RE: Bodoče nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (14.5.2014 13:59:09)

Punce s polži se morate pogovarjat in jim povedat , da so na vašem vrtu nezaželjeni[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] in da naj gredo drugam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Baje je treba to že februarja začet[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
To so mi punce ki se z biodinamiko ukvarjajo povedale in baje deluje[sm=smiley36.gif], nisem pa še probala.......sicer pa tud če nekaj polžev naberete in jih namočite v vodo in pustite nekaj dni ful smrdi in potem to vodo okrog polijete[sm=smiley1.gif]

Cikacaka -> RE: Bodoče nosečke (14.5.2014 14:09:20)

Uff na tem linku o lazarčveku je ena napisala, da jih daje v kozarce...moja soseda jih je enkrat...kako je pa to blo nagravžnmo videt..ne hvala [sm=smiley36.gif]

Race niso slaba ideja hehe, čeprav pri nas lečejo divje, pa ni nobenega haska :)

Lepo bodite deklince..naj vam dan mine hitro..jaz počasi odpeketam iz službe :))

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (14.5.2014 15:26:54)

IZVIRNO SPOROČILO: *tedy*

Punce s polži se morate pogovarjat in jim povedat , da so na vašem vrtu nezaželjeni[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] in da naj gredo drugam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Baje je treba to že februarja začet[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
To so mi punce ki se z biodinamiko ukvarjajo povedale in baje deluje[sm=smiley36.gif], nisem pa še probala.......sicer pa tud če nekaj polžev naberete in jih namočite v vodo in pustite nekaj dni ful smrdi in potem to vodo okrog polijete[sm=smiley1.gif]

potem pa jaz vabim te punce, da pridejo k meni in jih prepričajo, da gredo k sosedu in ne pridejo nikoli nazaj[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (14.5.2014 16:11:15)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

potem pa jaz vabim te punce, da pridejo k meni in jih prepričajo, da gredo k sosedu in ne pridejo nikoli nazaj[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mogoče pa se splača poizkusit. Moja babica se je tudi vedno z rožami pogovarjala in so bile čudovite, so super uspevale in rasle. In tako sem se potem tudi vedno jaz ko sem jih za mamo zalivala z njimi pogovarjala in jim povedala naj lepo rastejo, čeprav jih premalo zalivam [sm=smiley36.gif] in je vedno pomagalo. Se je mama čudila kako lepe so rože vedno, ko se je vrnila z dopusta [sm=smiley36.gif]. Tako da če pri polžih pali ne vem, pri rožah pa definitivno pomaga [sm=smiley36.gif].

SU -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 6:29:36)

Ne, ne... niste me odgnale [sm=smiley36.gif] ...sam v soboto naj (ne) bi prišla M pa sem vsa tečna pa nervozna in sem mal "na pavzo dala" RR [sm=smiley36.gif]...
Sem pa videla, da imate debato o polžih... Ravno včeraj sem govorila z mojo mami... na gredo sta zakopala odrezano plastenko (nekje do polovice) in jo zakopala v zemljo, da je luknja ven... Notri sta nalila PIVO!!! Rekla je, da zjutraj ni bilo NOBENEGA polža na gredi... VSI v plastenki...
Očitno so pravi pijanci tile lazarji... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Jaz bom definitivno poskusila, ker jih je letos toooliiikoooo, da so pri malih dveh že pojedli solatko, ki sta jo posadila s takim veseljem... Na veliki gredi pa je tudi nekaj reči oglodanih [sm=smiley24.gif] Tako da: uspešno v boje.... take in drugačne! [sm=smiley2.gif]

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 7:33:47)

ja z rožicami s epa tud jest pogovarjam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]se moram pohvalit da imam ful lepe rožice okrog hiše in res uživam in grem vsak dan na ogled če katera rabi kakšno pomoč[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Tud jest sem rekla, da če se še s polži pogovarjam mi bo mož prepovedal hodit na jogo, mogoče pa moje punce nahecam da polžem povejo da tuki ni vrt za njih[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Tako mimogrede sem včeraj dobila [sm=hudicek1.gif], ampak kaj čmo gremo naprej[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]malo imamo še časa[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 8:05:42)

IZVIRNO SPOROČILO: SU
Sem pa videla, da imate debato o polžih... Ravno včeraj sem govorila z mojo mami... na gredo sta zakopala odrezano plastenko (nekje do polovice) in jo zakopala v zemljo, da je luknja ven... Notri sta nalila PIVO!!! Rekla je, da zjutraj ni bilo NOBENEGA polža na gredi... VSI v plastenki...
Očitno so pravi pijanci tile lazarji... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Jaz bom definitivno poskusila, ker jih je letos toooliiikoooo, da so pri malih dveh že pojedli solatko, ki sta jo posadila s takim veseljem... Na veliki gredi pa je tudi nekaj reči oglodanih [sm=smiley24.gif] Tako da: uspešno v boje.... take in drugačne! [sm=smiley2.gif]

če daš velikokrat pivo v vabo, te pride drago[sm=smiley36.gif], pivo le ni poceni. Je ravno ena to pisala na tisti povezavi. Drugače pa baje obožujejo pivo. In če hočemo imeti kaj zelenjave, bomo morale vanj tudi investirati [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 8:41:37)

IZVIRNO SPOROČILO: SU

če daš velikokrat pivo v vabo, te pride drago[sm=smiley36.gif], pivo le ni poceni. Je ravno ena to pisala na tisti povezavi. Drugače pa baje obožujejo pivo. In če hočemo imeti kaj zelenjave, bomo morale vanj tudi investirati [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

joj tile polži so pravi alkoholiki[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif] upam, da vsaj znamka ni pomembna in je lahko najcenejše[sm=jezicek.gif] nevem če ni ceneje da solato kar kupim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Cikacaka -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 9:23:48)

Dobrooo jutroo :)

heh pijanci...bom probala med hoste to zakopat, da vidimo če deluje. Sam pucala pa tega jaz nem..mam slab želodec :D

Tedi...nekaj še mamo časa, ampak pismo tale emšo se vsaj meni zdaj prav prehitro dviga :/
Moje tetke še ni, moj je še zmeraj prepričan, da sem se zmotla za en teden in zdaj je še mene zmedel..čeprav vem da se nisem...sem včeraj prav preračunavala in razmišljala kaj se je dogajalo med prejšnjo M in nisem v zmoti. Moram se navadit to nekam zapisovat, ampak če se 40 let nisem, ne vem zakaj mislim, da se bom zdaj [sm=jezicek.gif]

Naj ta hud veter odpihne danes samo vaše skrbi..ne vas :))

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 10:23:47)

jaz imam na mesto rac kar hčeri, ki čekirata prisotnost polžev. Smo enega včeraj našli pri krompirju. In revež niti stran ne bi mogel iti ker sem okoli krompirja naredila krog z pepelom. No in je šel v polžja nebesa[sm=smiley36.gif]

Mislim, da jim je glede znamke piva vseeno. Ali ni v tisti povezavi napisano, da jim diši kvas? Moram preverit, če je res. ker kvas je občutno cenejši od piva[sm=bravo.gif] in tega lahko mi spijemo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

No punce, pa sem zapustila klub s 3 križi[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Sem mojega že včeraj spraševala, če dobim vsaj kakšno torto. Pa bo očitno samo tista imitacija, ki sem jo včeraj naredila s pomočjo mlajše hčere

Vam prilimam recept:

1 paket albert piškotov
1l gaziranega soka Fanta (ali podoben z okusom pomaranče)
3 vanilijeve pudinge
sladkor (6 - 9 žlic)
1 maslo
naribana skorja pomaranče,
naribana ali grobo nasekljana čokolada

V fanti skuhaš puding (sladkaš po želji). Zmiksaš maslo, ki je bilo na sobni temperaturi. Ko se puding ohladi (vmes ga nekajkrat premešaj, da se ne strdi), vanj primešaj maslo, da nastane gladka krema.
Piškote namakaš v mleko ali v sok (ki je ostal od pudinga) in jih polagaš na pekač. Nato namažeš pol kreme in po njej potreseš malo naribane čokolade in pomarančne lupine. Spet sledi plast piškotov in kreme, posuješ s čokolado itd. dokler ti ostane kaj materiala.
Meni se izide na dve plasti piškotov v pekaču, ki je original pri pečici (pribl. 30x40).

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 10:32:50)

cikacaka jest si pa kr v telefon v koledar vpišem in potem ni dvoma. Moj emšo tud kr nekam hiti ampak jest se ne dam in se sploh ne obremenjujem s tem, dokler se počutim ok in dokler sem zdrava ne bi smelo bit težav. Mi je zadnjič ena ginekologinja tako prijazno napisala; starost ni bolezen in ni vzrok za ss in da ona meni da nisem še prestara za še enega otroka ter da je vsak otrok ki se rodi v človeštvo dobrodošel[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Tako da ja navijam za čimveč malih človečkov[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Včeraj moj 9 letnik pride iz šole in prebirava preverjanje za spoznavanje okolja in je bilo vprašanje; kaj praznujemo 25.junija? in on odgovori državni praznik[sm=smiley1.gif]. V bistvu je odg čist pravilen ker ne piše kateri praznik praznujemo 25.junija? Pol je vprašanje kaj so državljani Slovenije? in on napiše ljudje[sm=smiley1.gif] ja in potem mi reče sej ni vprašanje katere narodnosti so državljani Sloveniji?? skratka too much je pameten in ta šolski sistem ni za njega.... zaenkrat ima tako učteljico ki to šteka kaj bo pa drugo leto bomo pa videli.
Sem se spomnila enkrat so imel na eni gimnaziji celo štalo kaer je bil vprašanje Ali poznaš dela nekega pisatelja (ne vem točno za katerega je šlo) in eden je mirno napisal ne...ja in mu ni mogla kaj, ker ni bilo pravilno formulirano vprašanje in to je odg. eden ki je bil nadpovprečen dijak[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 10:40:51)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]čestitke in vse naj naj ti želim in seveda da se ti uresniči tista največja želja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]in dobrodošl v naš klub [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]čist fajn se imamo ni nam hudega[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 10:52:53)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]čestitke in vse naj naj ti želim in seveda da se ti uresniči tista največja želja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]in dobrodošl v naš klub [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]čist fajn se imamo ni nam hudega[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

hvala[sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]

in veš, kaj je najlepše pri vsem tem, še vedno lahko rečeva, da sva mladi mamici[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 11:10:52)

O mamica deklicam [sm=bravo.gif], čestitke. Vse najlepše in da se ti uresničijo tvoje želje; pa ne sam ena - vsaj 40 si jih lahko zaželiš [sm=bravo.gif] [sm=rozica.gif].

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 11:17:38)

Su lepo da si še tu; (no to je pa posrečena rima [sm=smiley36.gif]).

Sicer je moj dan danes že super; od navsezgodaj sem naokrog; rešila še eno obvezo na faksu (zdaj še samo čakam da se mi ocena vnese; upam da čim prej; tako sta mi ostala samo še dva izpita za letos [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] ), pila kavico in uredila še neke zadeve; pa še ena dva izleta se obetata :[sm=smiley1.gif], upam da nam uspeta oba; sem ful vesela napišem ko bom točno vedela kdaj :).

Piha pa tudi pri nas zelo; res naj odpiha čim več skrbi in potem naj sonček prinese kaj lepega :[sm=smiley1.gif], kak plusek, pa še kaj [sm=smiley2.gif][sm=smiley1.gif].

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 11:19:01)

hvala[sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]

in veš, kaj je najlepše pri vsem tem, še vedno lahko rečeva, da sva mladi mamici[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sej jest vedno pravim da nas otroci delajo mlade sej nimamo časa mislit na leta[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tara9 -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 12:08:44)

Vse najboljše za teeee, vse najboljše za teeeee, vse najboljše mlada mamica MD [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Naj ti tale 4ka prinese vse kar si želiš. Btw tisti recept za sladico mi je znan, ga sama prakticiram, meni je njamiii [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 

Bolj kratka bom, ker sem malo v gužvi. Sem morala naši slavljenki čestitat zdaj pa naprej. Želim vam lep dan, kljub temu groznemu vetru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Cikacaka -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 14:43:12)

MD vse naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrodošla med nas...nič se ne spremeni edino jamrat ne smeš, dobiš takoj pod nos, da po 40 začne vse bolet [sm=smiley36.gif]..jaz mam zdaj že nekaj mesečno navajanje za sabo :)))

Anonimen -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 14:57:44)

Pozdravljene!
Men zanima če je katera od vas imela enako težavo. Namreč pred slabima dvema tednoma sem naredila test nosečnosti ki je bi slabše pozitiven, se isti teden sem imela pri svojem ginekologu pregled in je ugotovil, da imam zadebeleno sluznico 11mm takrat mi je rekel, da lahko da sem noseča ali pa da bom dobila menstruacijo saj sem 8 mesecevv po porodu in se je nisem imela. Ta teden sem spe naredila test nosečnosti in je bil tudi ta slabo viden. Imela sem tudi spet ginekološki pregled in sluznica maternice je ostala enaka, tam so mi naredili tudi test ki pa je bil negativen, ginekolog pa ni izključil možnosti da sem vse eno noseča. lp [sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 7:06:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene!
Men zanima če je katera od vas imela enako težavo. Namreč pred slabima dvema tednoma sem naredila test nosečnosti ki je bi slabše pozitiven, se isti teden sem imela pri svojem ginekologu pregled in je ugotovil, da imam zadebeleno sluznico 11mm takrat mi je rekel, da lahko da sem noseča ali pa da bom dobila menstruacijo saj sem 8 mesecevv po porodu in se je nisem imela. Ta teden sem spe naredila test nosečnosti in je bil tudi ta slabo viden. Imela sem tudi spet ginekološki pregled in sluznica maternice je ostala enaka, tam so mi naredili tudi test ki pa je bil negativen, ginekolog pa ni izključil možnosti da sem vse eno noseča. lp [sm=smiley1.gif]

pojdi na krvni test. Če ti ta pokaže povečano beta, potem si noseča.

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 7:09:55)

Dobro jutro.

Za vse ena [sm=kava.gif]

Tale moj rojstni dan si bomo pa zapomnili še po eni stvari. Starejši hčeri se je že nekaj časa majala spodnja enka. Zadaj ji je stalna že zlezla ven. In oči ji je sedaj vsak dan malo majal mlečnega, včeraj je končno šel ven[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Kakor je prej vedno tulila, da jo boli pri tem posegu, je bila nazadnje vesela in mislim, da se ne bom zlagala, če rečem, da se mu je 5x zahvalila, da ji je dal zob ven. No in smo imeli ponoči prvi obisk zobne miške[sm=smiley36.gif]

..noname.. -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 8:13:58)

MD vse naj naj najboljše [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] tut 4 lahko kaj dobrega prinese [sm=jezicek.gif]

Čestitke tudi za uspešno prestavljeno "operacijo majavega zobka" [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 9:09:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

MD vse naj naj najboljše [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] tut 4 lahko kaj dobrega prinese [sm=jezicek.gif]

Čestitke tudi za uspešno prestavljeno "operacijo majavega zobka" [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja, je bila kar "orenk" operacija, ker je hči cmerave sorte[sm=smiley36.gif]. Včasih ji samo prst pomoliš, pa že tuli, kot da bi jo iz kože dajal. Sem ji vseskozi govorila, da naj si ga sama maje, da bo bolj čutila kako jo boli. Ker po pravici povedano, ne verjamem da je bil moj "nežen"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Jaz si nisem upala, ker nimam občutka. Sem zadnji teden večkrat doživela, ko sem prišla domov, da je bila hči čisto objokana: "oči mi je spet zob majal". Samo sedaj bo potrebno isto narediti še z drugo enico[sm=zmeden.gif]. Me je že sedajle strah, kaj bom spet poslušala[sm=smiley29.gif]

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 9:31:35)

Mamica deklicam hvala za kavico [sm=smiley1.gif]. Zakaj pa ne pustite da zobek sam ven pade? Sinu je marca tudi izpadel prvi zobek, spodnja enica, ko je ugriznil. Spodaj se je že videla stalna, no zdaj je že skoraj cela zunaj. Nismo nič pomagali, je pa sam nekaj bolj grizel tiste dni, tako da ga je najbrž motilo. Miška pa je prinesla liziko in malo kovančkov :).

Dobro deževno jutro sicer, pri nas bolj mrzlo in turobno...

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (16.5.2014 10:09:15)

žabinčica, saj jaz bi ga pustila na miru. Edino tisto, da naj si ga sama maje. Samo je moj tečnaril, češ da lahko uniči stalni zob[sm=smiley29.gif]

In na žalost se mojemu včasih ne da nič dopovedati. Bo šel z glavo skozi zid[sm=zz_banghead.gif], pa čeprav bo na koncu ugotovil ,da imam kdo drug prav in ne on. Ma, ni da bi govoril

Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>