bruhanje zaradi mandarin (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


FOCUS13 -> bruhanje zaradi mandarin (9.11.2012 20:53:28)

Je mogoče,da otrok bruha zaradi preveč pojedenih mandarin?




pelin -> RE: bruhanje zaradi mandarin (9.11.2012 21:01:31)

seveda je možno...če se česa preveč najemo in je želodec preveč nabasan, nam je lahko slabo po vsaki hrani...odvisno pa je tudi koliko je otrok star in sposoben zadevo prebavljati...svoje naredi  seveda tudi kislina., ki zna biti precej agresivna za želodčno sluznico..
Drugače pa se s temi citrusi na splošno ni preveč zaigrati...v otroštvu sem imela prijateljico, ki je bila skupaj s sestro hospitalizirana zaradi tega, ker sta pojedli veliko mandarin naenkrat, ki so bile škropljene...bolj kot količina pojedenega sadja, jima je škodilo škropivo , ki ga je vsebovala lupina in sta ga z rokami prenesli še na sredico in posledično v organizem.... tudi onidve sta bruhali...




bskrle -> RE: bruhanje zaradi mandarin (12.11.2012 11:11:56)

jA, naša je alergična, poje lahko samo eno mandarino, tudi jaz mislim,da so kriva škropiva.




Poka -> RE: bruhanje zaradi mandarin (28.12.2012 16:51:28)

En najin znanec je zadnjič pojedel zelo veliko amndarin, ker je rekel, da bo zdravo živel - njegova žena je ravno umrla za rakom. In se zastupil. Zdravnik je rekel, da zaradi mandarin, pa zdaj ne vem - a zato ker so špricane, zaradi kisline - ampak diagnoza je bila zastrupitev.

Drug znanec zdravnik in njegova žena zdravnica, je bila pa ona presnojedka oziroma, je jedla skoraj samo surove stvari. Živela "zdravo", no pa ne vem, če je bila ravno čisto presnojedka, mislim da je jedla vse, s poudarkom na presni hrani. Umrla za rakom. Dal je naredit obdukcijo, ki je pokazala, da ima v telesu polno pesticidov.

Tako, da na žalost - možno je, pa tudi ne veš več, kako naj živiš, da bo OK, po mojem kolikor imaš srečo in si odporen.




Maxy -> RE: bruhanje zaradi mandarin (4.6.2013 8:51:05)

Super post, star, pa bom vseeno odgovorila. Lani novembra me je klicala vzgojiteljica iz vrtca in mi razlagala, da je moj triletnik čisto flekast. Ko sem ga prevzela v vrtcu, je bil že po celem telesu poln izpuščajev. Letimo po Claritin in k pediatrinji. Vmes še razmišljam, kaj vse je pojedel. Prišli smo do zaključka, da je jedel Klementine (verjetno iz Španije). Je rekla naša pediatrinja, naj se izogibamo mandarin (še posebej španskih), ker so polne pesticidov. Tako smo bili nekaj časa na dieti brez citrusov. Ker je zimske sezone konec, pa sedaj jemo samo še jabolka. Toliko o zdravi prehrani!




majkeljanuar -> RE: bruhanje zaradi mandarin (7.7.2014 15:47:34)

Bruhanje zaradi mandarin je možno! Alergije niso vidne le na zunaj. Obstojajo tudi alergije prebavil, ki dražijo želodec in prebavo na splošno.




laura13 RR -> RE: bruhanje zaradi mandarin (19.12.2018 12:19:26)

Ja čisto možno, naši punci dobita tako rdečo hrapavo kožo ali pa mozoljčke če jij pojesta preveč, starejša je tudi imela cudno prebavo zaradi tega ...




Sunshine357 -> RE: bruhanje zaradi mandarin (19.12.2018 12:45:42)

Moj sin je že bruhal zaradi mandarin...ne prežveči in potem bruhne cele kose ven. Ne vedno, je pa zdaj kr pravilo, da je nadzor nad sadjem s krhlji in opozarjanje, da mora prežvečiti.




Stran: [1]