| 
	   
	    | 
		    
			  | ribica. ->  RE: štruklji v juhi  (14.12.2012 9:45:15) |  
			  | jaz jih kuham tako. sepravi samo brez krpe ali folije, ostalo je vse enako.  Vode toliko da jih prekije. Se malo razrahljajo,  in ravno to naredi  pravo juho, saj ni čist redka voda ampak juha, ki paše zraven. Štruklje seveda vzameš iz juhe in jih  daš v drugo skledo, juho si prelivaš samo na svoj kožnik, lahko samo malo, ali pa malo več, kakor ti paše.  Tista "juha" se potem ko nakaj časa stoji, zgosti iz vsa gošča od štukljev se usede na dno, tako da lahko po želji malo "juhe" odliješ stran, tisto ta gosto pa pustiš. Lahko  pa tisto ta gostejši del tudi preliješ čez štruklje kasneje. Mi jemo tako, da najprej juho posebej  zajemamo, kar pa štrukljev ostane, pa potem  juho pelijemo čez. Seveda tu ne gre za ogromno količino juhe, samo ta bolj gosti del. Uam da sem bila razumljiva. Seveda pa so neprimerno  boljši iz domače polnomastne skute in smetane.
 |   
	          | 
 |  |  |