kopanje skobcevk (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


pot -> kopanje skobcevk (9.9.2005 23:43:18)

pozdravljeni,
ali ima kdo skobcevko doma in kako oz. kolikokrat se kopa? kaksna je voda, sobne temperature, mrzla...?
hvala




Jančika_ -> kopanje skobcevk (10.9.2005 0:26:09)

Tega je že zelo dolgo, a moj Piki se je najraje kopal direkt pod tekočo vodo iz pipe . Samo odprla sem vodo, pa je bil takoj zraven in se je tuširal. Hladna ali mlačna voda, pojma pa nimam, kako pogosto je to bilo.




pot -> kopanje skobcevk (10.9.2005 0:48:56)

moja je zal zelo sramezljiva in ji to ne pride na pamet... da bi sla kar sama pod tus.
je prodajalec rekel da je fantek, pa smo zdaj ugotovili, v paritveni dobi, da ni. ima rjav kljun oz. nos. zato je tudi bolj sramezljiv-a.




nejcko -> kopanje skobcevk (10.9.2005 10:25:44)


Kupi se tak plastičen bazenček, ki se ga obesi na kletko in se lahko gre ptiček kopat. Moraš pa vodo pogosto menjati, ker se notri nabira perje in proso. Tudi moj se je najraje tuširal pod tekočo vodo iz pipe, voda pa vseeno kakšne temperature je, seveda pa ne sme biti vroča. Naš se je vedno tuširal, ko sem jaz pomivala posodo, haha.





Anonimen -> kopanje skobcevk (10.9.2005 15:06:13)

Jaz sem moji Sovici (skobčevki) kupila banjo izvedbe de lux, seveda, pa ji na kraj pameti gospodični (oz. zadnje čase kaže, da je gospodič) ne pade, da bi se kopala. Izgleda, da ni bila navajena. Zato je imela nekaj časa notri papagajske piškote, da jih je lahko metala ven in se ob tem neznansko zabavala. Vsaj tako mi je rekla. Zdaj smo ji pa to veselje za nekaj časa ukinili, ne vem zakaj. Ker se nobenemu ne ljubi dati banje nazaj. Jo bom še danes, obljubim.




pot -> kopanje skobcevk (15.9.2005 14:25:08)

o.k.
nasa ticka ima zdaj se kopalnico...

ampak uporabila jo je samo 1x! pa še to samo 1. dan. vse kar je naredila je, da je notri glavo pomakala in se stresala.
vsak dan ji dam svezo vodo, kopalnico za par ur ali pol dneva gor, pa jo sploh nic ne mika! kot bi je ne bilo tam, se vratu ne stegne, da bi pogledala. katastrofa!!!
sem ji dala za hec hrano noter, pa je samo vrat noter stegnila pa se poravnala, ces kaj me briga.

kaksen nasvet? kako jo primamit do kopanja?




Anonimen -> kopanje skobcevk (15.9.2005 14:38:47)

Jaz sem mela 3 skobčevke....Pa vse so se rade kopale. Tiste kopalnice za ptice so mi ful nerodne... bogi ptiček se čist zložit mora da se spravi not. Zato sem jaz ko sem čistila kletko dala noter kar plitvo plastično posodico in so se veelo tunkale pa se valjale po vodi.

Drugače pa imamo na vrtu kosa in kosovko. In ko poleti zalivamo travo se prideta gospod in gospa kos veelo tuširat. Sta prav hecna ko skačeta za curkom pa tiščita glavo not.




Stran: [1]