transport psa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


ticika -> transport psa (27.11.2012 17:37:13)

Zdravo,

zagledanega imamo enega kužka. Vsi v družini si ga želimo (no, ja mož malo manj) in smo o tem premislili, prebrali že kar nekaj člankov, nasvetov na kaj moramo biti pripravljeni. Zdaj pa se mi poraja drugo vprašanje in sicer prevoz psa v avtu. Imamo avto s 4 vrati, torej prtljažnik se ne odpre skupaj z steklom, na vrhu pa je še fiksna polica in ko zapreš prtljažnik notri ni svetlobe. Ali se lahko v takem prtljažniku vozi kuža v transporterju, oz. ali je bolje, da je pripet na zadnjih sedežih med dvema otroškima sedežema? Naj povem, da bi to bil kuža manjše rasti.

hvala za kakršnekoli nasvete.




Hope2 -> RE: transport psa (27.11.2012 18:02:13)

Pravilno pripet na zadnjem sedežu. Ni sploh kaj za razmišljat
Psu je lahko že sama vožnja stresna, nekateri, celo pa mladički v začetku nasploh bruhajo. In potem ga zapirat v popolno temo, kjer ni nobenga, sam samcat v temi v prtljažniku in ga premetava[sm=zmeden.gif]. Pa vprašanje zračnosti v takem prtljažniku[sm=zmeden.gif]




ticika -> RE: transport psa (27.11.2012 18:14:13)

ja hvala, sem tud sama tako nakako prišla do takega zaključka, pa vseeno več glav več ve!




blaža -> RE: transport psa (27.11.2012 18:56:41)

Pes mora bit v boksu po novem in ne več pripet kot je bil včasih. kazen je čez 100e,..V it, baje se ga še ima lahko pripetega, pri nas je pa kazen,..

Mi imamo tudi tak avto, pa ni panike. Nima pa nobenega stresa. smo ga počasi seznanli z boksom, ko smo ga kupli in se je privadil. Ne dela nobenih problemov. Gre sam noter, pol jaz zaprem in, ko se ustavimo oz ko ugasne motor avta, pa začne veselo lajat in želi, da ga spustimo.

največ se je vozil 2 uri, smo se pa v mes ustavili 2x, pa ga malo sprehodili, dali smo mu za pit,..




_martina -> RE: transport psa (27.11.2012 22:20:25)

Jaz sem tudi za box, je tudi najbolj varno za psa.




Hope2 -> RE: transport psa (28.11.2012 4:30:24)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Pes mora bit v boksu po novem in ne več pripet kot je bil včasih. kazen je čez 100e,..


Tega pa nisem vedela, se vidi da nismo več v slo. Od kdaj pa je ta zakon?
Sem takoj za box, če je avto za to primeren. Ampak v čisto zaprtem prtljažniku si ga pa sploh ne predstavljam. Pa ok, mali box še gre v kakšen prtljažnik, kaj pa če ima nekdo velikega psa ali srednjega psa, kak pa tisti pol spravi box v tak prtljažnik. Kaj si mora pol vsak kupit nov avto-karavana ali na 5 vrat? In če greš na dopust, ti več kot pol prtljažnika samo box zasede[sm=zmeden.gif]
Našega smo peljali na letališče s takim avtom. Imamo višavskega terierja, box po normativih primerno velik in box ni šel v prtljažnik.




Hope2 -> RE: transport psa (28.11.2012 7:30:01)

http://www.pasjatocka.info/odgovorno-lastnistvo/pes-v-avtomobilu/
http://www.motorevija.si/si/347/1427/Na_pocitnice_z_domacim_ljubljenckom.aspx

a je kje kaj novejšega, ker tukaj piše drugače, kot navaja blaža. Datumi so letošnji in piše, da po novi zakonodaji .....




limonca* -> RE: transport psa (28.11.2012 7:55:46)

Kolikor vem mora biti pes v prtljažniku ločen z boksem ali mrežo, da ne more na zadnje sedeže. Ali pa na zadnjih sedežih pravilno pripet - se pravi oprsnica prav za ta namen in tisti "povodec", ki se pripne kot pas.
Nikakor pa ne dajajte psa v zaprt prtljažnik brez svetlobe!!

To, da mora biti pes v boksu skoraj ne verjamem, ker potem ga jaz ne morem peljati nikamor, ker ga niti v boks ne spravim.




Tutan -> RE: transport psa (28.11.2012 8:00:59)

Jaz tudi prvič slišim, da je boks sedaj obvezen, pa se dosti ukvarjamo s kinologijo.
Sicer mi imamo bokse v avtomobilu, imamo karavana, ampak ko gremo na morje, je pes pripet na zadnjem sedežu z tako oprsnico (ma niso drage te oprsnice, cca 30€).




Sportni.ca -> RE: transport psa (28.12.2012 20:10:18)

Boks ni obvezen, to prvič slišim. Mi ga imamo v prtljažniku, pripetega, na oprsnico.




Stran: [1]