Muca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


pikica :* -> Muca (27.12.2012 20:57:14)

Oj! Mi mamo doma 9 mesecev staro muco in ji dajemo za jesti royal canine brikere za maldiče in vrečke od royal canina ra mlade muce. Včasih dobi tudi makarone...Zadnjič smo bili paa na družinskem srečanju in smo ji domov prinesli malo piščanca in malo ribe pa ji je bilo noro všeč. Zdej me pa zanima kaj vi pripravljate svojim mucam doma od mesa in kako? bi bila zelo hvaležna, ker bi rada mucki zagotovila čim bolč raznovrstno prehrano da bi se razvila v zdravo in lepo mačko! [sm=smiley36.gif] Hvala in lepe praznike!




macamica -> RE: Muca (28.12.2012 16:58:55)

zdravo,
jaz muci dajem brikete za hišne muce, za posladek pa kakšno palčko, pa hrano in vrečke, občasno pa tudi malo paste za lažjo prebavo dlake. Je pa hišna muca [sm=bravo.gif]
l.p.




pikica :* -> RE: Muca (29.12.2012 21:24:18)

Hvala, jaz naši tudi dajem to. Me zanima ali ji dajete tudi kaj svežega mesa, ki ga pripravite sami? [sm=jezicek.gif]




mateyka -> RE: Muca (29.12.2012 21:45:58)

naš maček je munjen na surovo meso. konzumira pa jetrca, pljučka, srčke, želodčke, tud mleto (neslano) meso, piščančka.. v glavnem čist se mu utrga ko ga zavoha. zdej je nehal brikete jest - raj štrajka cel dan dokler ni na vrsti spet surov mesek. s konzervami ga je treba mal silit, ker mu ne mislim skoz dajat surovga, brikete mi pa ni ratal ga prepričat (pa jih je prej jedel) - zgleda smo ga razvadli [sm=smiley36.gif]
pa seveda ima rad ribe; tuna in rakci (shrimps) so mu zakon. lososa mu pa ne mislim dajat [sm=jezicek.gif]

aja, mačke pojejo najprej notranje organe (miši, ptiči..) in zato jim zelo pašejo jetrca, pljučka in želodčki.. jaz samo narežem na koščke in postrežem. tuno kupujem v naravnem soku, rakce za zamrznjene (ok, tud jetrca, plučka, srčke in želodčke majo tukaj zamrznjene). dam zvečer v hladilnik in ko se odtali, postrežem. al pa dam skledo s porcijo v posodo z vročo vodo in pogrejem za 5 minut, če se mi mudi in je še premrzlo..




gsatalema -> RE: Muca (29.12.2012 22:45:58)

Naši muci pa jesta hills brikete, konzerve (gurmet - različne okuse), palčke za posladek, pasta proti kepam dlak v želečku, pa vitaminska pasta in seveda sveže serovo in neslano meso. Vse vrsta razen svinjine.




gsatalema -> RE: Muca (22.3.2013 10:22:04)

No še eno vprašanje glede muc...
Mi bi naše peljali čez mejo ( prej seveda uredili vse potrebno za prestop), pa me zanima, če na meji njune papirje pokažem skupaj z našimi dokumenti ali kako?




Stran: [1]