ponovitev preeklampsije (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana



Sporočilo


Anonimen -> ponovitev preeklampsije (24.1.2013 9:34:57)

Zelo si želimo še enega dojenčka ampak v prvo sem imela preeklampiso in sem prezgodaj rodila in se zdaj zelo bojim, da bi se v drugo ponovilo ker res si ne želim še enkrat skozi prezgodnje rojstvo.Če je katera imela preeklampsijo prvič, a se vam je v drugo ponovila?




balon_ček -> RE: ponovitev preeklampsije (24.1.2013 14:20:50)

To je pa res vprašanje za ginekologa!
Jaz sem imela preeklampsijo v prvi nosečnosti in mi je ginekolog rekel, da se to v polovici primerov ponovi, vendar drugič običajno ni tako hudo, kot prvič.
Vseeno ti priporočam, da se posvetuješ s strokovnjakom.




Anonimen -> RE: ponovitev preeklampsije (24.1.2013 18:27:35)

V prvo sem imela milo obliko preklampsije, v drugo se ni ponovila.




Katy78 -> RE: ponovitev preeklampsije (24.1.2013 18:39:34)

Verjetnost ponovitve je 50:50. Jaz sem imela v 1. nosečnosti eno vrsto preeklampsije (pač ne tisto tipično z beljakovinami v urinu) in sem tudi prezgodaj rodila. Sicer je bilo po rojstvu s fantkom vse v redu, tudi inkubatorja ni potreboval ker je bil dovolj zrel in sva šla po 14 dneh že domov vendar sem se vseeno bala ponovne zanositve. V bistvu sem si rekla, da če bi imela garancijo, da bom zdržala vsaj do 33. tedna kot prvič, ko naš dojenček ni imel nobenih težav zaradi prezgodnjega rojstva, potem sem takoj za ponovno nosečnost, vendar žal ti tega ne more nihče zagotoviti in bi se lahko zgodilo, da rodim npr. že v 26. ali 28. tednu česar sem se pa res zelo bala. Zato sem odlašala in po 3 letih končno spet zbrala pogum. Se pa je ponovila vendar v precej milejši obliki in na koncu sem rodila skoraj na rok. Srečno!




Stran: [1]