Linškii očki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Stanislava_ -> Linškii očki (3.3.2013 21:10:13)

Katera mamelada se najlepše razmažae in prilepi na oba piškota?




Paštetka -> RE: Linškii očki (5.3.2013 11:53:08)

nutela [sm=jezicek.gif]




nyna84 -> RE: Linškii očki (5.3.2013 12:07:16)

Paštetka je danes na volji [sm=smiley36.gif][sm=smiley2.gif]




Paštetka -> RE: Linškii očki (5.3.2013 12:09:38)

a jiš še niste z nutelo nafilale? meni je to zakon. samo potem so moto piškoti. klinc. isto sr...drugo pakovanje ali fila kakor češ.

keks je keks

saj tudi oči nimajo, ampka eno luknjo... linške oči...hmm...kdo je bil tak brihten, da si je to ime izmislil. Oko, mogoče...




Stanislava_ -> RE: Linškii očki (5.3.2013 21:34:17)

Z nutelo pa res ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], bo pa za poskusit. A testo je isto kot za maremladne?

In - katera marmelada je ok?




constanca -> RE: Linškii očki (5.3.2013 21:35:29)



Jaz jih vedno delam z zelejem iz ribeza.




Stanislava_ -> RE: Linškii očki (5.3.2013 22:01:02)

IZVIRNO SPOROČILO: constanca



Jaz jih vedno delam z zelejem iz ribeza.



S katerim točno?

Sem poskusila že tri marmelade in nobena ni bila dobra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] za mazanje.




constanca -> RE: Linškii očki (5.3.2013 22:04:54)


ribezov zele. Ne vem katere znamke se ga dobi vse.

Malo segrejem, dam na sredino piskota malo, ca. pol cajne zlicke, ce delam normalno velikost piskotov in pritisnem, da se razleze povsod. Drzi. Preverjeno.




Stanislava_ -> RE: Linškii očki (5.3.2013 22:06:21)

IZVIRNO SPOROČILO: constanca



Malo segrejem, dam na sredino piskota malo, ca. pol cajne zlicke,


To bo fora, ne glede na marmelado [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




malaMravljica -> RE: Linškii očki (5.3.2013 22:28:17)

Ja, ribezov zele. Jaz ga nic ne segrejem, jih pa mazem in dajam skup takoj ko so peceni, ko mores delat res v vati z njimi, ker se drugac lomijo. In jaz jih pol potresem s presejanim kristalnim sladkorjem, tisti presejani del, kjer so najmanjsi kristalcki in tisto da res en poseben pecat jim.




Paštetka -> RE: Linškii očki (6.3.2013 11:37:50)


IZVIRNO SPOROČILO: constanca



Jaz jih vedno delam z zelejem iz ribeza.




[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sem prebrala z zeljem iz ribeza [sm=bravo.gif]




constanca -> RE: Linškii očki (6.3.2013 12:47:32)



Hvala za idejo s sladkorjem, MM! Bom malo ponavljala za tabo:)

Lomijoe se ti? Meni pa nikoli. Se niti en se mi ni zlomil pa sem vedno na brzino.
Kaksen recept pa imas?






malaMravljica -> RE: Linškii očki (6.3.2013 14:20:51)

Ti kar ponavljaj. Sem pa letos opazila, da tudi prodajajo tak kristalni sladkor, ki ima res najlepse drobne kristalcke, je prav za peko, bela rdeca pakunga in pise Feinster Zucker gor.
Jah, saj sem tok natancna, da se mi ne lomiji, sam rabis res kirursko rokco zraven, ker jaz dam pleh ven in jih pobiram dol in sproti mazem, takrat so pa se niro krhki a ves, zato.
Recept pa: 140 g masla, 70 g cukra, 2 rumenjaka, mal limonine lupince fino naribane, 230 g moke, nozeva konica pecilnega. 10 min na 175st. Pa v tisti kristalni cukr dam se en vanilij
In ker sem ravno blizu shrambe, jaz imam ribezov gel znamke Zentis, ker itak sam tega najdem :-)




Stanislava_ -> RE: Linškii očki (6.3.2013 18:25:55)

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Recept pa: 140 g masla, 70 g cukra, 2 rumenjaka, mal limonine lupince fino naribane, 230 g moke, nozeva konica pecilnega. 10 min na 175st. Pa v tisti kristalni cukr dam se en vanilij
In ker sem ravno blizu shrambe, jaz imam ribezov gel znamke Zentis, ker itak sam tega najdem :-)


Recept je dober [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], hvala - mi je v tretje uspelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]...razen marmelade, ki se mi nikakor ni uspela razmazat :I.




malaMravljica -> RE: Linškii očki (6.3.2013 19:40:41)

Sej marmelade ne smes dat prevec, cajna zlucka je orevelika, biljsa je zlicka za espreso, sam oa spet ne xxs zlica za espresi, taka ta lepa. In das bilj na sredo ta gel, da v bistvu zapolni luknjico na sredi in mal pa je se okoli, tok sa se zalima.

Ti Stanislava. A si mogoce izgubila sluzbo in mas zdej akcijo doma in isces tisto kar ti lezi, da odpres s.p. Pisuka, zanimanje za TV, cel svet, fante take in drugacne, muziko, zelenjavo, sadje, sladice, kuhanje, terme take in onake ter turizem na splosno, kvackanje in strikanje z volno in bombatem ... Pa se en tisoc stvari, ej svaka ti cas_t. In kaj ti najbolj lezi do sedaj? Hi hi hi ...




constanca -> RE: Linškii očki (6.3.2013 20:09:52)

uh, ste se pa kar razpisale. Mislim za eno tako obrabljeno zadevo kot so linske oci je to kar dober rezultat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

MM, jaz jih tudi takoj mecem iz protfana, ker imam samo dva in to mora hitro it. Recepta pa mojga ne bom sla primerjat zdaj, ker sem cisto na koncu z mocmi. Pa tud ne vem kaj je tisto kar zmanjsuje oz. povecuje krhkost, ce po pravici povem. Zdaj pa letmo se malo tect. Se boljs spi pol. Pa ker imamo otrok ze dovolj je to boljsa vecerna aktivnost.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

drugac pa ja, Stanislava, zgleda, da ji zaenkrat najbolj lezi dvigovovanje branosti na forumu. Al pa se morda motim.





mateyka -> RE: Linškii očki (6.3.2013 20:30:20)

jaz pa z marmelado tako nardim - postavim kozarec marmelade v vročo vodno kopel in jo tako zmehčam pred mazanjem.




Stanislava_ -> RE: Linškii očki (6.3.2013 21:05:37)

IZVIRNO SPOROČILO: constanca

Mislim za eno tako obrabljeno zadevo kot so linske oci je to kar dober rezultat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .


Nekateri ste mojstri kuhanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], nekateri smo pa mojstri ponavljanja. Preden spet narobe zapečem, raje vprašam.

Mm, samo štrikat sem začela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




witch -> RE: Linškii očki (7.3.2013 9:10:01)

Dam marelično marmelado, ki je lepo spasirana, da ni koščkov. Sem pa dala na mrzel piškot, nič segreto marmelado. Lepo se mi je zlepilo, nič lomilo, bilo je dobro.




Stran: [1]