|
mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (15.5.2014 10:23:47)
|
jaz imam na mesto rac kar hčeri, ki čekirata prisotnost polžev. Smo enega včeraj našli pri krompirju. In revež niti stran ne bi mogel iti ker sem okoli krompirja naredila krog z pepelom. No in je šel v polžja nebesa[sm=smiley36.gif] Mislim, da jim je glede znamke piva vseeno. Ali ni v tisti povezavi napisano, da jim diši kvas? Moram preverit, če je res. ker kvas je občutno cenejši od piva[sm=bravo.gif] in tega lahko mi spijemo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] No punce, pa sem zapustila klub s 3 križi[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Sem mojega že včeraj spraševala, če dobim vsaj kakšno torto. Pa bo očitno samo tista imitacija, ki sem jo včeraj naredila s pomočjo mlajše hčere Vam prilimam recept: 1 paket albert piškotov 1l gaziranega soka Fanta (ali podoben z okusom pomaranče) 3 vanilijeve pudinge sladkor (6 - 9 žlic) 1 maslo naribana skorja pomaranče, naribana ali grobo nasekljana čokolada V fanti skuhaš puding (sladkaš po želji). Zmiksaš maslo, ki je bilo na sobni temperaturi. Ko se puding ohladi (vmes ga nekajkrat premešaj, da se ne strdi), vanj primešaj maslo, da nastane gladka krema. Piškote namakaš v mleko ali v sok (ki je ostal od pudinga) in jih polagaš na pekač. Nato namažeš pol kreme in po njej potreseš malo naribane čokolade in pomarančne lupine. Spet sledi plast piškotov in kreme, posuješ s čokolado itd. dokler ti ostane kaj materiala. Meni se izide na dve plasti piškotov v pekaču, ki je original pri pečici (pribl. 30x40).
|
|
|
|