DeVilla -> Kdo se dela norca iz otrok? (12.9.2005 20:44:48)
|
Evo vam odgovor računalniškega strokovnjaka, ki ga jaz pošiljam nazaj naslovnikom, ki mi pošiljajo take in podobne mejle. Tole se sicer veže na tisto foro "Moja deklica se je rodila z levkemijo, bla, bla, bla.. Za vsako poslano pošto naprej bo AOL (neka tuja firma) namenila na naš račun **** $..." In tole jaz dobivam že vsaj 6 let!!!
"Rezultat take pošte je naslednji:
1. AOL ne jebe 2 posto
2. AOL niti pod razno ne more vedet, kdo vse je *prejel* to sporočilo
3. poštni strežniki so svinjsko zabasani, ker vsak, ki nasede, pošlje sporočilo naprej na recimo vsaj 5 naslovov. Dejte malo osnovnošolske matematike (1: korak = 5, 2. korak = 5x5, 3. korak = 5x5x5 ....) pa hitro vidimo, kje smo...
4. Jaz dobim neizmerno željo po tem, da bi vam razložil, v čem je štos takih sporočil.
Lejte, ste res tako naivni, da verjamete, da je možno meriti, kdo je dobil e-pošto, ne da bi prejemnik na kakršenkoli način potrdil prejem?
LP,
PS: glede na dejstvo, da sem na ADSL-u, me ne stane nič tudi, če pošljem tole pošto nazaj ... "
Če misli kdo komu pomagat, naj rajši daruje za akcijo Nedeljca "Iskirce v žalostnih očeh", jaz tudi Rdečmu križu pa Unicefu ne berjamem več...
Lp, DeVilla
|
|
|
|