| 
				  PeggyBundy ->  RE: Oči, ti si moj chef  (11.12.2012 19:19:55)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				      IZVIRNO SPOROČILO:  saska27         kalbov kruh      Šilce mleka + šilce vode + žličko sladkorja v lončku malo segreješ, da je mlačno (ne prevroče ali premrzlo).       V tem raztopiš kocko kvasa in čez potreseš ščepec moke. Pustiš vzhajati do vrha lončka.      Kilogram moke preseješ v veliko posodo, v sredini narediš jamico in dodaš žlico soli (raje več kot malo). Ko je kvas vzhajan, ga vliješ noter in dodaš še 750 mililitrov vode. Premesiš, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati - kako uro oz. do roba posode.      Pripraviš si pekač - na peki papir posipaš koruzni zdrob. Testo še enkrat premesiš in ga takoj presipaš na pekač. Potreseš z malo moke, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati kake pol ure. Vmes vklopiš pečico na 240 stopinj. Preden daš kruh v pečico, narediš na vrhu z nožem nekaj zarez. Pečeš 35 minut, vzameš ven in za kratek čas pokriješ z vlažno krpo, da ne bo skorja trda.      P. S: Meni je najboljše moka tip 850, kvas pa Fala.          Saska, ti si tukaj malce pobrkala mere? 750 ml vode? Taka masa je kot pašteta.    
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |