na moje male...kot vsaka mama... in priznam, vcasih bi bilo bolje, da jih dam komu v varstvo..ker to je terapija za starse... do zdaj nisem:-)sicer sploh mela te moznosti, ker nasi nonoti vsi delaj, ampak zdaj pa je tasca malo vec doma in gresta vsak dan dol za par uric... in paaaase [sm=smiley36.gif] na morje pa si sploh ne morem mislit, da bi sla brez njih...poznam pa kar nekaj parckov, ki tsko pustijo otroke pri svojih starskih in gre posebej na dopust...kaj pa vem... ni zame, mogoce pol, ko bomo tastari totalno out in no way, da gremo z vami na morje [sm=jezicek.gif]

zelezo...meni je tut vedno zelezo predpisla, ko mi je padlo pod 110... ker se zaloge namrec zelo pocasi filajo, pa se dojenje tut ne primpomore k izboljsanju, je boljse, da zdaj spravis tam vsaj do 120... drugi in tretji trimester tudi zahtevata ful zeleza... najboljse je s hrano, samo absorbcija je ponavadi problem, zato so dobri dodatki...js sm pila tablete Hematopan v prvih dveh N, ker mi je drgac kar slabo delalo...pa Legofer tut hvalijo, da hitro zboljsa zadeve....in ja, vitamin c zraven obvezno!

matr sm se razpisala [sm=smiley36.gif] lepo, mirno noc vsem!

anja.anja -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 8:24:55)

no pa vam kar povem pokazalo je samo eno črtico M pa še veddno NI...[sm=zmeden.gif]

dvojčica6 -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 8:49:58)

uf zdej sm vidla, da si verjetno pod napacno temo dala to vprasanje [sm=smiley1.gif] anja nisi noseca, le m ti malo zamuja...ce delate na bebiju se tonrado zgodi, po moje malo psiha vpliva na vse skupaj... ce bi bila noseca bi ti test ze pokazal... srecno!

vilincek -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 10:44:51)

Vidim, da ste ful pridne. Tale RR vcasih res steka.

Imam pa zelo dobro novico. Nas Rok je v cetrtek shodil in ko me je poklicala dopoldne varuska, sem spet mislila,da ima vrocino. Pol pa rece,da se mali sprehaja po dnevni in kuhinji in da se mu ful fajn zdi in se smeje. Bi najrajs kr sla iz sluzbe. Zdej je skos na nogah in je kar cudno, ko pride sam za tabo v sobo ali kuhinjo.

Glede spanja je itak od otrok odvisno. Ne smete obupat. Pri nas psimo tudi po 12 ur skupaj, vcasih pa se zbudi ob 4 in zaspi nazaj.

Jaz za zelezo prakticiram sirup Eisenblut plus in pa prehrana. Na okus se pac navadis. Zame je boljs kot tablete.

ursika_ursi -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 11:02:08)

Uuu, tale RR mi je pa danes ekspresno odprlo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Vidim, da ste se precej razpisale na temo straši, otroci in ločen dopust. Jaz pravim, kakor komu paše. Sama sem se nehala ozirat na komentarje drugih in me tudi ne boli več, če ima kdo kaj čez mene povedat- jaz že vem zakaj delam nekaj tako in tako in ne drugače. Vidim pa, da je ogromno takih, ki jih zelo skrbi kaj si mislijo drugi ljudje, že naprimer moja mami. Ja, ljubi bog, če bi se jaz skos ozirala na take in drugačne opazke, bi mi lahko že čir 263x požrl želodec. Sem imela obdobja, ko sem se ful, ampak res ful sekirala, sploh tam nekje okoli srednje šole, v zadnjih 5 letih pa jih sploh ne slišim, če imajo kaj za pokomentirat. Gledam, kimam, ampak ne slišim. Se mi zdi najbolj zdravo[sm=smiley1.gif]
Zato pa pravim 100 ludi, 100 čudi in fajn da je tako, drugače bi bilo preveč dolgčas[sm=smiley1.gif]

Hemoglobin- novembra sem imela vrednost 129, par dni nazaj so mi spet delali krvno sliko in mi je padel na 122, ampak kolikor gledam, mislim, da je to super rezultat[sm=bravo.gif] Zadnji mesec sem malo zanemarila pitje soka rdeče pese, zdaj se morem spet spravit. Enostavno pozabim. Pozabljivost pa je zadnje čase moja vrlina[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

vilinček- saj verjetno si že kje omenila koliko je vaš Rok star, ampak sem lena in se mi ne da iskat za nazaj[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif] Vidim pri nečakinji, ki je pred parimi tedni tudi shodila, je prav smešno kako so potem skos za tabo pa še prav hitri so[sm=smiley1.gif] Se mi zdi, da ko shodijo pa je treba še malo bolj dat oči na peclje kaj počnejo[sm=smiley1.gif] Če se motim, me kar popravite, s tem še res nimam izkušenj.

Danes me čaka peka kruha, sem to zadnje čase malo zanemarjala, ker sma bila bolj terenska, zvečer pa se mi ni ravno dalo čakat, da bi testo narastlo in se potem še speklo.

Naš pobček brca in boksa, da je kar veselo[sm=smiley1.gif] Trenutno že znam razločit kdaj brcne z nogico in kdaj udari z rokico. Je prav zanimivo gledat kako trebušček valovi[sm=smiley1.gif] Včeraj sem urejala novo playlisto na youtube, ker so mi stare kar nekam izpuhtele[sm=zmeden.gif] In vidim, da se malček prav pomiri, če še mami kaj zapoje zraven, včeraj se mi zdi, da sem ga kar uspavala, ker potem ni nič več kolovratil, jaz pa sem lahko v miru zaspala[sm=smiley1.gif][sm=smiley27.gif]

Lethe -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 11:43:46)

Hey.

Kakšen lep sončen dan imamo [sm=bravo.gif] Razmišljam, da bi šla kar pred hišo sedet in spila en čajček[sm=smiley1.gif] Je treba izkoristit.

Vilincek, bravoooo za Roka!!![sm=bravo.gif] Zdaj bo šele pestro pri vas, kajne.

Danes sem imela že full pestro, sem bila čisto živčna. Na jutranjem sprehodu je pes norel s pasjo prijateljico in se z vso hitrostjo zaletel v drevo. Tipično moško...nič gledat pred saboj, samo punce...heheh... Pa mi je potem malo pošepal in sva šla po hitrem postopku domov. cel bok je imel zlen, ker je očitno deblo obrisal.
Potem sem do zdaj čakala, kako bo po počitku ali bo normalno hodil ali šepal. In je vse ok, kako mi je odleglo[sm=bravo.gif]

Pa sestrična je bila na obisku s sinom...kako se eni otroci zgovorni, kar ne morem verjet [sm=smiley36.gif] Vse izveš, če hočeš ali ne...hahaha, pravi mali izdajalec je[sm=jezicek.gif]

Drugače sem pa v eni drugi temi zasledila, da se nekatere nosečnice odločajo za dekompresijo v 32. tednu nosečnosti. Je katera morda to že preizkusila v prejšnjih N?

Ursika_ursi: kje pa si dobila podatek o višini hemoglobina? Jaz sem bila zadnjič na odvzemu krvi, ampak pošljejo izvide direktno h G in jih nisem videla. Vem samo, da je vse BP, torej verjetno tudi hemoglobin.

ursika_ursi -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 12:15:22)

Hm, verjetno butasto vprašanje, ampak res nimam pojma kaj je to dekompresija in kako bi lahko pomagala?[sm=zardeva.gif][sm=zardeva.gif]

Lethe- tole zaletavanje v drevesa mi je pa tako znano[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ampak moj za to ne rabi punc pred sabo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Očitno mu ABS ne dela dobro, hehe[sm=smiley36.gif] Tudi v kak vogal hiše prileti z ornk hitrostjo in kar poči, da mene zaboli, on pa kot da ni nič bilo[sm=jezicek.gif] V gozdu pa je že kar nekaj drevesc na ta način podrl oz. zlomil[sm=jezicek.gif] Tako da pri nas ne rabimo sekire, ko se bojo drva delala, samo psa bom spustila kak dan prej in bo vse porihtano[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Norc[sm=jezicek.gif]

Hemoglobin- a ne dobiš izvida? Jaz sem ga do zdaj obakrat. Bom prilepila oba, da vidiš. Na levi strani so moje vrednosti, na desni pa normativi in mislim, da mi gre kar lepo[sm=smiley1.gif]

Tale je še lanski izvid..
[img]http://i50.tinypic.com/fmp7kg.jpg[/img]

Tale pa izpred par dni nazaj..
[img]http://i47.tinypic.com/2im3n10.jpg[/img]

Lethe -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 12:50:48)

Ursika-ursi: evo, kopirano od Nastije iz Majčic
"Da se ne boste pozabile v 32. tednu naročit na dekompresijo...zelo koristno za vas in vašega malčka, vendar veliko nosečnic sploh ne ve za to. Je pa brezplačno oz. 10 obiskov krije država. Gre pa za to da je otroček bolje prekrvavljen in dobi več kisika in ostalih kvalitetnih stvari . Pa baje še proti celulitu pomaga - še en plus, tako da kar nastavite opomnike."
Tole pa piše na kratko na netu: Abdominalna dekompresija: Po 32. tednu je vsaka nosečnica, ki zelo zateka, upravičena do postopka dekompresije. Postopek izvajajo za izboljšanje krvnega in limfnega pretoka. Nosečnica se bolje počuti, manj zateka. Za dodatne informacije in prijavo pokličite v Porodnišnico Ljubljana.
Menda ni nujno, da zelo zatekaš...no, saj še ne vemo, kako bo takrat.

ursika_ursi -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 13:10:56)

Hvala[sm=smiley1.gif]
MAh, kolko to berem so vse ful navdušene, sam je pa tole očitno možno sam v Lj, al kako[sm=zmeden.gif] Pa še zatekat bi mogla, hmmm, se bom malo pozanimala, če je kakšna šansa te dekompresije v našem koncu. Na netu nisem nič našla..

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 13:38:07)

Lethe....HB imaš vpisan v materinski knjižici,ravnotako pritisk in ostalo....Ne ne bom šla na dekompresijo,grem rajši na ročno limfno drenažo.....Sam,da je z psom vse ok...

Ursika-ursi........res je,moj že tako brca,da gre prav izboklina ven,pa najrajšito dela zvečer,ko se odpravljam spat...Takrat ima on zabavo............

Vreme je pa tako lepo.....Da sem ležala pred hišo z čajom in ovita z dekico....Me je en sosed vprašal,če uživam...Ja uživam in baterije si filam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...........

Za kosilo sem pojedla pečen krompir+začimbe,zelnata solata in malo fižola zraven.....

Čez dobro uro grem še po mali dve,jima hitro dam nekaj za pojest,potem pa ven....Včeraj smo bili kar dolgo zunaj,sta spali ko veliki....
Jaz ponoči spim super,zaenkrat nič ne hodim lulat,se ne premetavam...No tudi to pride na vrsto......

Rok čestitke za prve korake[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sover:kako zdravje
Ursonok.....kako otročki....je sneg pobralo

Lethe -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 13:50:26)

Majčica1508, a je to HGM oznaka? Če je temu tako, potem ga imam 137! [sm=bravo.gif] Prejšnjič (na NS) sem imela pa 146, torej je malo padel.
Lepo, da si uživala na soncu in si privoščila čajček. Kdaj pa, če ne zdaj.
Otroke je pa itak najbolje ven peljat, da se nadihajo svežega zraka in razmigajo...pri naših full deluje, samo še padeta dol konec dneva[sm=jezicek.gif] Se prav vidi, kdaj sta bila cel dan noter in sta sitna[sm=smiley36.gif]

Mene tudi zaenkrat ne daje nespečnost, na wc pa grem proti jutru 1x, torej zdržim kakšnih 7 ur.
Trebuh pa mi ponavadi skače dopoldne in zvečer. Res smešno zgleda. Domnevam, da trenutno leži vodoravno, ker vidim brce na levi in na desni strani trebuha...

Ta dekompresija naj bi bila, kot berem, podobna limfni drenaži, le bolj nežna. Pa cenejša oz. zastonj... No, jaz verjetno ne bom šla, ker se mi ne bo dalo v Lj vozit, če drugega ne.

Jaz zdaj čakam kosilo, potem pa ven. Se že veselim. In za vikend se bo treba nekaj spomnit, kam it...

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 14:01:34)

Lethe.........Jp bo prava oznaka.....Jaz sem ga imela 125,pa mi je padel na 110,zdaj ga imam 116 in pa flaško Legofer-ja,kije zaenkrat še zaprta........

ursonok -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 15:29:07)

Živijo,
pri nas praznik, tako da hiša polna in precej pestro. Mali je danes končno čez dan spal in je malo bolj znosen. Včeraj mislim, da sem doživela blažji živčni zlom ... ali pa napad depresije [sm=zmeden.gif]. Skratka, očitno sem čisto preutrujena.

Zaenkrat smo še kar, vsi smrkajo in kašljajo (razen mene [sm=smiley36.gif]), a ni hujšega. Če se tamala zbudi ok, gremo popoldne na obisk! Pa morala bi k frizerju, grozna sem!

Dekompresija [sm=zmeden.gif] Jaz sicer ne zatekam sploh nič, če bom nadaljevala s plavanjem, verjetno tudi ne bom. V prejšnjih N nisem. Ene so par res boge [sm=smiley13.gif]
Meni bi se prilegla ena fina masaža, pa se mi ne da iskat ničesar pametnega. Očitno bom morala počakat, da mi bo kdo za RD podaril kak bon. To bo pa ob svetem nikoli, hehe.
Majčica - a to je posebna masaža za nosečnice? Ali normalna, pa morša pač prej povedati, da si noseča? Al kako je s tem ...

Lethe,
ja, to je potem res čudno, a kaj češ. Verjetno bi bilo bolje, da bi dopust razdelili - pol z otrokom na morju, pol pa sama kam.
Glede sekiranja - ja, jaz se še vedno včasih, sploh glede določenih stvari (recimo tega, ko folk misli, da tisti, ki nimamo redne službe, "nič ne delamo" in podobno. Brezveze. Glede vzgoje otrok mi manj stvari pride do živega - če se ozreš okoli, vidiš toliko čudnih vzgojnih pristopov, da se zaveš, da nihče ni popoln. Delaš po svojih psiho-fizičnih zmožnostih in močeh. Če drugi mislijo drugače, naj pač delajo drugače. Večinoma pa vidim, da se za kakšnimi čudnimi komentarji skriva le zavist.

Hemoglobin
ma ve ga imate vse ful veliko, jaz sem na 107, pa so mi rekli, da je vse ok. Tudi počutim se ne zaspano ali utrujeno - se še dobro spomnim tega občutka pri anemiji. No, ne vem. Naslednje testiranje imam šele čez, hm, 2 meseca. [sm=zmeden.gif]

Gibi
moja je tudi precej aktivna, a zaenkrat bolj podobna sestrici kot bratcu. Abel me je znal res kruto zrbcati, sem videla vse zvezde, driskica mala. Taprva je pa večino časa spala. [sm=jezicek.gif]

NIč, grem kuhat juho - por+zelena cvetača (ne vem, kaj je to točno, neke drugačne vrste cvetača)+bučke, notri bodo pa polnozrnati pirini rezanci. Potem pa za na obisk eno solato, pa morda par palačink. Mmmm.

majčica1508 -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 18:48:23)

Pred dobre pol ure smo se notri spravili,mali dve stuširani,oblečeni,nahranjeni in sta že pod kovterčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
obedve pa takoooooo utrujeni,da bosta vsak čas zaspali.........
Sem ju šla iskat v vrtec,neki sta na hitro pojedle,spile čaj in ven k sosedi na kavico,mali so se pa tako lepo igrali...
Jaz sem pa začela kašljat,zdaj se pa nalivam z ogromnimi kolečinami toplega čaja,da ja nebi kakega bronhitisa fasala.....

Ursonok...Jaz hodim kar k fizioterapevtki,ona obvlada v nulo.Marsi kateremu je poštimala hrbtenice..Meni sploh sem bila vsa zanič od dojenja,pa glavoboli,ko meje ona dobila v roke sem bila po 4-ih terapijah,ko prerojena...
Zdaj v nosečnosti se ji uležem na bok in ona lepo masira....Za limfno pa obvezno ročno...
Depresija....sem mislila,da sem pa nisem bila sem šla na obisk k psihoterapevtu(samoplačniško)in je reku,da je z menoj vse uredu,naj si pa uzamem čas za počitek,da posoda,tla lahko počakajo...In res posoda,tla in ostalo je lepo počakalo,moj mi res ogromno naredi,utrujenost se je zmanjšala....Potem še bolezen mame...
No zdaj sem super..Prej sem bila tak deloholik,da glava boli,hiša 350m2 je bila vsak dan v nulo spucana(sterilna)zdaj mi je pa vseeno,če je cm prahu(sam ga ni)......
Ne obremenjujem se kaj drugi mislijo o meni.....
Včasih,ko otročke odložimo nas je par mamic,ki gremo na kavo in potem še malo klepetamo in se dostikrat zgodi,da se najde kakšen ali kakšna,ki vpraša,če me sploh delamo....Pa kakšnemu rečem,da se moj delavnik začne že ob 6.30h [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....No ob 9.30h pa res.....

ursonok -> RE: Junijke 2013 (1.3.2013 20:01:50)

Majčica,
ja, imaš prav, sam ko je težko ... ustavit se ..
Če je normalen dan - zjutraj vstanemo, štimamo otroke, ob 9h so v vrtcu, jaz si naredim sok, grem delat, vmes zajtrk, potem je pa okoli 13-14h ziher kaj "nujnega" - bazen, ali pa trgovina, zelenjavar itd itd. Kar pomeni, da ne naredim toliko (za službo), kot bi morala, ker vmes delam druge stvari, potem otroci, kuhanje kosila, pomivanje, potem spet kaj za jest, pa ven ali ne, pa kopanje, risanke, uspavanje, in zvečer ko dol padejo, moram jaz za računalnik delat. Aha, še prej pa pomiti posodo, pa morda speči kruh za naslednji dan. Potem pa odvisno od prejšnje noči - če smo dobro spali, lahko delam, če ne, sem fuč in imam slabo vest in zamorjena sedim pred ekranom. Spet noč, navadno slabo spimo, sploh zadnje čase, in jovo na novo. Jaz nima prijateljic, ne dobivam se z nikomer, včasih se zavem, da sploh ne govorim z nikomer drugim kot z možem in otroki - morda ravno zato tako visim na forumu ...[sm=zmeden.gif] Ok, imamo neke kolege tukaj, enkrat na teden se dobimo za par uric. Z otroki valda.
Vikendi ali prazniki pa itak - od jutra kuhaš, zajtrk, pomivaš, otroci, letanje okoli, spet kuhaš, spet pomivaš, miksaš itd itd. In zvečer naj bi telovadila, potem pa še za računalnik delat. Zraven sem pa, ops, še noseča. In na to pozabim. Dokler me, tako kot včeraj, vse skupaj ne povozi in lahko samo jokam in razmišljam, ali naj se vržem pod avtobus.
Bajte jaz nimam pospravljene. Uf, če bi se še s tem ukvarjala! [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
Najhuje je, da imam letos FUL za delat in da je največji stres to, da živiš iz dneva v dan z zavestjo, da stvari ne boš opravil v roku. NI šans. Ker greš vmes še rodit, potem pa tisti prvi meseci ... Septembra imam pa rok za nek prevod. Ki se ga super veselim, hočem to delati, ampak ... nisem stroj. In prav to je pomoje največji stres. Da delaš, a hkrati veš, da ti ne bo uspelo.
In potem sem jezna in žalostna ... Zakaj tako življenje, brez otrok seveda ne bi bil, ker mi je moje življenje in moji otroci super, ampak delal bi tudi, pa spal še kdaj, pa kako vse združit, še kuhanje, gospodinjstvo, pa še "čas zase" - telovadba, kozarec vina ali, kot praviš ti, kavica s kolegicami ... Ne vem. Too much vsega. [sm=smiley19.gif]
In imam včasih močno prepričanje, da mi enostavno nimamo kapacitet za tri otroke - ne samo finančnih/prostorskih, ampak tudi ne psiho-fizičnih. Energetskih. Ok, ene ženske pustijo službo in so doma z otroki - če bi jaz to naredila, fašem depresijo takoj naslednji dan! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Delo, prevajanje in pisanje, študij itd. me rešuje. To je zelo pomemben del mojega lajfa. Pa še denar rabimo, seveda. A je zajebano. Saj vem, da bo čez par let, ko bo najmlajša stara 3+, že precej lažje. A do takrat je še dolga. To leto zdaj bo najhujše. In kot nalašč kar prihajajo razne "ponudbe" - bi prevedla to, bi napisala to. Pa še plačajo dobro.

Sem šla včeraj zvečer sama na en kozarec rdečega in sem razmišljala ... Zakaj ves ta feminizem in emancipacija. Ženske izobrazit, jim omogočit, da okusijo vse lepote svobode, znanja, emancipacije ... Ampak nikoli to ne bo to. Vedno bomo me rojevale, vedno bo tvoje telo podvrženo nekomu, ti boš morala prenašati vse tegobe nosečnosti, poroda, ukvarjanja z otroki, gospodinjenja ... Zraven pa še delaj in bodi lepa!!! Saj ne rečem, čedalje več je "normalnih" moških (ko včasih berem na kakih forumih, da tipov cele dneve ni doma, ženske so s kupom otrok za vse same - groza!), a vseeno - mimo biologije ne moreš.
Jaz sem po pravici povedano sita tega, da moje telo ni "moje", ampak je podrejeno nekemu drugemu bitju. Prvič je fino, nekaj novega, drugič že malo naporno, tretjič imam pa vsega dovolj. Hočem svoje telo zase!!! Verjamem, da obstajajo ženske, ki jim je ta filing, da se "podrejajo" drugemu bitju, domač, prijeten, da jim je všeč. In vsa ta filozofija, da "v tebi raste življenje" itd itd. Lepo in prav. A moraš biti poseben tip za to, da v tem konstantno uživaš. Jaz nisem. Nekaj naslade v tem že najdem, nekaj sado-mazohizma premorem. Ampak vseeno. Dost mam! [sm=smiley13.gif]

Eh, sem zdaj zamorila ...[sm=jezicek.gif]

NIč, glede na to, da sem še kar naspana, grem delat. [sm=jezicek.gif] Pa prišla je knjiga, ki sem jo pred enim tednom naročila na Poljskem! Jutri letimo na pošto, potem grem pa za par ur v knjižnico delat, juhu. Mož bo pa otroke merkal, hihi [sm=smiley1.gif] To bo moja "kavica s kolegico" [sm=jezicek.gif]

Tole fizioterapevtko ti pa kar zavidam! Morda bi mi lahko naredila kakšno seanso, ko bom v Sloveniji? Že po porodu ...

dvojčica6 -> RE: Junijke 2013 (2.3.2013 14:41:27)

nic nisi zamorila ursonok, samo za obcudovat je res tako delovne ljudi[sm=bravo.gif] js sm konstantno neki tecna pa tocno vem, da zato, ker sem preobremnjena...ma jbg ga...trenutno nastrada moj partner pa kaka tasca kdaj... sam nekje je teba spustit ventil... delo je se od vsega najmanj stresno [sm=smiley36.gif] ah,tut js se tolazim, da bo bolje, ko bo se nerojeno dete melo tri leta [sm=smiley36.gif]hehe, pol pa bomo rekli, ja kam je sel cajt, kdaj so moji otroci zrasli [sm=smiley36.gif]

Tija01 -> RE: Junijke 2013 (2.3.2013 15:25:27)

Pozdravljene so[sm=nosecka.gif]!

Kakšen čudoviti dan je danes, sonček pa toplo prav uživala sem s prijateljicami na kavi na terasi in kasneje na sprehodu. Prav ugajalo mi je tako meni kot mojemu [sm=duda.gif]. Zdaj se bo počasi začelo prijetno toplo vreme, da bomo lahko več na sončku[sm=smiley1.gif]

Vilincek: Čestitke Roku za prve korake, sedaj se bo pa začelo pestro korakanje sem ter tja. Prav je tako, otroci hitro rastejo!

Berem za dekompresijo po 32. tednu pišete, da nam pripada. Verjetno se bom jaz morala kar za to odločiti, saj mi kar pričenjo tu in tam noge otekat, verjetno od teže ali pa od hrane in premalo gibanja. Med tednom se skoraj nič prav ne gibam sedeč položaj od jutra do poznega popoldneva večera. Bom se morala malce potrudit in se več sprehat!

Lepo soboto še naprej, pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

Saša33 -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 7:47:20)

Dobro jutro punce,

evo vikend je mimo. Sem petek in soboto že max izkoristila z sprehodi in vozičkanjem, tako da sem včeraj bolj preležala in spila en kafe na balkonu:). Sem se prav mogla malo spočit. Danes pa sem že pol6 vstala in delala. Všeč so mi taki začetki tedna. Ta teden bo v pripravah, tamala ima eno leto v nedeljo. Ma ne morem verjeti. Eno leto nazaj je bila še v trebuhu, jst imam spet trebuh, tamala pa je že celi gavnar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Ravnokar je vstala, ima zajtrk in frice poka tukaj zraven. Res so pojave. No malo manj ko si sitni, a v večjem delu cajta so ok. Pa tud niso res vsi dojenčki isti. Ta je od 3 meseca spala vsaj 6 h v kosu. Tako, da so tud res pridni dojenčki. Bomo vidli kako bo drugi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nosečnost: Sem v 28 tednu, zadnje dva tedna se mi res pozna, da sem noseča. Tudi jst imam svoja nihanja, posebej zvečer, ali ko vidim da kaj ne zmorem, ali pa tako kot praviš Ursonok. Rada bi svoje telo kdaj samo zase. Zadnje dve leti ali sem noseča, ali dojim. Meni je že začelo teči iz dojk, da o košarici F ne bi komentirala. V soboto sem se zjutraj zjokala, ker sem se počutila kot ena velika joška. Ni mi prav nobeden modrc in me je čist iz tira vrglo. Pol sem se skulirala in šla na Bled, kupila en velik modr in kaj čmo. Zgleda da so šle vse kg v joške, jao, jao[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kg sem zaenkrat pridobila 8, v zadnjem mesecu tri in se trudim, da se res zvečer ne bašem. Sem pa mahnjena na suho sadje, posebej domači suhi kakiji so zakon.

Krči v nogah: sem jih kar omilila, pijem zjutraj kalcij pa zvečer mg in obvezno masaža nog zvečer pa je ok.

Dekompresija: Ma jst sem prvo nosečnost kar zatekala, posledica sedenja v službi. Sedaj pa sem ok. MOgoče sem kdaj po mesu zjutraj v obraz in členke na rokah zatečena a potem splahni po jogi. Tako, da če bo tako ostalo bo ok.

Se še kaj oglasim, mi tamala ne pusti več.

dvojčica6 -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 8:28:04)

Jutro!

Saša, moj bi bil pa vesel, če bi mi vse v joške šlo [sm=smiley36.gif] ok, šala, verjamem, da ti je hudo... js sm tut že od leta 2009 skoz al noseča al dojim... jamr jamr...pa nosečnosti načeloma dobro prenašam in vse...tut dojenje je lepo steklo obakrat...samo, res je...nisi več ista oseba in pika... Tolažim se, da še to dam skozi in pol mir z vsemi temi stvarmi... Pa včeraj zvečer, ko sem a večji umivala zobke, sem prav pomislila...jao, kmalu bom tamali tako drgnila in pol še enmu bebiju...pa ne smeš tako razmišljat, ker pol...uf, no future[sm=smiley36.gif] Sej bo... sčasoma [sm=jezicek.gif]

Je pa kar zamrl ta forum, sem šla se na fb gledat, če je kaj več akcije [sm=smiley36.gif] Očitno mam preveč časa [sm=smiley36.gif]

Uf, že 28. teden, vidve z ursonok ste pa kar usklajene ne? Js mislim, da sem v kakem 24. tednu, ne sledim več dobro... Se pripravljam na cukr test ma vsakič me odvrne tisto triurno čakanje... samo zdej se moram pa res zbrcat in it, da me ne prehiti pregled... naslednji UZ bo menda šele okoli 32. tedna...je rekla, da preveri, če je dovolj pridobil bebi...

Lep dan, pri nas bo spet sonček [sm=bravo.gif]

ursonok -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 9:06:35)

Dober dan,
mi smo sicer spali celo noč, ampak jaz sem čisto zjahana - sem imela more, da je Abel shodil in padel v reko, pa ga nisem mogla rešit [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
To je tako, če greš s prepolnom trebuhom spat!!!

Ja, jaz sem danes že 28+2, čez tri ure imam pregled in se kar bojim - tehtanja namreč. Sicer sem se dobro držala, a prav zadnje par dni se nažiram, in to zvečer [sm=smiley13.gif]. Tako da me prav zanima, kako bo. Pred enim mesecem sem bila na +4,5. Sem upala, da bom zdaj nekje na +6, ampak dvomim ...

Tudi meni ne gre v joške - malo na začetku, morda za eno številko, to je pa vse. Meni je to ok, ker sem sebe navajena z majhnimi in sploh se tako v redu počutim. Ne bi pa, da se mi nalaga kje drugje, seveda. [sm=smiley36.gif]

Dvojčica
ja, itak ne smeš tako razmišljat, a ko sem utrujena in mi vsi obrambni mehanizmi odpovedo, tudi miselni, vidim in razmišljam samo o tem. In jokam in sploh se mi svet podira. Zato je glavna stvar ta, da ponoči dobro spimo. V takem primeru sem dokaj naspana in mi depra ne grozi. No, ne vem. Bojim se malo poporodnega obdobja, takrat je psihično kar kriza. Khm. Bo treba pazit nase. na srečo bo tukaj (in pri vas tudi) že višek poletja, sonca in visokih T, tako da bo vsaj to spodbudno!

Ena je pisala v zvezi z "rzjahanim podvozjem" v tretji N
Jaz se počutim čist isto kot v prvi N. Nasploh se mi zdi, da čim dlje sem z nosečnostjo, manj problemov imam ... in nasploh imam filing, da nikoli ne bom rodila. [sm=smiley13.gif] Trebuh mi sploh nikoli več ne otrdeva, tam spodaj ne čutim nobenega pritiska itd. Skratka, nič. Tamalega nosim v ruti na sprehod, bluziva po eno uro, peš po klancih gor, pa je vse ok.
Edino glede hrane moram pazit - ne smem se prenažirat (oh, to je tako težko!), pa zvečer ne smem jest, da normalno spim.

NIč, otroci v vrtcu, jaz že spila zelenjavni sokec, zdaj pa en močan Pu Erh in delat (Saša, madonca si pridna, da vstajaš ob takih urah! A meni to ne bi kaj dosti pomagalo, ker tamaladva vstaneta precej zgodaj).

Lethe -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 10:13:50)

Živjo, punce [sm=smiley1.gif]

Ponovno imamo sončen dan, definitivno vpliva na boljše počutje[sm=bravo.gif] Jaz sem nora na sneg, ampak zdaj je pa skrajni čas, da pride pomlad. Ptički že tako lepo pojejo, dan je daljši, več smo zunaj...super.

Ta vikend je bil spet pester in precej aktiven. V petek smo šli potem še popoldne na daljši sprehod v okolici doma, v soboto za 2 uri po gozdnih/hribovskih poteh (pa še zvečer za dobre pol ure) in včeraj spet za slabi 2 uri iz Kamniške Bistrice do Lepega kamna in tam naokrog, potem pa še na domač planinski čaj...mmm, dober je bil[sm=smiley17.gif] Ves čas na soncu, sem dobila kar malo barve [sm=smiley1.gif] in nekaj mozoljev[sm=zmeden.gif] (da ne bi bilo prelepo[sm=smiley36.gif]). Kondicije mi ne manjka[sm=bravo.gif]
Sem pa opazila, da mi je potem včeraj zvečer kar nekajkrat otrdel trebuh...sem nato izpustila večerni sprehod oz. je moral it M. Potem sem spila magnezijevo tableto...upam, da je kaj pomagalo.
Danes sem itak ok. Tako me zdaj čaka pranje in sesanje...[sm=smiley21.gif]

Mi lahko, prosim, predlagate kaj naj moja starša kupita moji "tašči" za 60 let? Ves čas me nadlegujeta, pa nimam pojma, kaj naj predlagam...M pa je tako in tako nekoristen pri teh zadevah, prav tako njegov oče[sm=smiley29.gif][sm=jezicek.gif]

Kar se hrane in sladkarij tiče (debata v eni drugi temi[sm=smiley2.gif])...mene niti ne skrbi, kako bo s tem pri mojih starših. Na srečo. Mami ima sicer vedno kakšno dobroto na zalogi, ampak zahteva, da fanta prej pojesta kaj sadja, sicer ne dobita nič. Če sta pri nas na kosilu, morata najprej tisto pojesti in šele nato dobita sladico. Prav tako običajno pijeta vodo ali nesladkan čaj, izjemoma jima da sok (zanju ima male tetrapake, ker so jima tako kul). Res je pa tudi, da večji ni kaj dosti navdušen nad sladkim, manjši bi pa kar precej tega lahko pojedel. Je treba odločno povedat, da ima dovolj in ne bo dobil več[sm=smiley1.gif]
Da ne omenjam, da se pri nas kar naprej kaj peče ter imamo vedno domače piškote in pecivo. Pretirava pa nihče.

Jaz imam lepe spomine na moje starega ata, ki mi je vedno kaj sladkega kupil...pa nisem bila ne takrat ne zdaj nora na sladkarije. Kdaj sem si kar zalogo delala[sm=smiley36.gif]. Bi rekla, da mi je bilo več do tega, da se je spomnil name in skočil v trgovino samo zaradi tega (sicer ni šel blizu trgovine, to je bil domena stare mame, ki pa sladkarij nikoli ni kupovala).
Ah, nostalgija...kje so tisti časi [sm=smiley1.gif]

Joj, tašča me je spraševala, če bi imela za dojenčka kaj spletenega, da bi mi ona naredila. Npr. iz garna, ki je za poleti sicer res primeren. Kaj menite, je smiselno? Težko ji rečem, da ne, po drugi strani pa sploh ne vem ali bi bilo to uporabno, poleg tega potrebuje kar nekaj časa za izdelavo.

Kakšna imena ste kaj izbrale? Kratka, daljša, domača, tuja, mednarodna? Jaz imam le 2, ki sta mi najbolj všeč, pa bi vseeno poiskala še kakšno rezervo... Vem, da nočem kratkega in niti slučajno neke spakedranke, mora se takoj vedeti, da gre za ime.
Zadnje čase pri naših "slavnih" opažam pravo poplavo nenavadnih imen. Je to res trend oz. moda ali v čem je štos? Saj tudi meni ni do tega, da bi izbrala ime, ki je prvo na seznamu po pogostosti, ampak...no, ne vem...[sm=jezicek.gif]

Ursonok: poročaj, kako je šlo...

Drassika -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 12:00:05)

Pozdravjene!

Sem sicer precej lenobno bitje, ampak me je sonček zvabil na sprehod dva dni po vrsti [sm=smiley1.gif].
Počutila sem se kot kakšen kuščar, ki leži na soncu in zbira toploto [sm=smiley1.gif].

Jojjj, mučno je sedeti v temni pisarni, zunaj pa tak sonček [sm=smiley19.gif] ima me, da bi kar pobegnila ven.

Danes sem stopila v 24. teden,....kako gre to hitro, malo prej sem pila svojo jutranjo kavo in [sm=duda.gif] me je kar zbrcala [sm=smiley36.gif] zgelda, da jo kofein prebudi in poživi [sm=jezicek.gif].

Midva sva včeraj gledala imena.... za punčko imava 3 v ožjem izboru in sicer Julija, Pia, Sara, vendar se še nisva dokončno odločila, jaz navijam za Julijo, fant za Saro [sm=smiley36.gif].

Čeprav sva skoraj prepričana, da bo punčka, morava vseeno izbrati kakšo ime za fanta, nikoli ne veš [sm=smiley1.gif], lahko pa da naju preseneti.

Peeby -> RE: Junijke 2013 (4.3.2013 12:39:15)

Vreme je postalo super, čeprav imam isto rada sneg in zimo, mi nekako tudi pašejo sončni žarki. Sploh ker je več možnsoti, da greš lahko ven in na svež zrak...

Dekompresija: a ste že razmišljale, da boste šle? Jaz sem pred kratkim zvedela, da to sploh obstaja in se mi zdi koristno. A obstajajo kakšni protiargumenti?

Šola za starše: kdaj je bolje obiskovat šolo: čisto ta azdnji mesec ali kaj prej? G mi je predlagala zadnji mesec - ker je tako v porodniški več časa. Ampak nevem, če ne bi raje kakšen mesec prej, ker mi bo lažje prenašat itd.

Imena: midva sva imela že od prej izbrani dve imeni, enega za punčko enega za fanta, ki sta nama ful simpatična. Bo pa fantek in ime je lahko berljivo v vseh jezikih, pomensko [sm=smiley36.gif]. Zdaj mi je samo smešno, ker ima ena od vas že malega junaka s tem imenom [sm=smiley1.gif] in sem še v iskanju kake alternativne opcije, za vsak slučaj če se premislim [sm=smiley36.gif]. Ampak bolj švoh kaže, da bova z M našla...

Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>